Privát sziget

sziget

Privát sziget

Privát sziget? Ezt neked találták ki!
Vannak, akiknek lényegében mindenük megvan, hogy jól érezhessék magukat a világban, boldogok és kiegyensúlyozottak legyenek, mégis mindenkivel kötözködnek, mindennel bajuk van, semmi sem jó. Úgy érzik, minden ember csak azért született, hogy őket zavarja, bosszantsa. Jó hír, hogy van megoldás számukra! Találd meg a saját privát szigeted!

 

Nyaralni jó, a balatoni nyaralás pedig talán a legjobb. Mert a Balaton az más. Más a nap, mások a fények, a víz, az illatok, az ízek, minden. Ezért szeretjük olthatatlan és odaadó szeretettel. A Balaton a gyerekkorunk, a családunk és a barátaink, az első szerelmeink, az emlékeink, mindaz a boldogság, amit annyira jó lenne újra átélni. Ezért visszük a gyerekeinket a Balatonra nyaralni, visszük őket még akkor is, ha már sok minden megváltozott. Tudjuk, máshol is jó, talán még olcsóbb is lenne, de mi a akkor is a Balatont akarjuk, a vitorlázást, a nádast, a sült halat, a katamaránt, a vízibiciklit, a stéget, a molót a horgászokkal, a naplementét az aranyhíddal, és szívünk mélyén abban reménykedünk, hogy visszacsalogathatjuk azokat a múltba vesző éveket, amikor még minden olyan boldog és egyszerű volt.

 

Tehát a Balatonnál nyaralunk. Nem kis vállalati faházban, hanem szép apartmanházban, mai magyar szemmel szinte luxusban. Új építésű, persze számos hibával, de azért jó. Kis medence is van, nem versenyúszásra való, de a gyerekek nagyon élvezik. Pancsolnak, úszkálnak, ki-be futkosnak, semmi extra esemény, nincs hangoskodás, csak önfeledt játék vízben.

Bár az ég ragyog, egy felhő sincs sehol, mégis érezni a vihar szelét, mert közeledik az egyik szomszédnő. Nincsenek nagy reményeink a továbbiakra, mert már ismerjük őt. Mivel a bemutatásánál nem indokolt használnom a csinos, kedves, fiatal, barátságos, csendes, kulturált és mosolygós kifejezéseket, így inkább nem megyek a részletekbe. Minap durván üvöltözött egy kisfiúval, aki éppen sétálni vitte a kiskutyáját, és aki szegény egyáltalán nem is értette, hogy mi a gond, csak állt megszeppenten az utcán. A parkolás is örök probléma neki, mert valaki mindig éppen nem jól áll az autójával, és hiába hagyunk a szélvédőn telefonszámot, ő inkább vagy alpárian utasítgat vagy összevissza telefonál mindenkinek kivéve az autótulajdonost. Nem egyszerű eset.

Leül, kicsit tesz-vesz, úgy csinál, mintha napozna, de alig telik el néhány perc, már pattan is fel.

  • Ezt már tényleg nem lehet kibírni, itt még úszni sem lehet, mert állandóan tele van a medence ezekkel a gyerekekkel! Felháborító! Mit képzel itt mindenki? Itt már semmit nem lehet csinálni a gyerekektől! – és felkapkodja a holmiját, majd elviharzik.

A gyerekek is nézik a jelenetet, értetlenül és csodálkozva állnak a vízben, várják, talán valaki megmagyarázza, mi rosszat tettek, de nincs magyarázat, mert nincs mit magyarázni, legalábbis az ő viselkedésükön nincs mit. A szomszédnőről pedig senki nem akar beszélni, elment és ennyi most elég. Mi sem értjük. Minden adott, hogy jól érezze magát, akár boldog is lehetne. Láthatóan nincsenek anyagi gondjai, sőt. Neki is ragyogó az idő, csodás a Balaton, vele is mindenki barátságos lenne, ha hagyná, de nem hagyja. Mindig támad, mindig valami baja van, semmi és senki nem jó, nem hagyja, hogy bármi is jó legyen. Láthatóan szinte mindent megengedhet magának, de az örömöt, a boldogságot még saját magának sem engedi meg.

 

Lehet, hogy nem a Balaton az ő világa, ő itt nem érzi jól magát, zavarják az emberek, még a gyerekek is. De van megoldás, küldöm a javaslatot.

 

Ez a Belize partjánál található lenyűgöző privát sziget lehet az Ön menekülése.

https://www.privateislandsonline.com/islands-for-rent/central-america/belize/little-harvest-caye-rental

 

Little Harvest Caye
Belize , Central America

 

Codálatos luxus lakosztályok teljes ellátással, all-inclusive élmény és mindössze 200 font/fő/éjszaka. A 1,5 hektáros sziget a Little Harvest Caye néven ismert.

Az 5 lakosztály mindegyike légkondicionált, csodálatos kilátással, tágas hálószobával, fürdőszobával és saját stranddal rendelkezik. Wifi és kábel tv is van.

Közös szabadtéri társalgó, vízilabdázásra is kialakított úszómedence és bár is várja a vendégeket. A szabadtéri társalgóban élvezheti a tenger szellőjét miközben az óriási kivetítőn kedvenc műsorát nézi.

Hatalmas, jól felszerelt konyha is van, noha erre valójában semmi szükség, hiszen a személyzet állandóan rendelkezésre áll, hogy minden igényt kielégítsen. A szárazföldre saját hajóval lehet bármikor átmenni.

A szigetre egyidőben összesen 10 vendég mehet.

 

Ez talán tényleg jó javaslat a mi Balatonunk helyett, bár a 10 fő talán még soknak tűnhet, de lehet, éppen így jó, mert legalább van kivel összeakadni, ha hiányozna egy kis perpatvar.

 

Mi mindenesetre addig a mi kis gyerekeinkkel biciklizgetünk a Balaton parton, és majd megállunk egy fagyira valahol Földvár felé félúton.