Mesés párosítás: mesefigurák és koffein

Mesés párosítás: mesefigurák és koffein

Mesekávé, avagy milyen típusú kávék lennének a mesefigurák?

Egy nehéz nap után előfordul, hogy Walt Disney egyik klasszikusával mosod tisztára az agyad? Vagy a gyerkőc kívánságának hála, már századjára nézed meg a Jégvarázst? Mi most csavartunk egyet a történeten, és extra adag koffeint csepegtettünk a Disney világhoz, ugyanis nagyszerű párhuzamot véltünk felfedezni a mesefigurák és a koffeines ital között. Mire a cikk végére érsz, garantáltan te is tudni fogod, hogy melyik mesefigura és hozzá tartozó kávéra van szükséged ahhoz, hogy biztos legyen a boldogan, amíg meg nem.

 

Aki a klasszikus vonalat képviseli: Mickey egér

Mindannyiunk kedvenc egere igazi régi vágású úriember. Ha a hagyomány legnagyobb tisztelője vagy, még ma is küldesz képeslapot postán, laptop helyett gyakran használsz jegyzetfüzetet, és él benned a romantika a régi korok iránt, akkor te bizony Mickey egér vagy. A Mickey egér típushoz remekül illik a klasszikus fekete. A reggeli italnak is kifejezetten az a változata, amikor se tej, se cukor „nem rontja el” a kávé karakteres ízét.

 

A megtestesült csajosság: Minnie egér

Mickey egér kedvese már sokkal kísérletezőbb kedvű. Ha te is követed a trendet, a legutolsó divat szerint öltözködsz, imádod a vörös rúzst, és naponta frissíted az Instagramod is, pontosan tudod, hogy melyik szórakozóhelyet nyitották meg legutóbb, vagy mi lesz a következő kiállítás, amire érdemes elmenni, akkor Minnie egér lány vagy. A naptárad állandóan tele, folyton pörögsz, ott kell lenned, ahol az élet zajlik, vagányul állod a sarat a legnagyobb felfordulásban is. Hozzád nem más illik, mint egy vaníliás latte, amely magába sűrít mindent, ami rád jellemző.

 

Az olasz életérzés megszállottja: Belle

Semmit sem imádsz jobban, mint elidőzni egy csésze kávé mellett, közben a kedvenc könyveidet bújod, vagy tartalmas beszélgetést folytatsz szeretteiddel az élet nagy dolgairól? Nos, ezek alapján úgy látom, hogy te igazán tudod mi is az, amit az olaszok a „la dolce vita”-nak neveznek. Te tudod, hogy mi az, ami igazán fontos az életben. Az édes életet teljessé pedig csak egy nagyszerű csésze cappuccino teheti, amely tökéletes kísérője ezeknek a felejthetetlen pillanatoknak.

 

A különc: Olaf

Ha érezted már úgy, hogy kilógsz a sorból, ha imádod a különleges dolgokat, ha kiráz a hideg még a gondolattól is, hogy a ruha, amit hordasz, máson jön majd szembe veled az utcán, és közben bármit megtennél a szeretteidért, akkor igazi Olaf vagy. Cuki hóemberként pedig a kávéd nem más, mint a Cold Brew, azaz hidegen főzött kávé. Nem hallottál még erről a kávékülönlegességről? A lényege, hogy a kávéőrleményt 10-12 órán át hideg, vagy szobahőmérsékletű vízben áztatják, majd leszűrik.

 

Francia sikk: Marie

Te vagy a nagybetűs NŐ. Aki mindig magassarkúban jár, a sminkje és frizurája kifogástalan, finom illatfelhő lengi körül, de soha semmit sem visz túlzásba, mert tudja jól, hogy nem a divatot kell követni, hanem saját stílust kell kialakítani. Példaképeid a francia nők, az ő titkaikat lesed el, miközben mindenki a te titkodra kíváncsi. Ha magadra ismertél a pár sor alapján, akkor te bizony Marie-val állsz rokonságban, és igazi, ízig-vérig francia tejeskávé vagy.

 

Az energiabomba maga: Tigris

A csapat mókamestereként kifogyhatatlan energiatartalékkal rendelkezel, amikor a többiek már kidőltek, nálad még csak akkor kezdődik a buli, és nem is érted, hogy miért nem tudnak veled lépést tartani. Megkaptad már párszor, hogy lassítanod kellene, de te csak nevetsz egy nagyot, és már rohansz is tovább. Te bizony egy Tigris típusú ember vagy. Ha azt hiszed, hogy az espresso illik hozzád, akkor nagyot tévedsz. A dupla espresso is csak megközelíteni tudja azt az energiát, amivel rendelkezel. Mit szólsz a három espresso erősségű Green Eyehoz? Igen, csak ez a kávétípus lehet az, ami Tigrishez- lányokhoz illik.

 

A kalandvágyó: John Smith

Ha a szőke szívtipróhoz hasonlóan téged is vonz az ismeretlen, minden őrültségben benne vagy, bungee jumpingoltál már, és éppen most készülsz egy vadvízi evezésre, akkor te vagy John Smith, csak női verzióban. Az ilyen kalandszerető lelkek kávéfajtája természetesen az új világról elnevezett americano, amely elegendő energiával lát el a bakancslista következő pontjának a kipipáláshoz.

Képek forrása: www.bigstockphoto.com
Szerző: Köles Hajnalka