Trópusi kiruccanás: kávé a világ körül

Trópusi kiruccanás: kávé a világ körül

Dél-Amerika legklasszabb strandja: a trópusi Copacabana

A trópusi hőségben, ahogy a szél meglibbenti a hajad és a sós tenger illata csábít, miközben a háttérben szól a konga? Ez vár rád Dél-Amerikában!

A Dél-amerikai strandok a világ legnépszerűbb üdülőhelyei (nem véletlenül). Nem csak a tenger tisztasága, a tengerpartok hangulata vonzza a turistákat, de a strandok mögötti sétányok is rengeteg élményt ígérnek az odalátogatóknak. És ki ne hallott volna Brazília leghíresebb strandjáról a Copacabanaról?

Nem csak a nyaralni vágyók, de a hollywoodi sztárok is előszeretettel bérelnek egy hétvégi házat vagy egy apartamant Rio de Janeiro-ban, hogy élvezhessék a Dél-amerikai virtust. Az ott élők életigenlése irigylésre méltó, és a szieszta élményét is érdemes elsajátítania minden odautazónak, hiszen az igazi pezsgés este hat órától kezdődik csak igazán.

Tudtad?

Egy kis érdekesség: a második világháború előtt a hölgyek fedett úszódresszekben léphettek csak a tengerpartra, azonban 1948-ban először a Copacabana strandjára lépett három argetín lány két részes fürdőruhában! Bár nagy port kavart az eset, de innentől kezdve a világ többi pontján is merészen kétrészes bikiniben jelentek meg és fürdőztek a nők és lányok egyaránt.

Ha nem vágyunk zsúfoltságra és hajnalig tartó táncolásra, akkor ajánlatosabb ellátogatni Argentínába a Flamenco Beachre.

A kép azt hiszem önmagáért beszél. Kristálytiszta víz, fehér homok, nyugalom, pálmafák és egy kis egzotikum.

A Copacabana és a Flamenco Beach gazdagon bővelkedik vendéglátóhelyekben. Minden tipikus tengerparti étel megtalálható az étlapon, de sokkal inkább fordítanak nagyobb figyelmet az italokra. A brazilok például imádják a kávét és a koffeint. Legtöbbször feketén fogyasztják, reggel, szieszta előtt, szieszta után, és véletlenül lecsúszik még egy espresso éjszaka is. Minden italukat megbolondítanak egy kis turpissággal.

A Copacabana beach kimondottan híres a különböző koktéljairól. Nem feltétlenül tartalmaz mindegyik alkoholt, a gyümölcsök harmóniája keveredik inkább ezekben a csodákban. Akár a kávéhoz, koktélokhoz, tejes shake-ekhez is más-más gyümölcsöt, szirupot párosítanak ezzel előidézve Dél-Amerika frissességét.

Egyértelműen az egyik legkülönlegesebb kávékoktéljuk a jéghideg trópusi mangós kávé.

Ezt a receptet te magad is könnyedén elkészítheted otthon, hiszen nem kell más hozzá, mint:

– mangólé

– jégkocka (vagy tört jég)

– tej

– frissen főzött espresso

Elkészítése is gyors és egyszerű, viszont a végeredmény elképesztően finom:

Az előkészített pohárba dobjuk bele a jeget, arra öntsük a mangólevet. Közben készítsünk egy kis tejhabot, és amikor egy kicsit lehűlt a kávé hőmérséklete, öntsük a jéggel teli mangólére és kanalazzunk a tetejére egy kis tejhabot! Voilá, és már kész is! Amint az első kortyot megittuk, érezni fogjuk milyen érzés lehet a brazil strandokon ejtőzni!

Képek forrása: www.bigstockphoto.com

Szerző: Horváth Dalma