Mentőcsomag fesztiválokra

Mentőcsomag fesztiválokra

Szerelkezz fel a nyári fesztiválokra, hogy túléld, ami rád vár!

Talán a július eleje már mindenki számára elhozta a nyarat, így ha Te sem maradnál ki a buliból, ajánlott lehet mérlegelni (ezúttal is) a részvételt az idei magyar fesztiválokra. Ugyanis a csábító kínálat idén is garantált a szezonra!

Mint számos rendezvényt bebarangolt fesztivál-amazon, segítek összeállítani a csomagoláshoz egy igazi lifestyle mentőszettet. Mely, mint akár a fény az alagút végén a helyzeti megoldás receptjével kecsegtet egy megfáradt és nehéz másnap reggelén. Természetesen kávét is fog tartalmazni, úgyhogy aggodalomra semmi ok! Ám vágjunk is bele, hiszen már a fesztek javába csöppenünk bele július közepével, így nincs vesztegetnivaló idő! Viszont, hogy mit is pakoljunk a csini ruhákon, szexi fürdőrucin és persze a sátor és megszokott kellékein túllépve? Nos, először is mindenképpen érdemes egy kisebb táskát előkotorni, melyet most eredményesen fel fogunk tölteni tartalommal és a tisztálkodási pakk mellett kellő helyre találhat!

1. Napkrém

Kezdésként ha nyár, akkor a strandolás mindenképpen fontos szerepet kap, így jobban belegondolva pedig a legtöbb fesztiválunkon nyitott is a lehetőség egy jó kis vízparti hűsölésre. Kiemelt fontosságú tehát a napkrém, melyet én valamilyen oknál fogva sajnos mindig elfelejtek.

2. Napszemüveg

llletve egy plusz napszemüveg természetesen, ha netán hajlamos vagy te is, mint oly sokan mások elszórni a holmijaidat. Szerencsére a legtöbb rendesebb fesztiválon a komolyabb értékek elő szoktak kerülni, mint ahogy az idei Fishingen is csodák csodájára az életmentő dioptriás szemüvegem meglett, ám a szintúgy elvesztett steampunk szemüvegemet már nem is próbáltam előkeríteni.

3. Füldugó

Esti órákra amennyiben nem a „dobjuk el az agyunkat és igyunk, partyzzunk” oldalt erősíted, esetleg akár szilikonos füldugót is be lehet pakolni.

4. Esernyő

Emellett nem árt azzal is számolni, hogy az utóbbi évek szériáját tekintve a nyárközepi fesztiválok egy részét, mint mondjuk a Rockmaraton vagy tipikusan az Efott mindig el szokta vinni az eső. Így egy esernyőt ajánlatos lehet elrakni, habár például esőköpenyt a Szigeten szoktak osztogatni, amennyiben szemfüles vagy és hajlandó is felvenni a kevésbé menő öltözéket a kényelem kedvéért.

5. Koffeintabletta

Következzék a várva várt kávés kiegészítő, mely a reggelek alaphangját spékeli majd meg a nehéz ébredést követően. Hiszen aznap is bizonyára akad számos fesztiválos teendő, így ha a hideg zuhanyra kivártad már a sorod és tisztábban indult a nap, ideje kávéfogyasztó szokásaidnak is eleget tenni. Az újult erő támogatása végett valószínűleg a helyszínen is fellelhető számos pont, melyeket kihasználva a baristák előszeretettel ajándékoznak meg egy ütős espresso kávéval. Habár egyik barátom a fellelhető kávé kínálat helyett jobb szereti magával vinni az öreg kotyogóst, ami megmosolyogtató ugyan, de számára valóban garantált hatásfokú.

fesztiválokra

Neked szerencsére sem ezzel, sem a sorbanállással nem kell fáradnod, ha viszel magaddal koffein tablettát. A kávés élmény ugyan ez esetben elmarad, ám az íz hiányától függetlenül igencsak eredményes eszközzé válik a kis mentőcsomagodban! Legalábbis én idén próbáltam ki először a Lovasi 50 koncert másnapján, némileg megfáradván, viszont valami hihetetlen módon reggel nyolcig pörgetett a hatása.

6. Aspirin

Tabletták tekintetében jól jöhet még az aspirin fejfájás és/vagy másnaposság ellen. Kis helyen is elfér, emellett praktikus eszköz, nemde?

7. Kenőcs

lletve valami kis kenőcsöt sérülésekre is ajánlott bepakolni végszükség esetén. Habár a mentős sátorban a fesztivál hősei mindig kedvesen és segítőkészen fogadnak, még akkor is, ha csupán csak egy cipő töri fel a sarkadat.

8. Kézfertőtlenítős gél

A zsebkendőcsomag mellé találóan hozzápasszintva egy kicsi kézfertőtlenítős gél is jól jöhet, amit akár magaddal is vihetsz a táskádban, amint útnak indulsz. Hiszen nem mindig van alkalom a kézmosásra színpadok közt rohangálva.

9. Kártyajáték

Egy kis érdekesség gyanánt, ha a későbbiekben elkezdődik a délelőtti/utáni szieszta az üresjárat elkerülése érdekében még egy pakli franciakártya sem árt. Esetleg egy kicsit izgalmasabb ütemű és gyorsan lejátszható Bang! társasjáték vagy az Exploding Kittens számunkra igazi kedvenc szokott lenni. Tipikus fesztiválos játék-kellékek.

Így felszerelkezvén pedig a fejfájástól kezdve az unalomig mindenre kész megoldásokkal tudsz szolgálni magad, illetve természetesen társaid felé is! Úgyhogy innentől nincs más dolgod, csupán élvezni a nyarat! Hajrá!

Forrás / Fotó : Gál Ágnes Photography

Szerző: Gál Ágnes