Mit teszel, ha nincs kávé? Ilyenek vagyunk!

Mit teszel, ha nincs kávé? Ilyenek vagyunk!

A négy személyiségtípus eltérő módon reagál a kávé hiányára

Hogyan reagál a négy személyiségtípus, ha azzal találja szembe magát, hogy nincs kávé? Az emberek tipizálása nagyon egyszerű dolog, hisz minden nap ezt tesszük; címkéket aggatunk egymásra, típusokba soroljuk a másikat, mert így könnyebb kezelni az emberiség sokszínűségét. Ennek én csak örülök, mert a tipizálási vágynak köszönhetően megszülethetett ez a cikk.

A flegmantikus – Nincs kávé? Én ugyan nem főzök!

A flegmatikus személyiségtípusra a lustaság a jellemző. Ő az egykedvű tagja a bulinak, aki nem beszél túl sokat. Nem az az ideges fajta, tehát nem fogja a földhöz verni a kávéfőzőt, ha reggel nincs kávé. Mivel nem egy domináns jellem, mellesleg feledékeny és lusta is, nem ő lesz az, aki lefőzi a kávét. Erre ne is számíts! Amúgy sem csinál belőle nagy ügyet, úgy van vele, hogy a munkába menet majd beugrik egy kávézóba.

A flegmatikus nagyon jól elvan a maga társaságában, így a kávészüneteket szívesen tölti egyedül. Nem rajong különösebben semmiért, így a kávé neki csupán fekete lé; semmi pucc, semmi giccs, „csak igyuk meg oszt’ jóvan.”

A melankolikus – Nincs kávé? Ezt sosem bocsájtom meg!

A melankolikus ember nagyon érzelmes, tehát szenvedélyesen képes rajongani dolgok, például a kávé iránt. Gyakran túlságosan is érzékeny, és a szívére vesz mindent. Ha reggel üresen találja a kávéskannát, óvakodj, mert nem bocsájt meg egykönnyen! Na, jó! Talán egy kávés nyaklánccal kiengesztelheted, de még akkor sem lesz elfelejtve a dolog…

A művész hajlammal megáldott tehetségek többsége is a melankolikus személyiségtípusba sorolható. Ők például nem csak élnek-halnak a koffeinért, hanem szívesen festenek is vele.

A szangvinikus – Mi az, hogy nincs kávé? Penderítsd ide a lgnagyobb bögrét!

A szangvinikus a tipikus dumagép, aki egy duplával kezdi a napot. Általában ő az, akitől harsog az egész kávézó, illetve a munkahelyi szünetekben is minden szem rá szegeződik. A szangvinikus egy humoros személyiségtípus, így ha nincs kávé, ő nem veszi túl komolyan a dolgot, fogja és főz egy hatalmas adagot, amit aztán be is puszil. Persze csakis kávé alakú cukorral, mert az élet túl rövid.

Imád a figyelem középpontjába kerülni, szereti megmutatni mije van, és a véleményét sem rejti véka alá. Ha az imádott nedűről van szó, mindig a legdrágább, a legjobb a befutó, és ez igaz a kiegészítőkre is. A szangvinikus kávéimádó harsányan áldoz a kávénak: kávés póló, kávés bögre, szív alakú cukor, kávés nyaklánc, és nem maradhat el a kávés gyűrű sem!

A kolerikus – Nincs kávé? Akkor főzök MAGAMNAK!

A kolerikus egy elég veszélyes személyiségtípus, mivel ő az, aki ötvözi az erős érzelmeket a harsánysággal. Imád versenyezni, neki kell lennie a legjobbnak, neki kell mindent legelőször kipróbálni. A kolerikus továbbá az egyik legönzőbb típus, így ha nincs kávé, annak két kimenetele lehet: főz magának, de csakis magának, vagy hangosan mindenki tudtára adja, hogy végre megmutathatja, hogy kell rendes kávét készíteni. Hisz ő a legjobb, ő az első.

A kávézók ellenségének is tartják, mert neki soha semmi nem elég jó. Mindenbe beleköt, ami egy kicsit is eltér attól, amit elvár vagy megszokott.

Rád melyik jellemző?

Képek forrása: www.bigstockphoto.com

Szerző: Írók között