TOP 5 dolog, amit lenyúlsz a szállodából

TOP 5 dolog, amit lenyúlsz a szállodából

Te sem térsz haza üres kézzel egy szállodából?

Tedd a szívedre a kezed! Eljöttél már valaha úgy egy szállodából, hogy nem nyúltál le semmit? Ha igen a válasz, valószínűleg nem mondasz igazat. Persze az én szobámban sem áll két pici üveg sampon és tusfürdő Milánóból, meg két szappan Barcelonából. Na, jó! Talán te tényleg ennyire kis cuki vagy, hogy még egy logózott samponnal sem “ajándékozod” meg magad, a legtöbbünknek azonban ragad a keze, mint a légypapír.

Egyesek még a kávézókból is képesek úgy hazamenni, hogy a lattés pohár ott lapul a táskájukban, egy szállodából meg aztán… Vannak azért extrém történetek is, mondjuk, amikor a kedves vendég az ágyneműt vagy a WC papírt akarja hazavinni. De most legyünk inkább szolidak, és nézzük meg azt a néhány dolgot, amit a legtöbben lenyúlnak egy szállodából – legyen az belföldön vagy külföldön.

1. Tusfürdő, sampon, szappan

Van valami ezekben a kis üvegekben, amiről rögtön az jut az ember eszébe, hogy belecsúsztassa a táskájába. Na, nem mintha szüksége lenne rá, csak ott árválkodik a fürdőben, meg kis pici, meg amúgy is mozdítható, ráadásul olyan jól mutatna otthon a polcon is.

2. Kávé, tea

Bizonyos szállodákban készítenek be a szobába instant kávét és tea filtert is a vízforraló meg a kávéscsésze mellé. Az instant nem a legjobb, de azért nyugodt szívvel elemeled, mert az a szobához járt, amit meg kifizettél. Minden nap egy eldugott instant kávé, és megvan a jövő heti kávé adagod.

3. Csésze, pohár… vízforraló?

Milyen menő lenne egy kávéscsésze a polcon egy külföldi szálloda logójával, nem? Vagy éppen egy szép üvegpohár. Igazából, figyelembe véve, milyen leleményes nemzet is vagyunk, nem csodálkoznék, ha itt-ott még a vízforralónak is lába kélne.

4. Törölköző

Nem a nagy, hanem a kicsi kéztörlő. Bár vannak, akik még a nagyot is begyömöszölik a táskájukba mindenféle lelkiismeret-furdalás nélkül. Jól keres az a szálloda, mit számít egy-két törölköző?

5. Minden, ami a reggeli mellé jár

A svédasztalos reggeli nagyon csábító, főleg azoknak, akik szívesen suvasztanak el az asztal alá néhány gyümölcsöt, a kis csomagos vajat, lekvárt, az ajándék kekszet. Még a nyaralás is jobban telik, ha az ajándék kekszet majszolhatod a parton, amiből olyan tehetségesen becsempésztél a táskádba vagy hat darabot, hogy a kutya sem vette észre.

Arról ne is beszéljünk, hogy egyébként a reggeli italért, a desszertért és a zabkásáért is kétszer fordulsz még akkor is, ha már egy borsónyi hely sincs a gyomrodban és túlteng benned a koffein. De mit tehetnél, ha egyszer olyan csábító az a roskadásig megrakott asztal.

Tényleg ennyire enyves a kezünk, vagy csak egy kis személyes szuvenírre vágyunk?

Szerintem ez az a kérdés, amire nincs egyhangú válasz. Vannak, akik tényleg elvisznek mindent, ami mozdítható, míg a másik véglet szívből tud örülni egy külföldön zsebre vágott kis samponos üvegnek.

Ez a téma örökké fennáll és biztosan megosztja az embereket. Te mit gondolsz erről? Engedsz a csábításnak, és néha neked is hozzáragad a kezedhez egy miniszappan, vagy elítéled már azt is, aki akár csak rá mer nézni?

Ám a legfőbb kérdés: mit hagytam ki a felsorolásból?

Képek forrása: www.bigstockphoto.com

Szerző: Írók között

Komment

Komment