Szőrös mellkas, szilikon cici, Baywatch-fürdőruci

Szőrös mellkas, szilikon cici, Baywatch-fürdőruci

A Baywatch nem garantálja a biztonságos strandolást, a Kávé itt is segít!

Szeretjük azt hinni, hogy egy-egy filmsorozatból, vagy filmből tanulhatunk valami olyat, amit aztán a vászonmentes magánéletünkben is hasznosítani tudunk. Ellesünk néhány csábos mosolyt. A tükör előtt vicces szófordulatokat gyakorlunk, hogy ne piruljunk fülig, ha a szomszédtól kell kávét kölcsönkérni a reggeli presszóhoz. De hogyan készülhetünk fel arra, ha a nyári nyaralás igénybe kell vennünk a helyi Baywatch szolgáltatásait?

David

Ki ne emlékezne a Baywatch koronázatlan, izmos, szőrös mellkasú életmentő királyára, David Hasselhoffra, ahogyan a malibui homokon komótosan sétálva kémleli a végeláthatatlan óceánt, hogy éles sas szemével észrevegye a bajbajutott fürdőzőket, majd a textilt, és tékövéjt eldobva hanyatt-homlok a habokba vesse magát? Esetleg a szőrös mellkas helyett a szőke loknis, derékig felszabott piros fürdőrucis Pamela Anderson kecses mozdulatai ugrottak be? És ki akarná azt, hogy az idilli nyaralás során a helyi Baywatch húzza ki a habokból? Hát senki. Kivéve, ha titkos vágyunk az életmentővel tölteni az estét/éjszakát/hajnalt/a nyaralás hátralévő részét, akkor viszont igyekezzünk minél hangosabban és látványosabban fuldokolni. Ha azonban a biztonságos nyaralásra és strandolásra szavazol, néhány dolgot nem árt szem előtt tartani.

Kellékek

Sokan szeretik –vagy szeretnék- a tikkasztó nyári napokat vízpart mellett tölteni, hogy aztán egy kiadós napfürdőzés után nyakig merülhessenek a hűsítő vízben. Első és legfontosabb lépésként meg kell találni a kedvünkhöz, alkatunkhoz, és nem utolsó sorban pénztárcánkhoz való fürdőruhát. Ha felszerelkeztünk a legtrendibb kávébarna fürdőrucival, jöhetnek a kiegészítők: a vicces úszógumik (nem csak azok, amiket derétájon viselünk, mert túl sok kávés süteményt toltunk télen az arcunkba), és a retro holmik. A szuper vízparti naphoz dukál még fényvédő is – a napcsókolta színt nem egy nap alatt kell ám elérni, holnap is sütni fog a nap! Ha minden óvintézkedést megtettünk, tetőtől talpig bekentük magunkat napolajjal mielőtt még elolvadtunk volna, mint akciós jégkrém a Balaton parton, jöhet a pancsolás!

Hűtsd magad!

A nagy csobbanás előtt hűtsük le magunkat egy jó jegeskávéval –ha friss, csodálatos, ha dobozos annak is örülünk-, fogyasztás közben nyugodtan gyönyörködhetünk a helyi Baywatchban. A kávé elfogyasztása után lassan, fokozatosan sétáljunk be a vízbe. Nem, ne ugorjunk! Egyrészt a körülöttünk levők jobban fognak utálni, mintha panelban fúrnál vasárnap reggel hétkor, illetve a napon felhevült testünk és a hideg víz találkozása nem mindig szerencsés szív és érrendszer szempontból –és itt most nem arra gondolunk, hogy Mr. Baywatch összetöri a szívedet azzal, hogy nem kávézik. Ha túljutottál a hűvös hullámok nyaldosásán és már a vízben vagy, figyeld a táblákat: úszástudás hiányában ne a mélyvíz felé tempózz eszeveszetten, és egyedül a bóján túlra se merészkedj. Élvezd a vizet és a pihenést okosan!

Ha a nyaralás első napján kinézted magadnak Mr. Baywatchot, aki David Hasselhoffot megszégyenítő testtel, vakító kék szemekkel pásztázza a habokat, inkább egy lattera invitáld, mint egy fulladás utáni kellemetlen ám szükséges újraélesztésre – fájó bordával nehéz ám elmondani, hogy lattet kérsz, és nem hosszú kávét… 😉

 

Képek forrása: www.bigstockphoto.com

Szező: http://szelencetitkok.blogspot.hu/

https://www.facebook.com/szelencetitkok/