MINDEN IDŐK LEGZSIVÁNYABB NŐI DARABJAI

MINDEN IDŐK LEGZSIVÁNYABB NŐI DARABJAI

IDŐTLEN NŐI TRENDEK
„A divat változik, a stílus örök.” Mi is lehetne ennél kifejezőbb, amikor azokra az ikonikus darabokra gondolunk, melyeket nők – és talán férfiak – milliói hordtak az elmúlt évtizedekben a különböző divattervezők által újra és újragondolva. Egyszerű elegancia, végtelen variációs lehetőségek korhoz, alkalomhoz, aktuális életérzésünkhöz mérten. Igen, ebben rejlik a titok, amivel évtizedek óta elvarázsolnak bennünket gardróbunk alapdarabjai, melyektől a világ minden kincséért sem válnánk meg. Inkább veszünk belőle még kettőt.
BURBERRY TRENCH COAT

Amikor édesanyánk a háromműszakból szaladva-rohanva vágtatott értünk az óvodába, fogalmunk sem volt, hogy a bézs színű, duplasoros gombokkal ellátott, darázs derekánál hanyagul csomóra kötött „esőkabát” egy igazi dizájner darab. Vagyis annak egy lepárlása. Csak később villant a led lámpa, mikor már divatöntudatunkra ébredve lapozgattuk a divatmagazinokat: az kizárt, hogy anyánk ennyire menő lett volna! Izgatottan téptük fel a kétajtós szekrényt, ahol ott pihent nejlonzsákba zárva maga az ikonikus darab, amit mi nemes egyszerűséggel csak ballonkabátnak hívtunk. Ha nem is díszítette Burberry nemes címkéje, és a gallért sem tarkították a jól ismert négyzetek, melegséggel szívünkben rántottuk le róla a molyokat távoltartó fóliát és öltöttük magunkra a divatvilág egyik legmeghatározóbb átmeneti kabátját: a trench coat-ot.

Photo by Alberto Bobbera on Unsplash

CHANEL-KOSZTÜM

Coco Chanel maga AZ ikon. Felsorolni is nehéz lenne az általa kreált, divatot merőben formáló darabokat, egyet viszont mégis kiemelhetünk: a méltán híres Chanel-kosztümöt. Gondolkodtunk azon, mit hoz majd a jövő, vajon mi-minden újdonságot kapunk majd az inspirációval teli tervezőktől, amiben majd gyönyörködhetünk, amire vágyhatunk, vagy amiért irigykedve nézhetjük a szomszédasszonyt, de egy valamire rájöttünk. Nincs az a divatforradalom, ami képes lenne a trend macskaköveiről elkoptatni ezt az időtálló darabot, nevezetesen a Chanel-kosztümöt.

YSL SZMOKING

Sokszor volt már vita tárgya, hogy Yves Saint Laurent más divattervezőkhöz képest az általa megálmodott outfitekkel szabadságot adott a nőknek. A macsó szabásvonalú YSL szmoking hölgyeknek tervezve valóban egy óriási lépés volt, elmosva ezzel a hímek és feministák közti határokat, szabadabb felhasználói lehetőséget biztosítva ezzel a hölgyeknek. Ergo: nyugodtan lenyúlhatjuk az urak hófehér ingét, ha éppen abban kívánjuk a reggeli kávénkat elkortyolni a baldachinos ágy peremén ücsörögve. A maszkulin szabásvonalakat mi magunk is nagyon kedveljük, hiszen szerteágazó variációs lehetőséget rejtenek magukban, amit úgyis csak egy ízig-vérig nő képes csurig tölteni vonzalommal úgy, hogy leessen a pasik álla.

 

Photo by Unsplash

DIOR BALERINA SZOKNYÁJA

Egyszerűen imádjuk! Tele nőiességgel, játékkal, színnel, anyaggal, formával és megannyi zseniális variációs lehetőséggel. A balerina szoknya egyszerűsége a nagyszerűségében rejlik, ma már akár egy pólóval, farmeringgel, bőrdzsekivel, vagy sportcipővel is hordhatjuk, hiszen akármelyik variációt is választjuk, biztosak lehetünk abban, hogy feminitásunk mesés csípőjén tökéletesen ring majd a szoknya.

 

Photo by Sabina Ciesielska on Unsplash

AZ ÉLET MANOLOBAN

Manolo Blahnik ikonikus stilettoi többször feltűnnek kedvenc sorozatunkban, ahol Carrie Bradshaw nagy előszeretettel viseli becsben tartott topánjait. Akár versenybe is szállhatnánk a bloggerinával, de a küzdelemben bizonyára alul maradnánk, amikor a fényűző gardrób puha fehér szőnyegén Mr. Big – a Nagy Ő – térdre huppanva húzza fel hősnőnk lábára az egyik ikonikus mesekék darabot. A jelenet maga a tökély: egy kellően csöpögős bocsánat-lánykérés, szikrázó gardrób-fények és a szuper nőiességet megtestesítő cipő. Tiszta Hollywood… Hölgyeim, tegyük a kezünket a szívünkre: hát kell ennél több.

 

 

Szerző: Eat, Move & Smile

Cover Photo by Pexels