TURBÓZD FEL A REGGELED! NEHEZEN INDUL A RAKÉTÁD? TURBÓZD FEL MAGAD!

turbózd

TURBÓZD FEL A REGGELED! NEHEZEN INDUL A RAKÉTÁD? TURBÓZD FEL MAGAD!

Kikászálódni az ágyból reggel nagyon nehéz. Nyáron még csak-csak könnyebben kiverekedjük magunkat a puha ágy jóleső szorításából, de amint őszre/télre fordul az idő, valahogy nehezebben megy az ébredés. Márpedig kelni kell, mert menni és tenni kell, de vajon hogyan motiváljuk magunkat furmányosan, hogy még mosolyogni is legyen hozzá kedvünk? Hát okosan, szervezetten! Segítünk, hogyan turbózd fel a reggeled!

turbózd

Forrás

1. KELL EGY TUTI CÉL

Ha van bármi olyan tevékenység, amit akár minden nap szívesen végeznénk, időzítsük reggelre. Lehet az egy jó forró habos kávé szürcsölése, egy kakaós-lekváros tejes zabkása-reggeli, frissítő torna – vagy egy odasöndörgős ágytorna -, frissítő zuhany, vagy akár a friss újság illata. Jöhet bármi, amit szívesen végzünk, és bír akkora erővel, hogy kirobbantson bennünket a tollasbálból.

2. KELJ FEL KORÁBBAN

Ha az ébredéssel együtt jár a családi csatazaj, állítsuk az ébresztőt 20 perccel korábbra. Húsz perc ugyan nem sok, mégis tökéletes „énidő”, amit csak magunkkal, a napi feladatok átgondolásával, a tervezett utazáson való jóleső merengéssel, vagy a Kávé magazin olvasásával tölthetünk. Az okosok azt mondják, hogy a reggeli érzéseink meghatározzák az egész napunkat, így ha azt rohanással, a problémák kaszabolásával töltjük, az nem csak a saját hangulatunkat, de környezetünk hozzánk való viszonyát is nagyban befolyásolja. Ugye, hogy nem kell a baj?

3. HIDEG ZUHANY – MELEG ZUHANY

Azt sosem fogjuk megérteni – bár kutatók is bebizonyították már, britek -, hogy a reggeli hideg frissítő zuhany jót tesz. Fokozza a vérkeringést, növeli az aktivitást. Saját tapasztalataink alapján a meleg zuhany ugyanerre képes, ráadásul nem fagyunk kockára, és az őszi megfázás oroszlánbajszát sem húzogatjuk. Egy próbát viszont feltétlenül megér, hátha ez lesz a reggeli rakétaindításunk nagy piros gombja.

turbózd

Forrás

4. KÉSZÍTS LISTÁT

A lista nem csak arra jó, hogy elhagyjuk, de arra is zseniális, hogy összesítve, leírva lássuk feladatainkat. Az örömöt az tetézi igazán, amikor az előirányzott teendők elvégzését követően vastag filctollal áthúzzuk, kihúzzuk – de sosem radírozzuk – a lista tételeit, hiszen egyértelműen igazolja számunkra produktivitásunkat, további erőt adva a maradék teendő ellátásához.

A listát érdemes több apró, könnyen elvégezhető feladattal is megtűzdelni; ha másért nem is, hát azért mindenképpen, hogy magunk felé igazoljuk, mennyi mindent tettünk aznap.

5. IKTASS BE FIXEN PIHENŐT

Hajlamosak vagyunk rommá hajtani magunkat, miközben tudjuk – hisz több ízben kipróbáltuk -, hogy naponta 10 perc dőlés, pihenő, rapid kikapcsolódás csodákra képes. Akik már megérezték a napközbeni random-szundi élményét, képesek a leglehetetlenebb helyeken és pozitúrákban gyakorolni tehetségüket – így van, akár az iroda mosdójában is -, hiszen már tudják, hogy az a pár perc feltöltődés igazi turbó energiát ad a nap hátralévő részéhez.

turbózd

Forrás

Szerző: Eat, Move & Smile

Forrás: #cover

Hello Kedves Olvasó! Ha tetszett a cikk, annak szívből örülök! Ha szívesen felhasználnád, kérlek, tedd azt jogszerűen. Mit is jelent mindez? A cikk teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll, miszerint annak bármiféle felhasználásához a szerző, vagyis az én írásbeli engedélyem szükséges. Tegyük szebbé a világot! Köszönöm, hogy jófej vagy!