NŐK, AKIK FELPERZSELTÉK A KIFUTÓKAT  

NŐK, AKIK FELPERZSELTÉK A KIFUTÓKAT  

A KIFUTÓK VERHETETLEN KIRÁLYNŐI
Gyönyörűek, híresek, sikeresek, cefetül gazdagok és alázatos munkájukkal megvalósították a fiatal lányok álmát: a kifutók hús-vér angyalaivá váltak. Nem véletlen, hogy George Michael is őket választotta egyik legnépszerűbb videóklipjébe, és bár a Freedom a szupermodellek nélkül is zseniális lüktető élményt nyújt, a lányok örökre nyomot hagytak a divatrajongók szívében.

https://www.youtube.com/watch?v=uyFpPSzjfUI

NAOMI CAMPBELL

A ’70-es születésű angol modell 15 évesen kezdődő karrierjét még az idő sem tudta kikezdeni. Mai napig ikonikusnak számító párductestével végighasította a világ kifutóit, ahol vitathatatlan sikereket ért el a leghíresebb luxus dizájnerek kreációiban. Dacára annak, hogy az egész univerzumban ismerték és bankszámlája szinte a beszívott levegővel egyidőben duzzadt – a kifújttal pedig mindez duplázódott -, Naomit kőkeményen diszkriminálták mesés fekete bőrszíne miatt. Amikor megjelent a francia Vogue címlapján, barátja, Yves St. Laurent állt ki mellé kvázi megfenyegetve a magazint; amennyiben megtagadják, hogy a fekete modell szerepeljen a borítón, úgy a hirdetésre szánt összeget visszatartja.

Naomit – a pletykalapok legnagyobb örömére – cseppet heves vérmérséklettel áldotta meg a Nagytestvér, de a divatszakma iránti alázata az évek előrehaladtával sem változott. Egyenesen imádtuk, amikor egy nemrégen futott amerikai szupermodelleket vadászó tévéműsorban közölte egy modellkarrierre vágyó, bíbor színű rúzst viselő versenyzővel: „Töröld le a szádról ezt a rúzst, amikor hozzám beszélsz!”

 

KATE MOSS

Az egyik legismertebb brit modell 1974-ben született, és 14 éves volt, amikor Sarah Doukas felfedezte a szalma színű haj mögül előbukkanó mandulaszemek varázsát. Kate igazi sztár lett, és nem kisebb divatházak, mint a Gucci, Dolce & Gabbana, Calvin Klein, Chanel és a Rimmel London akarta őt saját arcának, hogy aztán több mint 300 alkalommal kerüljön a legmenőbb magazinok címlapjára. 2005-ben megérdemelten vehette át a Fashion Designers of America Fashion Icon díját. Áldásunk rá!

CINDY CRAWFORD

Igazán mesés modellkarriert tudhat maga mögött, gyakorlatilag mindent elért, amit csak kívánni lehet ebben a szakmában. A Forbes magazin szerint övé a legmagasabb modell-fizetés a világon. Kié is lehetne másé, mint a világ legszexisebb modelléjé, aki az összes magazin címlapját meghódította, szerepelt megannyi TV showban és filmben, arról nem beszélve, hogy alakformáló videóival odaadóan igyekezett csodásra formálni tévé előtt tespedő testünket? Cindy Crawfordot elnézve mindig felmerül bennünk a kérdés: vajon hogyan alakult volna az élete – és ezzel együtt a mienk -, ha hagyja magát a nyomásnak, és megválik szexepiljétől, a híres anyajegyétől?

CLAUDIA SCHIFFER

A két szőke ciklon közül sokszor nehéz volt eldönteni ki kicsoda annak idején, amikor a ’90-es években hirtelen berobbant a köztudatba ez a sok gyönyörű nő, olykor egy fotón tömörítve a szupermodelleket. Idővel aztán csak-csak kristályosodott a helyzet, és külön tudtuk választani a német szőke ciklont az amerikai szépségtől. Claudia Schiffer ízig-vérig modell, egyike a legismertebbeknek ebben az időszakban – és persze napjainkban is. Karrierje során több mint 1000 (EZER!) magazin címlapján szerepelt, majd tette híressé Paul Marcianot és a Guess-t, ami Claudia arcával vált világszerte ismertté. A modellkedés mellett Claudia a UNICEF Egyesült Királyságának Jószolgálati Nagykövete, mindemellett cuki szerepet vállalt a világ egyik legromantikusabb filmjében, az „Igazából Szerelem”-ben.

LINDA EVANGELISTA

A ’90-es évek szupermodell bandájának tagja, aki a ’65-ös kanadai születésével viszi a pálmát. A szupercsapat igazi kaméleonja, és a ’80-as, ’90-es évek egyik legkeresettebb modellje. Európai karrierjét Párizsban kezdte, és olyan nagyságok címlapján debütált, mint a Vogue, Glamour, Elle, Allure és a Rolling Stone. Lagerfeld, a Chanel-ház vezető dizájnere szerint nincs még egy ilyen profi modell a Földön. A Chanel-ház mellett az összes luxus divatcég arcaként is láthattuk: dolgozott együtt többek között Versaceval, Valentinoval, Dolce & Gabbanaval, Yves Saint Laurent-nel, Giorgio Armanival, Escadaval, Calvin Klein-nal. Linda Evangelista több díjat is nyert, köztük kapott egy csillagot is 2003-ban a kanadai Wall of Fame-en. Mi pedig egyszerűen imádjuk.

 

 

TYRA BANKS

Tyra Banks volt az első olyan afro-amerikai modell, aki a GQ magazin és a Sports Illustrated Fürdőruha magazinjának borítóján jelent meg. Ünnepelt angyala volt a Victoria’s Secrets-nek, és megannyi videóklipnek emelte a fényét, miközben írott novellában hirdették profizmusát modellkarrierjét illetően. Az 1973-ban született bombázó 15 évesen kezdte a szakmát egy modellügynökség szárnyai alatt, majd Európába költözött, hogy az Elle, a Seventeen és a Teen Vogue címlapján tündökölve hirdesse nekünk, földi halandóknak magát a smaragd tekintet mögé bújt csodát.

 

Szerző: Eat, Move & Smile

 

Fotók: Pexels, Pixabay, Unsplash

 

Kedves Olvasó! Ha tetszett a cikk, annak szívből örülök! Ha szívesen felhasználnád, kérlek, tedd azt jogszerűen. Mit is jelent mindez? A cikk teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll, miszerint annak bármiféle felhasználásához a szerző, vagyis az én írásbeli engedélyem szükséges. Tegyük szebbé a világot! Köszönöm, hogy korrekt vagy!