MINDEN IDŐK LEGZSIVÁNYABB NŐI DARABJAI

MINDEN IDŐK LEGZSIVÁNYABB NŐI DARABJAI

IDŐTLEN NŐI TRENDEK
„A divat változik, a stílus örök.” Mi is lehetne ennél kifejezőbb, amikor azokra az ikonikus darabokra gondolunk, melyeket nők – és talán férfiak – milliói hordtak az elmúlt évtizedekben a különböző divattervezők által újra és újragondolva. Egyszerű elegancia, végtelen variációs lehetőségek korhoz, alkalomhoz, aktuális életérzésünkhöz mérten. Igen, ebben rejlik a titok, amivel évtizedek óta elvarázsolnak bennünket gardróbunk alapdarabjai, melyektől a világ minden kincséért sem válnánk meg. Inkább veszünk belőle még kettőt.
BURBERRY TRENCH COAT

Amikor édesanyánk a háromműszakból szaladva-rohanva vágtatott értünk az óvodába, fogalmunk sem volt, hogy a bézs színű, duplasoros gombokkal ellátott, darázs derekánál hanyagul csomóra kötött „esőkabát” egy igazi dizájner darab. Vagyis annak egy lepárlása. Csak később villant a led lámpa, mikor már divatöntudatunkra ébredve lapozgattuk a divatmagazinokat: az kizárt, hogy anyánk ennyire menő lett volna! Izgatottan téptük fel a kétajtós szekrényt, ahol ott pihent nejlonzsákba zárva maga az ikonikus darab, amit mi nemes egyszerűséggel csak ballonkabátnak hívtunk. Ha nem is díszítette Burberry nemes címkéje, és a gallért sem tarkították a jól ismert négyzetek, melegséggel szívünkben rántottuk le róla a molyokat távoltartó fóliát és öltöttük magunkra a divatvilág egyik legmeghatározóbb átmeneti kabátját: a trench coat-ot.

Photo by Alberto Bobbera on Unsplash

CHANEL-KOSZTÜM

Coco Chanel maga AZ ikon. Felsorolni is nehéz lenne az általa kreált, divatot merőben formáló darabokat, egyet viszont mégis kiemelhetünk: a méltán híres Chanel-kosztümöt. Gondolkodtunk azon, mit hoz majd a jövő, vajon mi-minden újdonságot kapunk majd az inspirációval teli tervezőktől, amiben majd gyönyörködhetünk, amire vágyhatunk, vagy amiért irigykedve nézhetjük a szomszédasszonyt, de egy valamire rájöttünk. Nincs az a divatforradalom, ami képes lenne a trend macskaköveiről elkoptatni ezt az időtálló darabot, nevezetesen a Chanel-kosztümöt.

YSL SZMOKING

Sokszor volt már vita tárgya, hogy Yves Saint Laurent más divattervezőkhöz képest az általa megálmodott outfitekkel szabadságot adott a nőknek. A macsó szabásvonalú YSL szmoking hölgyeknek tervezve valóban egy óriási lépés volt, elmosva ezzel a hímek és feministák közti határokat, szabadabb felhasználói lehetőséget biztosítva ezzel a hölgyeknek. Ergo: nyugodtan lenyúlhatjuk az urak hófehér ingét, ha éppen abban kívánjuk a reggeli kávénkat elkortyolni a baldachinos ágy peremén ücsörögve. A maszkulin szabásvonalakat mi magunk is nagyon kedveljük, hiszen szerteágazó variációs lehetőséget rejtenek magukban, amit úgyis csak egy ízig-vérig nő képes csurig tölteni vonzalommal úgy, hogy leessen a pasik álla.

 

Photo by Unsplash

DIOR BALERINA SZOKNYÁJA

Egyszerűen imádjuk! Tele nőiességgel, játékkal, színnel, anyaggal, formával és megannyi zseniális variációs lehetőséggel. A balerina szoknya egyszerűsége a nagyszerűségében rejlik, ma már akár egy pólóval, farmeringgel, bőrdzsekivel, vagy sportcipővel is hordhatjuk, hiszen akármelyik variációt is választjuk, biztosak lehetünk abban, hogy feminitásunk mesés csípőjén tökéletesen ring majd a szoknya.

 

Photo by Sabina Ciesielska on Unsplash

AZ ÉLET MANOLOBAN

Manolo Blahnik ikonikus stilettoi többször feltűnnek kedvenc sorozatunkban, ahol Carrie Bradshaw nagy előszeretettel viseli becsben tartott topánjait. Akár versenybe is szállhatnánk a bloggerinával, de a küzdelemben bizonyára alul maradnánk, amikor a fényűző gardrób puha fehér szőnyegén Mr. Big – a Nagy Ő – térdre huppanva húzza fel hősnőnk lábára az egyik ikonikus mesekék darabot. A jelenet maga a tökély: egy kellően csöpögős bocsánat-lánykérés, szikrázó gardrób-fények és a szuper nőiességet megtestesítő cipő. Tiszta Hollywood… Hölgyeim, tegyük a kezünket a szívünkre: hát kell ennél több.

 

 

Szerző: Eat, Move & Smile

Cover Photo by Pexels

 

Komment

KommentGoogle Analytics-et használunk

Elfogadod, hogy az oldal Google Analytics követőkódot használ? Amennyiben igen, úgy bővebb tájékoztatást kapunk olvasási szokásaidról, ami még nagyobb kihívást jelent számunkra, hogy izgalmas témákról írjunk. Ha nem járulsz hozzá, az sem gond, hiszen továbbra is ugyanúgy olvashatod kedvenceidet.