A világ legextrémebb kávézói

kávézói

A világ legextrémebb kávézói

Ha azt gondolnád, hogy beülni egy kávézóba és inni egyet a kedvencedből snassz és szinte már hétköznapi, most biztosan meg fogsz lepődni! Ugyanis az alábbi helyek olyan izgalmakat tartogatnak számodra, melyektől garantáltan le fog esni az állad. Bár kávézók már 16-odik század óta léteznek, a mostani tempó mellett kénytelenek valamivel kitűnni az igazán nagyravágyók. Most a világ legkülönlegesebb, legextrémebb kávézóit szedtük listába, ahol az egészen briliáns ötletektől kezdve néha igencsak bizarr megoldások is születtek. 
Relaxálás felsőfokon: Mahika Mano

Ha Japánban járnál semmiképpen se hagyd ki a Mahika Mano kávézót, mely egy igazi relaxációs sziget a mindennapi nyüzsgésből kiszakadni vágyóknak. A függőágyakban akár el is lehet szundítani, de azoknak is igazi felüdülést jelent, akik csak szeretnének megpihenni akár két tárgyalás között.

Micsoda forróság! Grand View Cafe

Topless felszolgálók egy kávézóban? Elég szokatlanul hangzik, s a nagy népszerűség ellenére 2011-ben be is kellett zárnia a helynek. Ha pedig arra gondolsz, hogy biztosan a sok kellemetlen megjegyzés, zaklatás, vagy akár egy egészségügyi vizsgálat miatt, bizony nincs igazad. A kávézónak azért kellett lehúznia a rolót, mert nem megfelelő módon jelezték egyediségüket és a kisvárosi övezetet sértették ezzel.

Csokirajongók mennyországa: 100% Chocolate Cafe

Kávé vagy csoki? Ugye, hogy milyen nehéz a döntés?! Éppen ezért a 100% Chocolate Cafe egészen elképesztő, de 56 különböző fajta csokoládét szolgál fel az igazi édesszájú fanatikusoknak.

 

Kávéházi rettegés: Horror Picture Tea

A Horror Picture Tea legnagyobb furcsasága, hogy három olyan helyszínnek ad egy tető alatt otthont, melyeket valójában elég nehéz egyben elképzelni. Bármilyen extrém is, de a hely egyben kávézó, koncertterem és tetoválószalon, s ha mindez még nem lenne elég különös, a kialakítás hátborzongató hangulatától biztosan nagyon bizarr érzésed lesz.

 

Ahol nem is Te fizeted ki a saját kávédat: Pay it Forward Coffee Shop

A kávézó mára népszerű egyedisége egy kedves kis történettel kezdődött: Egy hölgy besétált a kávézóba, rendelt, majd miután kifizette számláját plusz 100$- t hagyott a pultosnál, azzal a kéréssel, hogy az utána következők kávéját abból állják, amíg kitart az összeg. Ez annyira kedves és szokatlan gesztus volt, hogy a történet legendává vált, s azóta a kávézó meghatározó profilja is lett ez a kedvesség. Azóta is lehetőség van arra, hogy a saját kávédon kívül az utánad következőt meghívd egy feketére, de természetesen az is előfordulhat, hogy akár egy kedves idegen állta a Te kávédat aznap.

 

Szereted a kávét? Imádod az érzést, amit ad? Szeretnél még többet? Akkor olvasd el bejegyzéseinket.

Forrás/ Fotó: Bigstock.com