PHOTOGRAPHY TRICKS | 4 KREATÍV FILTER – FILTER NÉLKÜL

kreatív filter

PHOTOGRAPHY TRICKS | 4 KREATÍV FILTER – FILTER NÉLKÜL

A blogom indulása óta talán az egyik legnagyobb lépés az erre a felületre, illetve az Instagramra való saját képek gyártása, és azok fejlesztésre. Mindig nagyon sokat gondolkodok, és ötletelek azon, hogy hogyan lehetne letisztult, kreatív és változatos képeket készíteni Nektek. Az első lépés egy saját kreatív filter gyártása volt anno, majd ezt követte a fényképezőgép vásárlás, és aztán a tudatos kompozíciók kreálása.

 

Fejlődni azonban mindig van hova, így összességében azt mondom, hogy ezek nagy lépések voltak, de még korántsem vagyok elégedett. A minap utána olvastam egy – két tippnek, amelyek nagyon hasznosak voltak számomra, így úgy gondoltam megosztom őket a fotózás más szerelmeseivel is. A fényképezőgépeteken kívül csak néhány apróbb kellékre lesz szükségetek ezekhez a 4 kreatív filter trükkökhöz.

,, Eső ” effektus

Vegyünk le egy üveglapot egy egyszerű képről, majd spricceljünk rá vizet. Modellünk elé tartva olyan hatást érhetünk el, mintha egy jó nagy zuhé után bámulnánk ki egy ablak mögül. Véleményem szerint ez a technika főleg portré fotózásnál lehet látványos, hiszen az egész alakos képek nehezen kivitelezhetőek.

kreatív filter

,,Fairy Lights”

Főleg karácsonykor kattantam rá erre a fényfüzér témára, s azóta is képes vagyok összevissza variálni. Pinteresten rengeteg inspirációt, és képek láttam ebben a témában, úgyhogy végképp kíváncsi lettem arra, miként lehet megalkotni a gyönyörűséges kompozíciókat.

Kísérletezgettem, és talán már egész jó hatást értem el, a következőképpen: A fényfüzért az objektívre tekertem, a másik végét, pedig a ,,modell” kezébe adtam. – Így mosódtak el a fények, vagy lettek néhol élesebbek.

kreatív filter

Játék a fényekkel: Minták

Húha! Amikor rábukkantam erre a technikára, soha sem gondoltam volna, hogy meg tudom valósítani. A lényeg annyi, hogy a fotón látható módon bármilyen mintát kivághatunk egy papírból, s ezt is objektívunk elé kell helyezni. A fények így, olyan alakúak lesznek, mint az általunk kivágott minta.

Mutatom!

kreatív filter

LED – Effektus

Ezeket a fénycsóvákat. néhány színes fonal, és madzag segítségével kreáltam. Olyan, mintha különböző színű led égők villannának be a képbe. A madzagokat itt is az objektív elé kell lógatni, és ha jól fókuszálunk, akkor az elmossa őket. Olvasataim szerint, ez a hatás úgy is elérhető, hogy egy laminálólapot szövegkiemelővel kifestünk, és azt tesszük az objektív elé. Az általam készített képen szerintem egy kissé halvány lett a dolog, de majd még igyekszem fejleszteni ezt a technikát.

kreatív filter

Ami a beállításokat illeti, érdemes mindvégig manuális fókuszon hagyni a gépet, rendes nappali, vaku nélküli üzemmódban, hiszen így nem akar mást csinálni majd, mint amit mi szeretnénk. Először automata fókusszal próbáltam elkészíteni a képeket, s például a fénycsóvák esetében egyáltalán nem úgy érvényesültek, valósultak meg a dolgok, mint ahogy azt szerettem volna.

Remélem tetszett Nektek ez a pár tipp, és esetleg Ti is kipróbáljátok valamelyiket, vagy még ügyesebben továbbfejlesztitek őket, mint én.
 
Bármilyen tippet szívesen fogadok! 😉 

További cikkekért keress meg alábbi elérhetőségeimen

Facebook: https://www.facebook.com/fanniroka99/ 

Instagram:  https://www.instagram.com/_fannysworld_/  

Blog: https://fannysworldblog.blogspot.com/