Rád melyik nyári személyiségtípus igaz?

Rád melyik nyári személyiségtípus igaz?

Így nyaralnak ők: a szangvinikus végigbulizza, a flegmatikus végiglustizza. Te melyik nyaraló szeméyiségtípus vagy?

Azt már tudjuk, mit tesznek, ha nincs kávé, most meglátjuk, hogyan viselkednek a nyaralás alatt a különböző személyiségtípusok képviselői. Melyikük választ inkább külföldi álomnyaralást egy szigeten, és melyikük éri be egy kisebb költségvetésű belföldi pihenéssel? Ki az, aki ki sem mozdul a szobából, és ki az, aki végigbulizza az egész nyaralást az első naptól az utolsóig? Hamarosan kiderül! Rád melyik nyári személyiségtípus igaz?

A flegmatikus – Nyaralás? Majd lesz valami…

A flegmatikus nem pörgi túl a napot, nem idegeskedik, és a legtöbb dolgot hajlamos elfelejteni. Jó, ha július végén észhez tér, hogy “basszus már nyár van“, így neki a nyaralás maximum last minute. Mivel kávét sem szívesen főz – inkább kávézóba megy – annyira lusta, a nyaralás előkészületeiből sem nagyon veszi ki a feladatát. Jól elvan a maga társaságában, így ő az az egyedül lustálkodós fajta; reggel megissza a kis feketét a szobájában, és több terve nincs is, köszöni szépen. Neki a belföld is tökéletesen megfelel, nincsenek nagy igényei, szereti a megszokott Balaton partot.

A melankolikus – Én csak néhány csendes napra vágyom

A melankolikus személy nagyon precíz, ám pesszimista is. Az úti célt alaposan átgondolja, mert alapból állandóan jár az agya, és mindent a szívére vesz. Szenvedélyesen rajong a kávé iránt is, így az utazás gondolatától is be tud pörögni, ha a negatív énje épp szunyókál. Mivel elég csendes, így nem szívesen utazik nagyobb társasággal; neki tökéletesen megfelel a kétszemélyes barátnős nyaralás is.

Igazából másra sincs szüksége csak egy jó barátra, aki mellett elfogyaszthatja a reggeli italát a tenger mellett. Sőt azt sem bánja, ha az egész napot a szobában kell töltenie; a társaság egy finom desszert, egy jó könyv és egy hideg tejeskávé.

Szangvinikus – Nyaralás? Toljuk, toljuk, toljuk!

A szangvinikus a pezsgő, habzsoló személyiségtípus, aki könnyen enged egy-egy szuper egzotikus utazás csábításának. Ő egy igazi dumagép, a társaság középpontja, a leghangosabb és legharsányabb, úgyhogy szívesen nyaral nagyobb csoporttal is akár, és persze tőle hangos az egész apartman. Ő nem éri be akármilyen nyaralással, ha lúd, legyen kövér és toljuk nagyban.

Mivel társaságfüggő és állandóan pörög, ő nem fog a szobában ücsörögni, még a reggeli lattét is egy hörpintésre küldi le, hogy minél hamarabb belevethesse magát a nagybetűs NYARALÁSBA. Persze több pohár kávés koktél társaságában, hogy fokozza az életérzést.

Kolerikus – Én mondom meg, hol és mikor nyaralunk!

A kolerikus a vezéregyéniség és nehezen enged, úgyhogy ha te szeretnéd megválasztani az úti célt, akkor mondj is le róla gyorsan… Már az egyszerű kérdések megtárgyalásánál is viták alakulhatnak ki, mert egyáltalán nem megalkuvó. De ha egyszer sikerül leegyeztetni egy szuper nyaralást, akkor nagyon jó társaság. Ha beleszeret egy úti célba vagy ajánlatba, akkor mindegy, hogy belföld vagy külföld, a lényeg, hogy az ő elképzelései szerint alakuljon.

A személyiségtípusok összetettek, és nem lehet ráhúzni konkrétan egyet egy adott emberre; mindenki személyisége több típusból tevődik össze. Rád mely személyiségtípusok jellemzői illenek? A te estedben hogyan zajlik a nyaralás?

 

Képek forrása: www.bigstockphoto.com

Szerző: Írók között