Wake-up! Day 2017- 21 nap, és megváltozik az életed

21 nap

Wake-up! Day 2017- 21 nap, és megváltozik az életed

 

Ugye milyen kecsegtetően hangzik? Mit szólnál, ha azt mondanánk, 21 nap alatt lehetőséged van arra, hogy megváltozzon az életed? A jó hírünk az, hogy ez valóban így van. A még jobb hírünk az, hogy néhány apró trükkel szerencsés, igazán pozitív és örömteli tavaszod lehet!

Életvezetési tanácsadók azt tartják, hogy egy új szokás kialakításához huszonegy napra van szükségünk. Ennyi idő alatt agyunkban új szokásmintákat alakíthatunk ki, elhagyhatunk egy rossz szokást vagy beidegződést, leszokhatunk a káros szenvedélyekről, és a helyükre új, testünkre és lelkünkre jótékony hatást gyakorló szokást építhetünk be.

Miután elfogyasztottad az életmentő reggeli kávédat, gondold át, melyik az a szokás, amit a következő három hétben szeretnél beépíteni az életedbe. Mindig kihagyod a reggelit, és ezen változtatnál? Szeretnél minden nap friss gyümölcsöt és/vagy zöldséget fogyasztani? Halomban állnak a szebbnél-szebb rúzsok a fiókban, mégsem használod? Esetleg a mozgásszegény életmódodon változtatnál? Határozd el magad, mert enélkül sajnos nem fog működni!

 

Legyen terved! Miután kiválasztottad a megvalósításra váró szokást, gondold át, hogyan fogod beépíteni az életedbe! A szokásbeépítés ezen fázisában jól jönnek a színes cetlik, amiken saját magunkat kérjük számon: ettél ma már friss gyümölcsöt? Finom volt a reggeli? Sokat segíthet, ha van egy olyan barátod, vagy kollégád, akivel közösen vághattok bele a megvalósításba. Hogyha a közvetlen környezetedben nincsen „húzóember”, akkor se keseredj el! Rengeteg olyan telefonos applikáció van, aki zsebfőnökként működik – időről időre számon kéri rajtad a kitűzött célt, figyelmeztet, és ellenőriz is.

Tarts ki! Az új szokások kialakításával nem másnak teszel jót, hanem saját magadnak! Amit teszel, azt magadért teszed, amit nem teszel, azt mondhatni magad ellen teszed. Természetesen minden kezdet nehéz, és senki nem állítja azt, hogy ez könnyű lesz. Lesznek nehéz pillanatok, amikor nem csúszik majd le a napi friss gyümölcs, mert egy habos kávé, vagy egy hatalmas krémes sütemény képe lebeg a szemed előtt; és előre borítékolható, hogy lesznek napok amikor az edzés gondolatára is a sikítófrász fog kerülgetni. Fontos, hogy ezek a napokon is legyen benned annyi kitartás, és akarás, hogy megtedd, amit meg kell tenned – így kerülsz majd napról napra közelebb ahhoz a célhoz, amit kitűztél magad elé.

 

Jutalmazz! Fontos, hogy egy-egy sikert – legyen ez akármilyen apró, vagy épp hatalmas-, örömként élj meg. A sikerélmény az egyik legtutibb érzés az új szokás kialakításának idején, és miért ne lephetnéd meg magad egy kis jutalommal az új szokás mellett? Jutalom bármi lehet: egy habos kávé egy kávézóban, ahol még sosem jártál, egy remek könyv, egy új rúzs, vagy egy motiváló előadás.

Ne habozz, tegyél magadért!

A Wake-Up! Day 2017 RENDEZVÉNYRŐL ITT OLVASHATSZ BŐVEBBEN:
WEB: https://corleonis.leadpages.co/wakeupdaybudapest/

Forrás / Fotók: Bigstock.hu

szelencetitkok.blogspot.hu

www.facebook.com/szelencetitkok