Otthon nyaralsz? Nem baj, utazz messzire!

Otthon nyaralsz? Nem baj, utazz messzire!

Így csináld, hogy jó legyen, ha otthon nyaralsz

Nem véletlenül írtam az „otthon” és a „nyaralás” szavakat így egymás mellé. Szabadság kell, ebben megegyezhetünk. De mi történik, ha az éves szabadságodat, a bolygók kedvezőtlen állása, a mágneses tér változása, na meg a mocskos anyagiak miatt otthon kell töltened? Aggodalomra semmi ok, ez nem egyenlő az unalommal. Két nap, ennyi elég is, hogy akklimatizálódjon az ember, és kialudja magából az egész évi fáradtságot, utána pedig jöhet a móka. Ehhez gyűjtöttem össze tuti tippeket, amikből természetesen nem maradhatott ki a kávé sem. Mert lehet a nyaralás otthon is élmény(kávé).

Vegyük először is sorra, hogy mit csinálunk egy nyaralás alatt. Sokáig lustálkodunk, ráérősen megreggelizünk, kipróbáljuk a helyi specialitásokat, nagy hangsúlyt fektetünk a koffeines italokra, többet engedünk meg magunknak, mint más napokon. Új élményeket szerzünk, esetleg új ismerősöket, készítünk egy csomó képet, és rengeteget mosolygunk. Nos, a jó hírem, hogy ezek közül bármelyiket megtehetjük otthon is. Na jó, egy picit azért néha ki kell mozdulni.

Indulhat a világkörüli út?

Kelj fel időben! Gondolom, nem erre a kezdésre számítottál, de hát minél inkább ki kell használnunk az előttünk álló napot, ezért nem lehet átaludni az egészet. A reggelinek add meg a módját, ugyanis a hétköznapokon fogadjunk, hogy sosincs rá idő. Én imádom az olasz ízeket, ennek megfelelően egy paradicsomos ciabattát, mozzarellával, pestoval és egy hatalmas adag cappuccinoval tudok elképzelni kezdésnek. Ha olyan szerencsés vagy, hogy van kerted/erkélyed, akkor fogyaszd el ott a reggelit. Mondanám, hogyha nincs, akkor fogd a kis cókmókod, és ülj ki egy parkba, de a reggeli kávé előtt nehezen viseljük az embereket még a nyaralás ideje alatt is, úgyhogy ezt az ötletet vessük is el.

Fontos! Ne nyomkodd közben a telefonod. De tényleg. Kérlek, tarts egy kis virtuális detoxot. Ha napi 8 órában a gép előtt ülsz, és előtte/utána/közben még másik 12-ben a telefonod piszkálod, jól fog jönni, ha egy kis távolságot tartasz tőle. Helyette vegyél elő egy könyvet, csak és kizárólag valami nagyon nyári limonádét, vagy ha már az olaszoknál járunk, jöhet a Napsütötte Toszkána.

Jöhet a magyar csoda?

Turistáskodj a saját városodban! Budapestiek előnyben, de nem panaszkodhatnak a vidéki kis és nagyvárosok lakói is, ugyanis hazánk mindenfelé tele van rejtett csodákkal. Hát nézz most rájuk egy új szemszögből. Én például imádok Budapesten sétálni, és észrevenni az apró kis részleteket. Vannak már vezetett városi séták is, ilyenre is befizethetsz, vagy mehetsz múzeumba, és csatlakozhatsz egy csoporthoz.

Készíts rengeteg sok képet, és instagram helyett, ezeket most, kivételesen, hívasd elő, és rendezd az igazi képeidet egy igazi albumba.

Remélem, lassan kezdesz megéhezni, ugyanis itt az ideje, hogy felkeressünk egy újabb országot. Ma már a legtöbb városban van olasz/görög/japán/thai étterem. Próbálj ki egyet. Persze ne azt, amit eddig is heti rendszerességgel látogattál. Hova utaznál szívesen? Indiába? Annak sincs akadálya. Régi a nyelvtudásod, és már ezer éve nem beszéltél még csak angolul sem? Nem baj, elevenítsd csak fel, nem is volt olyan régen az a francia érettségi. Hogy teljes legyen az otthon nyaralás élménye, akár házhoz is rendelhetsz.

Eljött az ideje a lazításnak.

Ha török fürdőt otthon nem is tudsz venni, de a török nőktől azért érdemes ellesni egy-két praktikát. Fürdés után illóolajokkal masszírozzák be a bőrüket, hogy sokáig fiatal maradjon. Ha nekik bevált, neked is érdemes kipróbálni a rózsa vagy mandulaolajat.

Újabb jó hír! Itt a délután, vagyis a délutáni kávé. Mivel a fekete kontinensen nem jártunk, ezért válasszunk innen élénkítő italt. Irány egy afrikai kávéház, csak azt kell eldöntened, hogy kenyai, tanzániai vagy Etióp kávékülönlegességre vágysz?

Utána maradjunk is a déli féltekén, utazzunk Dél-Amerika felé. Az egyik kuponos oldalon az ide nyár slágerének címére keresztelt tánctanfolyam indul, potom pénzért, egy hetes beosztásban. Csak ennyit kérdezek: miért ne?

Ha a latin ritmusok téged is teljesen elragadtak…

… fogd kézen a barátnődet, most már biztos, hogy végzett ő is a munkában, és keressetek egy szórakozóhelyet, az éjszaka többi része pedig garantáltan szólhat a csábításról. Nem baj, ha még nem tökéletes az a tánctudásod, egy-két egzotikus koktél  után már biztos, hogy oldódik a kezdeti feszültség is. Közben nyugodtan elegyedj szóba a helyes, külföldi srácokkal.

Maradjatok kint hajnalig, várjátok meg, amíg felkel a város, és mindenki munkába indul. Biztos, hogy ferde szemmel néznek majd rátok, mert látszik, hogy az éjszakából jöttetek. Innen tudjátok majd, hogy tényleg jól csináltátok.

A nyaralás természetesen attól is az igazi, hogy nem otthon alszol, így irány a barátnőd lakása, és egy „utó – pizsiparty”, ahol elalvás előtt, még a reggeli órákban megtervezhetitek, hogy másnap hova utaztok.

Képek forrása: www.bigstockphoto.com

Szerző: Köles Hajnalka