A tökéletes rúzsozás titkai 2. rész- A kontúr

szájkontúrceruza

A tökéletes rúzsozás titkai 2. rész- A kontúr

Az ajkak színezése és a rúzs használata több, mint 5000 éves történelemre tekint vissza. Ma már természetes, hogy bármilyen drogériában hozzájuthatunk a színes kis rudacskákhoz, régen azonban porrá őrölt féldrágaköveket, téglaport vagy tengeri algát kevertek össze olajokkal és zsírokkal, elérjék a megfelelő állagot.

Azonban ne mindegy, hogy egy szép színű rúzst hogyan viszed fel az ajkaidra!

Íme néhány tipp Huszka Barbara sminkestől:

Már olvashattatok itt arról, hogyan érdemes karbantartani az ajkatokat. A rúzsozás előtt a szép eredmény miatt ne felejtsétek el kicsit leradírozni az ajkatokat egy jó ajakradírral vagy egy rég, puha fogkefével!

A szájkontúrceruza

A szájkontúrceruza meglátásaim szerint ritkábban kerül említésre, ha a rúzsokról és a szájszínezőkről van szó.
Pedig egy kontúrceruzával nem csak, hogy tartósabbá tehetjük a rúzsunkat és megadhatjuk a kereteit a szájunknak, hanem akár az egész szájon is alkalmazhatjuk és azt kitöltve akár önállóan is megállja a helyét.

A szájkontúr-ceruzából érdemes tartós vagy vízálló jelzővel ellátott darabokat vásárolni. Barbara kedvencei közt szerepelnek a mindenki számára elérhető NYX, az Isadora és az Artdeco által gyártott darabok. Ha külföldön jártok, érdemes benézni a Kiko üzleteibe is!

Egy jó minőségű szájkontúr ceruza soha nem pénzkidobás: egy ceruza nagyon sokáig megőrzi a minőségét és egy kis hegyezés után már használható is.

A körvonalazás

A ceruzát stabilan a kezedben fogva rajzold körbe a szád természetes kőrvonalát. Egy kis gyakorlás után érezni fogod, hogy mi áll kézre neked, de Barbara a felső ajakon általában a két csücsökből befelé húzza meg először a vonalat. Az ajak felső, íves részén Barbara egy kicsit le szokta húzni a vonalat, így szépen ki tudja emelni azt. Alul pedig érdemes először az ajak közepét megrajzolni, majd onnan indulva minkét oldalt meghúzni.

Ha szeretnéd a szádat kicsit nagyobbnak mutatni, mint amilyen, akkor egy ici-picit a természetes vonalon kívül haladj a ceruzával. Bár mostanában sokszor látni azt – főleg Instagrammon – hogy a száj kontúrjánál jóval kijjebb húzzák meg a vonalat. Ez lehet, hogy egy fotó erejéig működik, de élőben elég kiábrándító látványt nyújt!

Szín az ajkakon

Ez után nyugodtan besatírozhatod a szádat a ceruzával. Ha jó minőségű ceruzát használsz, így tartós és egyenletes színt tudsz felvinni az ajkaidra! Akár külön réteg rúzs nélkül is szép színt ad az ajkaknak. Tehetsz erre akár szájfényt, akár egy egyszerű ajakbalzsamot, hogy ne száradjon ki a szád viselet közben.

Barbara nagyon sokszor alkalmazza ezt a trükköt a rúzsozás helyett. Elfoglalt napokon, amikor nem akar bíbelődni az újrarúzsozással, tökéletes megoldás!

Íme, így néz ki egy ceruzával színezett ajak.

Forrás: Cover Photo by freestocks.org on Unsplash