MUTASD A RUHÁD, MEGMONDOM, KI VAGY!

ruhád

MUTASD A RUHÁD, MEGMONDOM, KI VAGY!

TUDOD, MIT MOND EL RÓLAD A RUHÁD?
Reggelenként a gardróbszekrény előtt állva hol könnyen, hol nehezebben megy a választás. A kérdés örök, a „Mit vegyek fel?” kimondatlanul is sürgetve, gondterhelten masszírozza ajkainkat és ébredező gondolatainkat, pedig nem is hinnénk, öltözékünk milyen hatással van ránk, környezetünkre, és hangulatunkra.

A színek, a brandek, a kiegészítők mind-mind meghatározzák aznapi érzéseinket, egyben tudat alatt befolyásolják a bennünket vizslatókat. De vajon mit mesél rólad a ruhád?

A SZÍNE LEGYEN VÖRÖS!

A színek sok mindent elárulnak rólunk, ezért ha tudatosan választunk, nem árt odafigyelni ezekre. Akár állásinterjúra megyünk, akár egy fontos megbeszélésre, ahol kialakult elképzelésünk van, milyen eredménnyel szeretnénk felállni a tárgyalóasztal mellől, érdemes szem előtt tartani, megjelenésünk hogyan hat másokra. Nézzük hát!

Piros – Energiát, szenvedélyt sugároz. A piros szín kétségtelenül feltűnést kelt, ezért csak óvatosan!

Fekete – Nehéz vele hibázni. Eleganciát és komolyságot tükröz, üzenve, hogy bármi is a kérdés, a nemleges válasz nem elfogadott. A túl sok fekete viszont nem szerencsés, könnyen üzenheti, hogy neurotikusak, depresszívek vagyunk. Vagy egyszerűen csak imádjuk a rockot.

Fehér – Őszinteséget és tisztaságot üzen. Ősszel és télen az időjárást figyelembe véve kicsit veszélyes, de bizonyos helyzetekben érdemes átgondolni a viselését. Nem véletlen, hogy bírósági tárgyalásokon a vádlottak gyakran viselik ezt a színt. Már ha engedik.

Kék – A bizalom jele. Minél sötétebb árnyalatát választjuk a kék színnek, annál mélyebb bizalmat keltünk másokban. Az ég színe, a víz színe, és nemcsak saját árnyalataival, de különböző színekkel is jól kombinálható.

Szürke – Neutrális szín, de attól, hogy semleges, még menő. Ötvennél több árnyalat van belőle, de bármelyik jó választás lehet, amit mind az üzleti, mind a lazább casual stílusban nagy sikerrel bevethetünk.

Sárga – Impulzív szín, egyértelműen vonzza a tekintetet. Ha a célunk az, hogy minden csillogó szempár ránk szegeződjön, akkor csak bátran! Minden évszakban tökéletes, ősszel pedig kifejezetten ajánlott, ha valamivel megtörnénk és jókedvre derítenénk a borongós időjárást.

Rózsaszín – Lágyságot és finomságot hordoz magában. A pink évek óta hódít, és már nemcsak a hölgyek, de a férfiak körében is egyre népszerűbb. És mi ezt nagyon bírjuk! Legyen sápadt bazsarózsa vagy egy élénk rózsaszín, tény, hogy tudni kell viselni!

 

AMIT A BRANDEK ÜZENNEK

A márkás termékekkel akarva-akaratlan státuszunkat erősítjük. Egy luxus divatcég termékeit viselve azt üzenjük, hogy gazdaságilag köszönjük, jól vagyunk, különleges bánásmódban van részünk, ergó könnyedén manipulálhatunk, vagy hódolhatunk be a luxus üzenetének. De nem árt viszont résen lenni. Azok ugyanis, akik tudatában vannak ezen hatásnak és a méregdrága holmik viselésével történő befolyásolásnak, vissza is élhetnek ezzel. Nem véletlen, hogy a legtöbb divatház kollekciójában találhatóak olyan darabok, ahol a jól ismert logót finoman, vagy egyáltalán nem tüntetik fel, diszkréciót biztosítva ezzel viselőjének. De tegyük a szívünkre a kezünket! Melyik fashioniszta rejtene el egy mesés dizájner logót cipőjéről, vagy a legújabb, szuper trendi táskájáról? Főleg, ha minimum négyhavi kosztpénz ára fityeg az oldalán…

A SZEMÜVEG ÖLTÖZTET

Régi mondás, érdemes megfogadni. Apánk ugyan mindezt a szó legszorosabb értelmében lecsupaszítva gondolta, valamit azért a szemüveghez is érdemes felkapni. Legalább hűvösebb időben, a megfázást elkerülendő. Önmagában véve a szemüveg mára már megcáfolta a hajdani sztereotípiákat és inkább tekintünk rá divat-kiegészítőként, mint intelligenciánk materiális manifesztálódásaként. Persze hívhatjuk viselőjét okoskának, hiszen egyik-másik modell talán tudálékosnak is tüntetheti fel tulajdonosát, de a szemüvegek ma már oly mértékben populárisak, hogy ismerünk olyat, aki dioptria nélkülit készíttetett, csak hogy változatosan tartsa megjelenését. És mesterséges intelligenciájával olykor befolyásolja egy-egy találkozó végeredményét…

Photo by @loe-moshkovska on Pexels

DE AKKOR MIT VEGYÜNK FEL?

Ami jól esik, figyelembe véve a „rendezvényt”, az egészségünket, a kényelmet, és hogy mit szeretnénk öltözékünkkel sugallni. A sorrend természetesen felcserélhető, de az alapokat, illetve azt az ékes gondolatot, amit az olasz divat atyja, Giorgio Armani formált meg a róla szóló könyvben, érdemes figyelembe venni. Hogy mit mondott az olasz divat atyja? Nemes egyszerűséggel csak annyit, hogy  „A hülyék sosem elegánsak!”

 

 

Szerző: Eat, Move & Smile

Cover photo by @loe-moshkovska on Pexels

 

Hello Kedves Olvasó! Ha tetszett a cikk, annak szívből örülök! Ha szívesen felhasználnád, kérlek, tedd azt jogszerűen. Mit is jelent mindez? A cikk teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll, miszerint annak bármiféle felhasználásához a szerző, vagyis az én írásbeli engedélyem szükséges. Tegyük szebbé a világot! Köszönöm, hogy jó fej vagy!

 

SEO: ruhád, divat, ruha, szín, brand, szemüveg, kiegészítő, kávé, eatmovesmile

 

Komment

KommentGoogle Analytics-et használunk

Elfogadod, hogy az oldal Google Analytics követőkódot használ? Amennyiben igen, úgy bővebb tájékoztatást kapunk olvasási szokásaidról, ami még nagyobb kihívást jelent számunkra, hogy izgalmas témákról írjunk. Ha nem járulsz hozzá, az sem gond, hiszen továbbra is ugyanúgy olvashatod kedvenceidet.