A NAGY HÚSVÉTI CSOKITOJÁS-TESZT!

A NAGY HÚSVÉTI CSOKITOJÁS-TESZT!

Húsvéti csokitojás-teszt? Kipróbáltuk, megkóstoltuk és most elmondjuk!

Gombóc Artúr már jó néhány évvel ezelőtt megmondta a tutit: “Szeretem a kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a csokitojás pedig a kedvencem!” Gombóc Artúr után szabadon úgy döntöttünk, elhozzuk kedves olvasóinknak a nagy csokitojás-tesztet, és a végére járunk annak, hogy melyik az igazi? A töltött? A lyukas? Az ajándékos?

1. Az Aranytojás, amit a tyúk tojt

Amikor belezabáltuk belevetettük magunkat a nagy csokitojás tesztbe, szerettük volna magunkat megjutalmazni a csokoládé mellett még valamivel. Az aranytojás egy arany-barna szütyőben érkezik, a csokoládét aranyszínű papírba burkolták, ami egy egyáltalán nem olvadó csokitojást rejt. Úgy bizony, ha a gyerek kezébe adjuk, nem lesz tőle maszatos a keze-lába-orcája-fülcimpája, mert ez az édesség egyáltalán nem olvad. Kemény, törni nehézkes. Ízre inkább ét, mint tej, színre azonban inkább tej, mint ét. Különlegessége, hogy a csokitojás belseje ajándékot, „női divatos ékszert” rejt, így a csoki mellett egy gyűrűvel és egy katicás nyaklánccal gazdagodtunk.

Értékelés: Az 5 pontos skálán a bombabiztos 3 pont az övé

2. A gyerekkor “Anya-apa-tedd-össze” csokitojás

Az összes gyerekkori emlékünk felszínre tört a csokitojás beszerzése közben: Uhh, és neked volt olyanod is? Te csak akkor kaptál, ha ötöst hoztál matekból, de mindig is bukásra álltál? Bár második tojásunk a boltok polcainak állandó lakója, a húsvét tiszteletére báránykás csomagolást kapott, és itt ki is fújt minden, ami megnyerő és jó volt ezzel a csokitojással kapcsolatban. Az íze vagy megváltozott, vagy gyerekkorunkban volt más – sajnos két harapás után a kukába száműztük a kincset rejtő csokitojást.

Értékelés: Az 5 pontos skálán 1-es. Sajnáljuk!

3. Kövesd a kék nyulat csokitojás

A nagy csokitojás-tesztünk egyik legmegosztóbb darabja. Míg a kedves barátnőm (igaz barátság, adtam neki a csokimból!) követhetetlen gyorsasággal fejtette le az édesség papírját, és bizonygatta tele szájjal, hogy „nyami”, addig én kicsit kétkedve vetkőztettem a kék nyulat. Roppanós (a szétnyitásnál rommá törött), a belsejében apró, színes cukorkák: kicsit olyan várandós Barbie baba érzetet kelt az emberben, egyet vásárolt, kettő lett. Inkább tejcsoki mint étcsoki, roppan, és rendkívül maszatol.

Értékelés: Az 5 pontos skálán 3 pont az övé.

4. A piros, a fehér, a zöld, és a Masni csokitojás

Az egyetlen echte magyar csokitojás a zöld Masnis csoda. Méretével kitűnt a többi közül, ahogyan az ízével is. Kellemesen roppanó tejcsoki, maszatmentes, bombabiztos csomagolás. A papírja az igazi piros tojást idézi egy kis cirádával, és egy roppant hivalkodó márkanévvel. Minőségre, fogyasztásra kellemes, képzeletbeli dobogónk második helyén végzett.

Értékelés: Az 5 pontos skálán 4 pont az övé.

5. Nyuszi ül a kisvirágos csokitojás között…

…és addig eszi, ameddig van. Csokitojás-tesztünk legnagyobb hibáját követtük el azzal, hogy ebből a névtelen, „vegyük meg ötödiknek” tojásból fejenként csak egyet vettünk. Barátságunk éppen hogy csak megúszta a kóstolást, ugyanis ez az apró tojás szerelem volt első harapásra! A roppanós csokoládé ropogós mogyorókrémet rejt, ami egyszerre izgató, selymes, és különben is, ide az összessel, és senkinek nem esik bántódása! A csomagolása egyszerű, a mérete az ízéhez képest túl apró, az ára –a többihez képest- fel sem tűnt a blokkon.

Értékelés: Az 5 pontos skálán nem kérdés, hogy 5 pont az övé!

 

Nagy bánatunkra kávés csokitojást nem találtunk, de a mogyorókrémes, ha nem is 100%-ban, de 80-ban kárpótolt!

szelencetitkok.blogspot.hu

http://facebook.com/szelencetitkok

Képek: Mezei Ágnes Hanna, bigstockphoto.com