Miért esznek a zsaruk mindig fánkot?

zsaruk

Miért esznek a zsaruk mindig fánkot?

Lerántjuk a leplet! A zsaruk és a fánk titkos kapcsolata

Ha film és zsaruk, akkor félmeztelen akciójelenetek. Ha pedig ez, akkor a fánk se maradhat ki. Vagy a bokrunk. Na de vajon miért van ez így? Téged is érdekel a válasz?

Biztos neked is feltűnt már, hogy ha filmről van szó, biztos, hogy lesz benne olyan jelenet, amikor zsaru-kávé-fánk együttállást figyelhetsz meg a képernyőn. Mindez jó hatással lehet a kávé- és étvágyadra, és fellendíti a pozitív energiaáramlást közted és a hűtő között. Szóval ez nem mai, nem tegnapi esemény. Annál is inkább, hogy egész kerek sztereotípiává nőtte ki magát, hogy aztán mindenféle kérdezős oldalakon értetlenkedjenek bizonyos, inkább filmeken, mint a realitáson nevelkedett emberek, hogy: “Jé, láttam egy rendőrt, vajon miért nincs nála fánk?” És aztán mások csatlakozzanak hozzájuk, avagy kinevessék őket, hogy: “Tehülyeeztsetudod, hát azért, mert…” és szülessenek a jobbnál-jobb megoldások a kérdés megválaszolására.

Szóval a kérdés: Miért esznek a zsaruk mindig fánkot?

 

Finom

Lehet hihetetlen, de a fánk finom. Így nem lehet meglepő, hogy az emberek szeretik. Azt pedig, hogy pont a rendőrök ne szeressék… Ha a rendet őrizhetik, egy kis fánkszeretet- őrzés is belefér.

Az egészséges táplálkozás hívei

Szeretik az egészséges táplálkozást, és ezért nem bántanák őt azzal, hogy zöldségeket egyenek. Azt beszél mindenki úgyis eleget. Ezért aztán ráfanyalodtak a fánkokra, hogy az egészséges táplálkozás nehogy megharagudjon rájuk, amikor bele találnának harapni.

Reklám

Amikor a filmbéli valaki nekiáll jóízűen falatozni, olyankor egy fánk beszerzése elsődleges célként kezd el lebegni a szemed előtt. Fogyókúra ide vagy oda. Hát mi ez, ha nem a leghatásosabb reklám? Végre egy sztereotípia, ami valakinek hasznos is.

Adrenalin-függők

Szeretnek veszélyesen élni. Végtére is, ha már nap mint nap veszélynek vannak kitéve, akkor valahol (bár elég morbid ötlet) érthető, ha nekik mindegy, hogy a zsaruságuk miatt vannak nagyobb veszélyben, vagy a fánk-túladagolás miatt.

Gyorskaja

A fánk felfogható gyorskajának. Sietsz, bemész, kéred, fizetsz, eszel. Logikus lenne, hogy ha már a kaja gyors, a gazdija is váljon azzá. Nekik pedig ugye céljuk, (a filmes félmeztelen szaltós kergetéses bunyójelenetek tökéletes kivitelezése mellett), hogy gyorsan elkapják a bűnözőt.

Vigyáznak az alakjukra

Végtére is, ha nem elég gömbölydedek, a bűnöző még ijedtében elszaladna előlük, és akkor futni sokkal kényelmetlenebb, mint mindezt a tortúrát egy kis fánkevéssel megelőzni.

Éhesek

Bármily meglepő is, ha valaki zsaruvá válik, a hivatás szelleme nem elég táplálék számára, fizikailag is szüksége van ételre.

Ha az előző okok nem voltak elég meggyőzőek, és más megközelítésből szeretnéd megismerni a választ, íme a megoldás. Amikor valaki éjszakákon át járőrözik, és minden vágya egy jó erős kávé és valami harapnivaló, ismertebb nevén nasi, hogy jobban teljen az idő, a fánk a tökéletes megoldás. Főleg, hogy a zsaruk-fánk jelenség születésekor fánkboltocskán kívül nem sok üzletnek volt éjjelnappali nyitva tartása. Ez azért sokat segíthet a kajaválasztásban. Bárcsak valaki a ruhaválasztást is így megkönnyítené nekünk…

Szerző: https://firkalmania.blog.hu/
Forrás / Fotók: Cover Photo by Heather Schwartz on Unsplash