OKOS KÁVÉFŐZŐ A LUXUS JEGYÉBEN. EZ A JÖVŐ?

OKOS KÁVÉFŐZŐ A LUXUS JEGYÉBEN. EZ A JÖVŐ?

AZ OKOS KÁVÉFŐZŐ VAJON A LUSTÁK KIVÁLTSÁGA, VAGY EGYFAJTA ÚRI LUXUS?

Hazafelé tartva az úton vajon hányan és hányszor gondoltunk már arra, milyen jó lenne, ha belépve királyságunk kapuján készen várna 1.) a vacsora – mondjuk egy ropogós szélű pizza -, 2.) a vasalt ruhák a gardróbban, 3.) egy jó kávé. Jegesen, habosan, eszpresszóként, vagy habos latteként készen gőzölögne a konyhapulton, és mint egy jó feleség, odaadóan és tettre készen várna, hogy lerogyva a székre csakis bennünket kényeztessen. Mondják, hogy az álmok valóra válnak. Meg azt is, hogy ha egyszerre sokan ugyanarra gondolunk, akkor az összpontosult energiák bevonzzák a történéseket. Így történhetett ez az okos kávéfőzővel is, hiszen a világ számos pontján már hazatérők, ágyból kikelni nem akarók hétvégéit és mindennapjait boldogítja az okos kávéfőző.

KÁVÉS APPLIKÁCIÓ

Okos kávéfőzőhöz okostelefon dukál. Aranykorát éljük az okostelefonoknak. Már nagyszüleink is ezen keresztül kommunikálnak külföldre „disszidált” unokáikkal. Ahhoz, hogy távirányítással készítsünk kávét, csupán le kell tölteni Adroid vagy iOS rendszerű készülékünkre az applikációt, össze kell párosítani WIFI-n vagy Bluetooth-on hiper-szuper kávéfőzőnkkel, és uccu neki, már varázsolhatjuk is bögrénkbe a fekete aranyat.

A KÉSZÜLÉK MAGA

Itthon még nem dúskálunk az okos kávéfőzőkben, viszont van elérhető verzió mind a kapszulás kávé, mind pedig az őrölt kávés megoldást illetően. Mindkét típus előre csőre tölthető, így ha több adag őrölt kávét vagy kapszulát beszuszakolunk, az applikáció segítségével már csak azt kell eldöntenünk, hogy a különböző kávétípusból melyikre vágyunk – az ágyból. Vagy a bejárónőt ijesztgetve hatszáz kilométerrel távolabbról. Ristretto, espresso, lungo esetleg latte. Hát nem parádés?

A KÉNYELEM ÁRA

Bírjuk az úri huncutságokat, így kávérajongóként természetesen nyitottak vagyunk a kávés újdonságokra. De hogy otthonunkba választanánk-e ezekből a többszázezer forintra rúgó luxus élvezetekből, már meggondoljuk.

Feltesszük a kérdést. Hogy ha annyira okos, és a fél vesénk árát is ráköltöttük, akkor mégis hogyan fog ez nekünk megtérülni? Hiszen habot készít? Ha van is olyan, amelyik igen, ott a tejet előre be kell készíteni, ergo sanszos, hogy a szobahőmérséklettől beindul és túró lesz belőle. A csészét bekészíti? Nem-nem, ezeket az előkészületeket magunknak kell megtenni. Előtte is, utána is. Az okos kávéfőző ugyanis nem mosogat. Ágyba hozza a reggeli feketét? Kizárt! Ha Jean-t szabadságra küldtük, és épp nincs egy szexi boxeralsóba bújtatott szimpatikus tompor, aki kényeztetne bennünket, akkor – de csak akkor -, nekünk kell kiballagni érte a konyhába. Hacsak nem állítottuk be a szerkezetet az éjjeliszekrényre. Ez mondjuk nem egy rossz megoldás.

Az okos kávéfőzők egyelőre előfutárok. Az igazi kényelmet, és az autóból hazafelé „megrendelt” kávé élményét – bár az applikáción keresztüli időzítéssel már egyik-másik készülék biztosítja – egyelőre nem érezzük, de ez még csak a kezdet. A készülékek elérhetőek az üzletekben és webshopon keresztül is, így a vásárlás már nem akadály, aki erre érez ingerenciát, rajta hát! Az viszont kérdés, hogy kávérajongóként vajon tényleg ez az a fél-luxus, amire ekkora befektetés során vágyunk?

Inspiráció: ideaing.com

Képek forrása: www.bigstockphoto.com

Szerző: Eat, Move & Smile