Miért veri oda állandóan a barista?

barista

Miért veri oda állandóan a barista?

Kíváncsiak vagytok miért veregeti folyton oda a barista? Most megtudhatjátok!

Fogadni mernénk, hogy nálatok is van kávégép. Tuti, hogy van. És arra is feltennénk bármit, hogy próbálkoztatok már a tökéletes tejhab megalkotásával, akár egy barista. Nos, nem vagytok egyedül…

 

Irány a kávézó!

Olyan csábító az a kis fémből készült csövecske, ami legtöbbször a gépek oldalából szokott kilógni. De annyira nagyon, hogy általában az embereket, főként nőtársainkat elkapja a kreativitás és a baristáskodás vágya a konyhában, és neki állnak tejhabot gyártani a már korábban elkészült cappuccinojuk tetejére. Mert miért ne?!

Próbálkozhatunk vele akár órákon keresztül is, de úgy is az lesz a vége, hogy feladjuk, a hülye kávégép lesz a hibás, majd fogjuk az ájfonunkat, keresünk egy alkalmasnak tűnő helyet, kezünkbe vesszük a táskát a kocsikulcssal, és elviharzunk egy kávézóba.

Mindezt azért tesszük, hogy kiengeszteljük magunkat a korábban történtekért, és tudassuk magunkkal, hogy nem, ez nem a mi hibánk.

 

Vagy mégsem?!

Odaérve – az Óperenciás tengeren is túlra – friss és finom kávéillat fogad minket. Leülünk egy számunkra szimpatikus helyre. Mondjuk az ablak mellé. A szokásos módon megkapjuk, nézegetjük az étlapot, majd nem sokkal miután leadtuk a rendelést, ami ez esetben mondjuk egy latte macchiato volt, remélhetőleg jóóó sok és vastag tejhabbal megfűszerezve, furcsa hangok fültanúivá válunk. Beazonosítjuk, hogy a pult túloldaláról jöhetnek.

Na de mik azok a csikorgó-nyikorgó hangok, amiktől még a hátunkon is feláll a szőr? És honnan jönnek?

Annyit látunk, hogy a kedves barista néni eszeveszett módon üti-veri a tejkiöntőt a pulthoz, mintha legalábbis haragudna valakire. Mindezt azért teszi, hogy a rosszul elkészített, buborékos tejhabról eltűnjenek a bubik. És mi ebben a legrosszabb? Először is az, hogy mi betérve a kávézóba azt hisszük, ezek a szokványos és csodálatos kávéházi hangok és, hogy hmm.. de jó lesz most ott nekünk leülni és elmélkedni az élet nagy dolgairól eme csodás hangok hallatára. Másodszor pedig sajnos nem vesszük észre, hogy egyfajta „kamu” tejhabot raknak le elénk egy hozzánk intézett „Parancsoljon, meghoztam a kávéját!” mondatocska mellett.

Felmerül a kérdés, hogy ezek után hol érdemesebb kávéznunk. Otthonunkban, ahol tehetetlenül és laikusként szemezünk a kávégépünkkel, vagy a kávézókban, ahol a legtöbb esetben totálisan szakmaiatlanul és őrült módon toppingolják meg a kávét?!

Mutatunk nektek pár képet tejhab-bakikról:

 

Forrás / Fotók:Bigstock.com