MUTASD A RUHÁD, MEGMONDOM, KI VAGY!

ruhád

MUTASD A RUHÁD, MEGMONDOM, KI VAGY!

TUDOD, MIT MOND EL RÓLAD A RUHÁD?
Reggelenként a gardróbszekrény előtt állva hol könnyen, hol nehezebben megy a választás. A kérdés örök, a „Mit vegyek fel?” kimondatlanul is sürgetve, gondterhelten masszírozza ajkainkat és ébredező gondolatainkat, pedig nem is hinnénk, öltözékünk milyen hatással van ránk, környezetünkre, és hangulatunkra.

A színek, a brandek, a kiegészítők mind-mind meghatározzák aznapi érzéseinket, egyben tudat alatt befolyásolják a bennünket vizslatókat. De vajon mit mesél rólad a ruhád?

A SZÍNE LEGYEN VÖRÖS!

A színek sok mindent elárulnak rólunk, ezért ha tudatosan választunk, nem árt odafigyelni ezekre. Akár állásinterjúra megyünk, akár egy fontos megbeszélésre, ahol kialakult elképzelésünk van, milyen eredménnyel szeretnénk felállni a tárgyalóasztal mellől, érdemes szem előtt tartani, megjelenésünk hogyan hat másokra. Nézzük hát!

Piros – Energiát, szenvedélyt sugároz. A piros szín kétségtelenül feltűnést kelt, ezért csak óvatosan!

Fekete – Nehéz vele hibázni. Eleganciát és komolyságot tükröz, üzenve, hogy bármi is a kérdés, a nemleges válasz nem elfogadott. A túl sok fekete viszont nem szerencsés, könnyen üzenheti, hogy neurotikusak, depresszívek vagyunk. Vagy egyszerűen csak imádjuk a rockot.

Fehér – Őszinteséget és tisztaságot üzen. Ősszel és télen az időjárást figyelembe véve kicsit veszélyes, de bizonyos helyzetekben érdemes átgondolni a viselését. Nem véletlen, hogy bírósági tárgyalásokon a vádlottak gyakran viselik ezt a színt. Már ha engedik.

Kék – A bizalom jele. Minél sötétebb árnyalatát választjuk a kék színnek, annál mélyebb bizalmat keltünk másokban. Az ég színe, a víz színe, és nemcsak saját árnyalataival, de különböző színekkel is jól kombinálható.

Szürke – Neutrális szín, de attól, hogy semleges, még menő. Ötvennél több árnyalat van belőle, de bármelyik jó választás lehet, amit mind az üzleti, mind a lazább casual stílusban nagy sikerrel bevethetünk.

Sárga – Impulzív szín, egyértelműen vonzza a tekintetet. Ha a célunk az, hogy minden csillogó szempár ránk szegeződjön, akkor csak bátran! Minden évszakban tökéletes, ősszel pedig kifejezetten ajánlott, ha valamivel megtörnénk és jókedvre derítenénk a borongós időjárást.

Rózsaszín – Lágyságot és finomságot hordoz magában. A pink évek óta hódít, és már nemcsak a hölgyek, de a férfiak körében is egyre népszerűbb. És mi ezt nagyon bírjuk! Legyen sápadt bazsarózsa vagy egy élénk rózsaszín, tény, hogy tudni kell viselni!

 

AMIT A BRANDEK ÜZENNEK

A márkás termékekkel akarva-akaratlan státuszunkat erősítjük. Egy luxus divatcég termékeit viselve azt üzenjük, hogy gazdaságilag köszönjük, jól vagyunk, különleges bánásmódban van részünk, ergó könnyedén manipulálhatunk, vagy hódolhatunk be a luxus üzenetének. De nem árt viszont résen lenni. Azok ugyanis, akik tudatában vannak ezen hatásnak és a méregdrága holmik viselésével történő befolyásolásnak, vissza is élhetnek ezzel. Nem véletlen, hogy a legtöbb divatház kollekciójában találhatóak olyan darabok, ahol a jól ismert logót finoman, vagy egyáltalán nem tüntetik fel, diszkréciót biztosítva ezzel viselőjének. De tegyük a szívünkre a kezünket! Melyik fashioniszta rejtene el egy mesés dizájner logót cipőjéről, vagy a legújabb, szuper trendi táskájáról? Főleg, ha minimum négyhavi kosztpénz ára fityeg az oldalán…

A SZEMÜVEG ÖLTÖZTET

Régi mondás, érdemes megfogadni. Apánk ugyan mindezt a szó legszorosabb értelmében lecsupaszítva gondolta, valamit azért a szemüveghez is érdemes felkapni. Legalább hűvösebb időben, a megfázást elkerülendő. Önmagában véve a szemüveg mára már megcáfolta a hajdani sztereotípiákat és inkább tekintünk rá divat-kiegészítőként, mint intelligenciánk materiális manifesztálódásaként. Persze hívhatjuk viselőjét okoskának, hiszen egyik-másik modell talán tudálékosnak is tüntetheti fel tulajdonosát, de a szemüvegek ma már oly mértékben populárisak, hogy ismerünk olyat, aki dioptria nélkülit készíttetett, csak hogy változatosan tartsa megjelenését. És mesterséges intelligenciájával olykor befolyásolja egy-egy találkozó végeredményét…

Photo by @loe-moshkovska on Pexels

DE AKKOR MIT VEGYÜNK FEL?

Ami jól esik, figyelembe véve a „rendezvényt”, az egészségünket, a kényelmet, és hogy mit szeretnénk öltözékünkkel sugallni. A sorrend természetesen felcserélhető, de az alapokat, illetve azt az ékes gondolatot, amit az olasz divat atyja, Giorgio Armani formált meg a róla szóló könyvben, érdemes figyelembe venni. Hogy mit mondott az olasz divat atyja? Nemes egyszerűséggel csak annyit, hogy  „A hülyék sosem elegánsak!”

 

 

Szerző: Eat, Move & Smile

Cover photo by @loe-moshkovska on Pexels

 

Hello Kedves Olvasó! Ha tetszett a cikk, annak szívből örülök! Ha szívesen felhasználnád, kérlek, tedd azt jogszerűen. Mit is jelent mindez? A cikk teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll, miszerint annak bármiféle felhasználásához a szerző, vagyis az én írásbeli engedélyem szükséges. Tegyük szebbé a világot! Köszönöm, hogy jó fej vagy!

 

SEO: ruhád, divat, ruha, szín, brand, szemüveg, kiegészítő, kávé, eatmovesmile