A reggeli kávé tragédiája!

reggeli kávé

A reggeli kávé tragédiája!

Hogy van e olyan, hogy sötét nap egy ember életében? Persze, hogy van!

Nálam ez egy sötét reggelben összpontosult.

 

06:30 // 

Ma reggel itthon nem fogok kávét inni, majd csak bent az irodában. Túl sok koffein lenne, ha mindkét helyen innék. Úristen még csak fél 7 van, de már most utálom ezt a napot. Igaz mondjuk, csak 30 percem van elkészülni, de lehet, ha 07.00 előtt kész lennék, még felrakhatnék gyorsan egy kotyogóst. Amíg lefő az 3-4 perc, jó, úgy még van időm meginni. Á, nem, nem szeretem gyorsan lehörpinteni. Ok. Akkor csak az irodában iszom az elsőt. De jó lenne sietni már 6:48 van.

07:14 // 

Ha ez a pasi még egyszer rálép a lábamra, tényleg meg fogom ütni! Ajj nem igaz, hogy nem volt ülőhely! Utálok reggel álldogálni a sok cuccommal! Minden este megfogadom, hogy reggel munkába menet semmi más nem lesz a kezemben csak a táskám, ehhez képest, mint egy málhás szamár megint úgy fel vagyok pakolva. Plusz szerintem direkt megy ilyen lassan ez a villamos…

07:46 // 

Most köd van, vagy annyira ideges vagyok, hogy csak én nem látok? Ha holnap reggel is kabátban kell jönnöm, fel fogok mondani! Elköltözök és beperlem azt, aki azt mondja, szereti a telet! Költözzön az ilyen a hegyek közé, nekem meg adják vissza a jó időt!

08:03 // 

Persze, hogy nem érek be 8.00-ra, miért is érnék be?! Pont bent van a főnök, tuti hogy, be fog hívni! “Lilla megjöttél végre? Gyere be légyszíves az irodámba!” – szól ki a főnököm. Persze, hogy innom kellett volna otthon kávét, evidens, hogy pont most nem tudok a cégesből inni.

08:24 // 

Szerintem a felét nem értettem annak, amit mondott a főnököm. Mindegy, majd mindjárt összeszedem, mi kell neki, de most kispurizok a konyhába és iszok egy hatalmas bögre kávét! Ma pont az a reggel van, amikor nem a kisebbikből fogok inni, hanem a nagyobból! “Lilla! Ezt vidd már le a könyvelőhöz légy szíves!” – ordít a főnök. Most mondjam neki, hogy egy perc csak megiszom a kávét? Ajj, nem, mert akkor meg siettet, én meg lassan szeretem inni.

09:09 //

Ha a könyvelőnk még egy történetet elmesél a macskájáról, fel fogok mondani, komolyan! A tűréshatárom eléggé a padlón van így, hogy nem ihattam még a feketét. Most ha felérek, senkihez nem szólok, lefőzöm, megiszom. Kár hogy nincs kulcs a konyhán, mert esküszöm szeretnék bezárkózni!

09:14 // 

Megnyomtam a start gombot, el se hiszem, már pörkölődik a kávé! Már csurdogál a csészébe. Mindjárt az enyém lesz! “Lilla, írj át gyorsan nekem egy szerződést! Vinnem kell az értekezletre, úgyhogy legyen meg kérlek öt percen belül! Köszi!” – szól be a konyhaajtón a főnököm.

09:27  // 

Miután egy adag stressz összegyűlt a gyomromban, hogy percek alatt el kellett készülnöm a főnök által kért feladattal, szeretném megnyugtatni magam a kávéval. A csésze ott vár rám érintetlenül, de persze totál kihűlt. Jó, megkockáztatom, hogy lefőzök még egyet, hátha így reggel 10.00-kor végre megihatom a reggeli kávém.

Forrás / Fotók: Bigstock.com