Szagos a szád? Gázálarcot fel!

Szagos a szád? Gázálarcot fel!

Így üldözz el szagos szájjal mindenkit a kávé segítségével!

Szagos a szád! – közölte mellőzve a virágnyelvét és finomkodást. Ha lenne olyan testrészem mint a férfiaknak, most egész nyugodtan írhatnám, hogy abban a pillanatban lekonyultam. Mert nincs is kellemesebb, mikor szex előtt közlik az emberrel, hogy szagos a szája. Ugyanakkor én sem bírom, ha átható kávé szagot lehel rám a főnököm, a barátnőm, a nagyfaterom. Patthelyzet. Mi hát erre a megoldás? Kávé marad, de szájszagnak mennie kell!

Vettem a fáradtságot, hogy megnézzem. Hogy a kávé, ami olyan mesés illattal rendelkezik, hogy a csudába lehet annyira szagos a szájban, hogy azzal ölni lehetne? Na, hát azért, mert a kávé amolyan baci csalogató. A kávé az alkohollal együtt kedvező körülményeket teremt a baktériumoknak. És mivel mind a kettő szárít, ezért csökken a nyáltermelés, ami még inkább a bacik alá adja a lovat, hogy szerteszét szóródhassanak a szánkban. Mindez tökre nem vigasztal. Attól még ugyanolyan szagos volt mind a három élményem:

Mindenáron arcon akar csókolni

Imádom a rokonaimat, a barátaimat és persze a kávét. Ha ebből kettő együtt egy helyen van, az már egy tuti nap.

Ott ül a boxban, látom, hogy már kikérte a kedvenc kávémat. Leülök vele szemben, közben harsányan egymásra köszönünk és már érzem. Pedig jó egy méteres távolság van közöttünk, de komolyan mondom, még három lépésre is érezném, hogy disznóerős feketekávét ivott.

Alighogy levettem a kabátomat – amit csigalassúsággal tettem, hátha kimegy a fejéből a szándék – de már hajlongott az asztalon keresztül, hogy puszit adjon. Azonnal be kellett kötnöm a cipőfűzőmet, megigazítani a hajamat, fészkelődni, viszketni, minden bajom támadt és közben mindenről hadováltam, de nem akarta elfelejteni az átokverte puszit és sehol sem akadt kéznél egy gázálarc.

Kelletlenül, műmosollyal és valószínűleg fintorogva odahajoltam és puszizkodtunk egy sort.

  • Mi van, szagos a szám?! – förmedt rám.
  • ÁÁÁÁÁ…. dehóóóóógy!
  • Akkor meg?! – erre a tenyérbe lehelt. Összeráncolja a homlokát. – Ja, tényleg szagos a szám. A kávé miatt.
  • Csak egy kicsííííít… nem vééééészes.

Felhörpintésre került részéről a kávé maradéka, majd kiturkált egy csomag rágót és vagy hármat bekapott. Én meg levegő után kapkodtam.

 

A hosszú „h” esete

Amikor utoljára állásinterjún voltam találkoztam egy nagyon jól szituált pasival. Fiatal volt és elegáns. Úgy kopogott elém lakcipőjében, mint egy hollywood-i filmsztár, már messziről rákérdezett, hogy én-én vagyok-e, nyújtotta is a kezét, én is az enyémet és akkor odaért majd odahajolt hozzám és megeresztett egy olyan hhhhhheeeeelóóóót, amibe majd belehaltam. Menten felidézte bennem előző életbeli gázkamrás élményeimet. Rögtön tudtam, hogy a férfinak jó ízlése van, mert kávé fan. Vagy csak elengedhetetlen a koffein a munkájához. Ellenben nem keltett bennem jó érzéseket, hogy interjú előtt képtelen volt szorosabb viszonyt kötni egy mentolos cukorkával. Mindenestre azzal bosszultam meg a kávé általi szagos szájszag ejtette sebet a szívemen, amit még Freddy Kruegernek se kívánnék, hogy miután végig hallgattam a kamu állástájékoztatót odamentem hozzá és megkérdeztem nem kér-e egy mentolos cukorkát.

 

A Libidógyilkosság

Korábban keltem, hogy megihassak egy kávét a derengő napsütésben, ami a konyha ablakán beszűrődött. Pár perc alatt el is fogyott a kávé, de tovább ácsorogtam és napoztam. Nesztelenül, mint egy macska, a hátam mögé lopózott és átkarolt. Gyengédem simogatott, szinte mindenütt éreztem erőteljes érintését, mintha nem is a párom, hanem egy polip készült volna bekebelezni. Pillanatok alatt a fejembe szállt a vérem. Letettem az üres bögrét az ablakpárkányra, hogy én is átkarolhassam és mikor arra készültem, hogy megcsókoljam olyan arcot vágott, mintha egyszerre akart volna rátörni a sírás és az undor. Szagos a szád!

A boltos néni, a leendő főnökök, a család és a jó ismerősök megtanítottak arra, hogy legyen mindig nálam valami cucc, ami üde leheletet biztosít egy vödör kávé után is, hogy mindig jó benyomást tehessek másokra és soha ne akarjanak kitérni a puszikám elől. És persze a párom is alaposan belém verte a leckét, hogy szex előtt húzzak el a bánatba fogat mosni, különben nem kapok semmit.

Képek forrása: www.bigstockphoto.com
Szerző: Wadolowska Balogh Orsolya