Tavaszi nagytakarítás – fejben

Tavaszi nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás – fejben

Gondoltam ebben a bizonytalan helyzetben megpróbálok segíteni enyhíteni a stresszt. Mindezt másokért és magamért is egyaránt. Így ha már itt van a tavasz, jöhet egy kis tavaszi nagytakarítás, ezúttal azonban fejben! 

 

Menj ki a szabadba, légy aktív!

Bár ez jelenleg nem mindenhol megvalósítható, azonban ha kertes házban élsz, vagy legalább erkélyed van, ha teheted, menj ki, és élvezd a csodálatos napsütést. A friss levegő jót tesz az elmének, kitisztítja az agyat, azaz csökkenti a stresszt. Ha pedig teheted, mozogj is egy picit, még nagyobbat fog dobni a kedveden.

Tavaszi nagytakarítás

 

Tedd félre a social media-t!
Lehet, hogy jelenleg a telefon, laptop és társaik az életmentőink, hiszen itt tartjuk a kapcsolatot másokkal, illetve a nagy szabadidőben van lehetőségünk órákat a neten tölteni. Azonban arra senki sem gondol, hogy ez is hatalmas mértékben hozzájárul a napi stressz megjelenéséhez.
Így kezdd kicsi idővel, mondjuk egy órára kapcsold ki a telefonod – vagy legalább némítsd le – és csinálj valami mást, kreatívkodj, mozogj, olvass, bármi, amit eddig hanyagoltál, most jöhet.
Tavaszi nagytakarítás

 

Töröld a szomorú zenéket!
Ugye nem kell nagyon magyaráznom? Egy nehéz helyzetben a legkevésbé se arra van szüksége az embernek, hogy a zene, amit hallgat, még nagyobb letargiába sodorja. Így fogd a lejátszási listáid, és mondj búcsút a szomorú daloknak. Hogy miket hallgass helyette? Nekem van pár dalom, ami mindig segít, azokat belinkelem, de Spotify-on készítettem egy karanténos lejátszási listát, akár azt is követhetitek, folyamatosan bővül.
Set it off – Life Afraid
                   Upside down
                   Why worry
Tavaszi nagytakarítás

 

Guilty pleasure műsorok helyett nézz motiváló/tanító tartalmakat!
Azaz a nagy sorozatmaraton helyett nézhetsz olyan videókat, filmeket is, amik a tudásod is bővítik. Rengeteg dokumentumfilm van színesebbnél színesebb témákban, nyugodtan válogass, ha pedig valami rövidebbre vágysz, keresgélj youtube-on.
Tavaszi nagytakarítás

 

Írj naplót lefekvés előtt!
Sokan ragadtak egyedül a négy fal közé, akik nem biztos, hogy tudnak beszélgetni valakivel. De ha van is kivel beszélni, sokszor a felgyülemlett gondolatokat jobb kiadni magunkból. Ebben a napló remekül tud segíteni. Én jelenleg a Boldogságpercek nevű naplót töltögetem, nekem sokat segít.
Tavaszi nagytakarítás

 

Reggel és este is nyújts/jógázz!
Karantén ide vagy oda, csak tespedni egész nap nem lehet. Talán nem fogtok egyből maratont futni, de az idegesség levezetéséhez a nyújtás és a jóga is tökéletes megoldás.
Tavaszi nagytakarítás

 

Szabadulj meg a negatív emberektől!
Talán kegyetlennek hangzik, de ez a legjobb dolog, amit magatokkal tehettek. Mind a közösségi oldalakon, mind a való életben szelektálhattok, kövessétek ki azokat, akik csak bosszantanak vagy csak azért követitek őket, mert irigykedni akartok valakire. (igen, szoktunk ilyet csinálni, kár tagadni.) Az életben pedig hanyagold az olyan embereket, akik csak lehúznak, és hagyd meg azokat, akik feldobják a kedvedet.

 

Ennyi lenne ez a pár tanács, remélem valami hasznosat is sikerült kihozni ebből a helyzetből. Ezzel a bejegyzéssel amúgy is készültem, de most főleg jól jön, legalábbis szerintem.

 

Hogy viselitek a helyzetet? Mit csináltok a nagy szabadidőben? Hogyan fog telni nálad, a tavaszi nagytakarítás? 🙂
Gyertek kommentbe beszélgetni. 🙂

 

További cikkekért keress fel alábbi elérhetőségeimen
 
blog: https://lelekzajok.blogspot.com