Nyaralás egyedül? Vajon miért is ne?!

Nyaralás egyedül? Vajon miért is ne?!

 A nyaralás szingliként is szuper!

Te melyik típus vagy? Aki már októberben tudja, hogy mettől meddig lesz jövőre szabadságon, hová megy, kivel megy, milyen programokon vesz részt vagy az, aki július végén kezd el gondolkodni, hogy jó esne most már a nyaralás. De hová? És ha szingli vagy, akkor bizony a kivel is egy sarkalatos kérdés. De miért lenne muszáj VALAKIVEL menni? Már soroljuk is, miért jó egyedül nyaralni!

“Azt csinálok, amit én akarok!”

Ugye ismerős az, ha valakivel elutazol, akkor hamar kiderülnek a köztetek levő különbségek? Én például sajnos nem tudok sokáig aludni, ha meg már felébredtem, akkor az ágyban feküdni sem. Velem ellentétben a legtöbb ember vígan horpaszt még akár 3-4 órával többet is. Addig én unatkozom, külön nem reggelizve éhenhalok, aztán a halk semmittevésben pont akkorra punnyadok be, mire a másik frissen és üdén ébred. Jöhet a kávé!

Városnézés vs. tengerparton fetrengés. Van, aki csak pihenni akar, van, aki pedig ilyenkor is az aktív programokat kedveli. Nincs egyikkel sem baj, kivéve, ha a társadon látod, hogy baromira unja, hogy túl hosszú kávészünetet tartva még mindig egy presszóban ültök a feketéd felett, ő menne már, de nagyon. Vagy éppen egy nyugágyban nem tud megmaradni öt percen túl, mert valamit mindig csinálnia kell. Egyikőtök sem érzi így jól magát. Persze ha azonos az életstílusotok, életmódotok, akkor ez a rész nem probléma.

Új embereket ismerhetsz meg

Megfigyelted már, hogy ha egyedül mész bárhova, sokkal nyitottabb vagy? Könnyebb is “csapódni” másokhoz, illetve téged is hamarabb megszólítanak. Valószínűleg így jobban is keressük az ismerkedési lehetőségeket, szuper kapcsolatok születhetnek ilyen találkozásokból.

Magadat is jobban megismerheted

Ha egyedül vágsz neki egy útnak, sok időd lesz saját magaddal “kettesben”. A hétköznapokon erre nem fordítunk figyelmet. Nem véletlen, hogy például az El Caminoról sokan “más emberként” térnek vissza, akkora megvilágosodást hoztak a saját gondolatok, amiket normál kerékvágásban meg sem hallunk, pedig ott motoszkálnak a fejünkben.

Párra lelhetsz

Ha nem önszántadból vagy szingli, akkor egy utazás is segíthet a pártalálásban. Lehet, hogy csak egy flört lesz belőle vagy néhány randi, de az is lehet, hogy így találod meg életed szerelmét. De szerelmi bánat esetén is újra megláthatod az élet szépségeit a sok új élmény hatására.

Csatlakozhatsz nagy társaságokhoz, táborokhoz

Na nem az úttörőtáborokra gondolok, bár kétségkívül azok is örök emlékek maradtak. Hanem közös érdeklődésre épülő tematikus táborokra, fesztiválokra. Én jó párszor salsatáborban vettem részt , ahol hatalmas társaságot ismertem meg, aztán közös kirándulásokat is csináltunk, nem egyszer külföldre is utaztunk egy-egy salsafesztivál erejéig. De létezik már tábor mindenféle témában, jógatábor, szörftábor, alkotótábor. És „egyszer, a zenetáborban…” – na, azt fedje jótékony homály, hogy ott mi történt 😉

A negatívumból pozitívumot csinálhatsz!

Az egyedül nyaralás hátulütője a szobaárak. Ezek két emberre vannak kalkulálva, ha egyedül veszed igénybe, a nagyobb részét akkor is ki kell fizetned. De próbáltad már a couchsurfinget, azaz a kanapészörfölést? Kiadhatod a szobádat vagy akár csak a kanapédat, illetve te is megszállhatsz másoknál – mindezt ingyen. Ezt az emberek kifejezetten a társaság miatt csinálják, tehát két legyet egy csapásra, még partnert is találhatsz a programokhoz, de ha azt nem is, tuti tippeket biztosan tud adni a házigazdád.

Te nyaraltál már egyedül vagy szívesen utaznál így?

Szerző: Morvai Linda www.konyhalal.cafeblog.hu

Forrás / Fotó: www.bigstockphoto.com