„Mesterségem címere úri kávéfogyasztó”

„Mesterségem címere úri kávéfogyasztó”

„Úri kávéfogyasztó vagyok, és fenemód büszke rá”

Az úri kávéfogyasztók egy érdekes csoportját képezik a társadalomnak. A gondolkodásmódjuk legtöbbször érthetetlen, ám imádják a kávét. Persze ezt is nyíltan és “orr alá dörgölősen teszik”. Honnan ismered fel az úri kávéfogyasztót? Esetleg gyanús, hogy te magad is az vagy? Lássuk!

Nála még a cukor is dollárjel alakú – pénzes embernek pénzes cukor

Mondanom sem kell, hogy egy úri kávéfogyasztó nem cuki szíves cukrot vásárol a CoffeeTry webshopjáról, nem is aranyos papagáj formát, hanem dollárjel alakút. Ha egy kis változatosságot szeretne hozni az életébe, akkor a dollárt lecseréli euro formacukorra.

Kávé ezer fölött – a drága kávézó

Az úri kávéfogyasztó szereti a márkázott papírpoharakat, mert jó érzéssel tölti el, ha mutogathatja, hogy sznob kávét fogyaszt. Pont, mint az iPhone esete: bárki néz rá, rögtön tudja, hogy drága volt. Ez pedig elengedhetetlen, szinte létszükséglete az (olykor csak látszat) úri népnek.

Több olyan kávézó is van Magyarországon, ahol tucatjával adják el a “drága” kávét, bár a minősége nem olyan fullos, mint egy kisebb és annál egyedibb kávézóban, de az nem számít! Csak legyen drága, mert arról könnyebb elhinni, hogy jó. Ebből következik, hogy ő nem kávézik akármilyen kávézóban.

Rajta a világ szeme – az úri kávéfogyasztó kávé blogja

Az kreatívabb úri kávéfogyasztó szívesen vezet kávé blogot, ami arra szolgál, hogy mindenki az ő kávé-kalandozását figyelje és olvassa. Szereti hirdetni, hol kávézott már életében, milyen különleges márkát fogyasztott, illetve szívesen teszi a kirakatba a külföldi kávés élményeit is. A képek többségéről maga az úri kávéfogyasztó mosolyog kávéval a kezében, vagy a kávé márkája csillog a vaku fényében.

Elébe megy az újdonságoknak – a trend mindenekfelett

Az úri kávéfogyasztó úgy követi a trendet, mint a divatőrültek. Neki mindig elsőként kell kipróbálnia a legújabb ízt. A hidegen csepegtetett kávé egyébként az egyik kedvence, hiszen finom telt íz és kimagasló minőség jellemzi. Gondolnád te! Azért issza, mert egyedinek számít, mert el akarja mondani magáról, hogy ő bizony szinte csak ezt fogyasztja. Nagyon tetszenek neki a kávékoktélok, és szíve szerint még a lattét is kristálypohárból inná minden reggel.

Rémálmai tárgya a kávéautomata – távozz tőlem vacak kávé

Az úri kávéfogyasztónak nincs gusztusa még csak ránézni sem a kávéautomatára, nemhogy abból igyon. Inkább hagyja, hogy tomboljon benne a koffein utáni vágy, de eszébe sem jut megközelíteni a kávék rémét. Még a munkahelyen lefőzött kávé sem felel meg neki (ezért magának mindig külön főz), nem még egy kávénak csúfolt mosogatólé.

Herótot kap a „felhörpintős” kávéfogyasztóktól – szomjúságra kávé

Habár a kávé nem csillapítja a szomjat, sokan mégis úgy isszák, mint a vizet – vagy a sört. Vagyis két feladat között felhörpintik a kávét, és már rohannak is tovább. Az úri kávéfogyasztó mindig megadja a módját a kávézásnak, és eszében sincs másodpercek alatt eltűntetni a csésze tartalmát. Hisz annyi idő alatt még a dollár cukor sem olvad el…

Na, mit gondolsz? Te is az úri kávéfogyasztók csoportját erősíted?

Képek forrása: www.bigstockphoto.com

Szerző: Írók között