Narancsbőr ellen kávézacc! Működik?

kávézacc

Narancsbőr ellen kávézacc! Működik?

Kávézacc, te csodás!

Szerencsések azok a nők, akiknek nincs narancsbőrük. Narancsbőr ellen nagyon sok megoldás létezik. Nem csoda, hisz egész iparág épült ki arra, hogy felvegye a narancsbőr elleni harcot. A megoldásokat kínáló termékek között találunk kozmetikai beavatkozásokat, krémeket és táplálék kiegészítőket is. És mi a helyzet a természetes megoldással? Itt van nekünk a kávézacc!

 

Ebben a cikkben egy olyan alternatív megoldásról olvashatsz, ami még a pénztárcádat is megkíméli. Azonban ahhoz, hogy tudatosan tudjuk alkalmazni a narancsbőr elleni technikákat, nem árt tudni azt is, mi áll a háttérben.

Miért alakul ki a narancsbőr?

A narancsbőrről sokan azt mondják, hogy a felnőttkor velejárója. Nem túl szép látvány, de valahol természetes, gondolhatják sokan. Pedig ez egyáltalán nem igaz. A narancsbőr (angolul cellulite) bizonyos tekintetben betegségnek tekinthető.

Többnyire nők küzdenek vele, de nem ritka, hogy férfiakon vagy gyerekeken is megjelennek a narancsbőrös tünetek. Nem válogat vékony vagy telt alkatúak között sem.

Legtöbbször fenék- és deréktájon, combokon vagy a hasi részen fordul elő.

Az ok, amiért legtöbbször nőkön jelenik meg a narancsbőr, a biológiai felépítésben keresendő. A női kötőszövet kevésbé rugalmas, mint a férfiak kötőszövete általában. A cukor zsír formájában történő felhalmozódása pedig ilyenformán a narancsbőr kialakulását eredményezi.

Hogyan segít a kávézacc a narancsbőr ellen?

A kávézaccot különböző módokon használhatod narancsbőr ellen. Elsődleges funkciója a narancsbőr elleni kávézaccnak a bőr radírozása, az elhalt hámsejtek eltávolítása.

A kávézacc másodlagos funkciója, hogy a kávéban található koffein serkenti a keringést. A bőrön keresztül felszívódva pedig meggyorsítja a méreganyagok távozását a szervezetből.

Így használd házilag a kávézaccot narancsbőr ellen

Az alábbiakban néhány narancsbőr elleni kávézaccos tippet olvashatsz és akár rögtön ki is próbálhatod.

  1. Olívaolajos kávézacc pakolás: Keverd össze a kávézaccot olívaolajjal. Az így elkészült krémet vidd fel a kezelni kívánt bőrfelületre és masszírozz vele pár percig, majd öblítsd le.
  2. Kávézacc mézzel, olívaolajjal: A recept ugyanaz, mint az előző esetben. A változtatás csak annyi, hogy mézet is keverünk a narancsbőr elleni krémhez.
  3. Kávézacc joghurttal: Fele-fele arányban keverjünk össze kávézaccot és natúr joghurtot, majd vigyük fel a kezelendő testrészre és masszírozzuk be.
  4. Egyszerű kávézaccos bőrradír szappannal: A kávézaccot szappanos vízzel összekeverjük és az így elkészült masszát bőrradírként alkalmazzuk narancsbőr ellen. Kávézaccos arcradírként is funkcionálhat. Heti egyszer alkalmazva csodákat tehet az arcbőrrel, mindezt fillérekért.

Néhány további tipp narancsbőr ellen

Nem olyan könnyű elbánni a karfiol szigetekkel, ezért narancsbőr ellen jó, ha odafigyelsz ezekre is:

  • Igyál naponta minimum 2-3 liter folyadékot, lehetőleg vizet
  • Mozogj legalább heti 3×1 órát
  • Csökkentsd a cukorbevitelt
  • Kerüld a stresszt
  • Néha tarts méregtelenítő kúrát

 

Forrás / Fotó: bigstockphoto.com