Túlélési kávés tippek vizsgaidőszakra

tippek

Túlélési kávés tippek vizsgaidőszakra

Lenni vagy nem lenni? Túlélő tippek vizsgaidőszakra!

Ki ne ismerné a szeret-nemszeret kérdés utáni legstresszesebb eseményt? Amikor jobban vágysz alienekkel pogózni, mint bármennyit is készülni a vizsgaidőszakra. Volt, van, és lesz is ilyen. De ez nem jelenti azt, hogy fegyver nélkül kell nekiindulj a háborúnak. Vajon léteznek tippek a túlélésre?

Az idő szépülésével (persze csak mikor nem a monszun és a hóvihar tombol), a nyár is közeledik. És a vizsgák. Ezek sajnos a szükséges rosszat jelentik addig az időszakig, amíg végre engedélyezhetsz magadnak naphosszat lustulásokat a vízpart mellett, csodáló tekintetek kereszttüzében. A vizsgák viszont ritkán örvendenek kirobbanó szeretetnek. Ezért aztán legjobb, ha megpróbálsz minél előbb túl lenni rajtuk. Ebben segítő kávés tippeket gyűjtöttem össze neked.

 

Először is, ne pánikolj!

Az már semmin nem segít, sőt. Értékes perceket veszthetsz el az idődből, amiben megtanulhatnád ehelyett a tutit. Inkább végy egy mély levegőt, dőlj hátra, igyál egy kávét, és hidd el, menni fog. Vagy ha nem, legalább ittál egy csészényi isteni nedűt, amitől máris szebbé válhatott a környező világ.

Vizsga előtt csak óvatosan!

Nincs is annál rosszabb, amikor már csak pár órád van hátra a leszámolásig, de minden cikkben azt olvasod, kipihenten érdemesebb vizsgára menni. Viszont hála a kávénak, még mindig látod a hangokat, és néha szivárványszínű foltokkal lelkizgetsz, mikor elúsznak a betűtengertől túltanult tekinteted előtt, hogy az alvás csak egy távoli sóhaj legyen: Majd nyáron!

 

 

Kávés csoki

A vizsgaidőszak elengedhetetlen kelléke a nasi. A kávés csokik pedig kényelmesen elvannak táskában, zsebben, fiókban, na meg persze megbújva a szétszórt jegyzetlapok között, hogy aztán rájuk lépve palacsinta üzemmódba lépjenek, és szétfolyt barna foltként örök emléket állítsanak szenvedéseidnek. Ezt te sem akarhatod! Éppen ezért láthatod, mennyivel előnyösebb őket gyorsan elpusztítani.

Húzz hasznot
Ha viszont már minden mindegy, és “na majd jövőre”, vagy “majd a pótvizsgán” felkiáltással dobod le a tanulnivalót, de mégis valami hasznosat akarsz cselekedni, nyiss egy kávézót. Ha igazán jövedelmező idénymunkát akarsz, akkor az ez. És emellett az sem utolsó, hogy így biztos lehetsz benne, hogy finom kávét kap tőled a vendégsereg. Hiszen hogy lehetne kipróbálatlanul hagyni a kávécsodákat, ha már mind a tiéd lehet?

 

 

Ne öntsd senkire

Tudom, hogy nehéz kérés. De mégse tedd. A vizsgáztató szemét, te meg hétfőn aludtál utoljára, és az is már egy hónapja volt, de hidd el, nem éri meg. Nem pocsékoljuk a folyékony életerőnket.

Mikor már csak a kávé szeret

Tudjuk, eljön ez az idő is. Észre se veszed, de igyekszik mindenki minél távolabb lenni tőled. Ki tudja miért. Az tuti nem játszik közre, hogy megijednek tőled a buszon, amikor megszállott tekintettel motyogod magad elé valaki életrajzát. Az már mindennapos. Legalábbis ilyenkor. Értékeld, hogy elkerülnek. Ezek azért hasznos tippek.

És ha mindet megfogadod, már csak egy dolog maradt hátra. Légy lépéselőnyben. Üzenj te hadat a vizsgaidőszaknak, és mutasd meg neki, nem félsz tőle, és nincs esélye legyőzni.

,,Hát újra találkozunk. Legutóbb is én nyertem. Mi értelme mindig próbálkozz? Kedves vizsga, nincs esélyed. Itt a leszámolás ideje. Csak te és én. Győzzön a kitartóbb. Az erősebb. Coffeeman velem van. És veled ki? Neked ki segít? Látod, hogy nem éri meg kikezdeni velem.” Én már hadat üzentem. Te is?

Forrás / Fotó: Cover Photo by Green Chameleon on Unsplash

Szerző: https://firkalmania.blog.hu/