Wake-up! Day 2017- Csoportos órák

Wake-up! Day 2017- Csoportos órák

A legtöbb edzőteremben nem csupán a súlyok és a gépek adottak, hanem csoportos órák látogatására is nyitott a lehetőség. Az ilyen crossfit, spinning, jóga vagy bármilyen órák hasznosak és jól felépítettek. Hatalmas erő rejlik az ilyen órákban, érdemes kipróbálni egyet, amikor már fogy a januári motiváció. De inkább megmutatjuk neked, miért is jók ezek az órák!

1. Másokkal együtt mozoghatsz

Rendben, nem egy baráti társaság vagytok, de mégsem egyedül kell végigcsinálnod az edzést, hanem mások is vannak körülötted. Ha nincsenek (még) sportos és fitt barátaid, ismerőseid, az ilyen órák lehetőséget nyújtanak arra, hogy új ismeretségeket szerezz. Persze ne plank közben próbáld meg elmesélni az élettörténeted, de a bemelegítés, levezetés vagy nyújtás remek alkalom a csevegésre. De ha nem is akarsz új ismerősöket, másokkal együtt sportolni akkor is jó. Látod, hogy másnak hogy megy, mit csinál, látod, hogy ő is izzad, neki se könnyű, de csinálja. Ez pedig téged is lendületben tart.

2. Figyel rád az edző

A csoportos órák ára sokkal kedvezőbb a személyi edzésekénél, mégis profi segítséget kapsz a gyakorlatokhoz. Az ilyen órákra az edzők felkészülten, egy tudatosan összeállított tervvel érkeznek, ezért biztosan alaposan meg fognak dolgoztatni. Ha bármelyik gyakorlatot rosszul csinálod, rád fog szólni az edző, ami a kezdők számára hatalmas segítség, hiszen egy-egy rosszul begyakorolt mozdulat komoly sérüléseket okozhat. Ha csak most próbálsz változtatni az életmódodon, érdemes benézni néhány ilyen órára, aztán később akár otthon is végigcsinálhatod a jól begyakorolt edzést.

3. Végigcsinálod

Bizony, ezek az órák kötött időpontban zajlanak, nem lehet hamarabb abbahagyni. Oké, azért ez nem börtön, de ha tudod, hogy hajlamos vagy 10-15 percet lecsípni a tervezett edzésedből, akkor a csoportos órák neked valók. Itt bizony az edzés úgy van felépítve, hogy az egésze fontos legyen. Időben ott kell lenni és csak a végén jöhetsz el, ez pedig segítség lehet azoknak, akik egyébként rosszul osztják be az idejüket.

4. Nem lazsálod el

Talán kézenfekvő, hogy ha kicsit lustább vagy, ha éppen nincs kedved edzeni, jól jöhet, ha feliratkozol egy csoportos órára. Egyrészt ott van az edző, aki figyel rá, hogy ne csak ímmel-ámmal csináld a gyakorlatokat, másfelől nyilván nem szeretnél az első lenni, aki kiengedi a pózt vagy a legbénábban csinálja. Az, hogy mások is vannak körülötted, azért is jó, mert nem csak magadnak akarsz majd megfelelni, hanem nekik is. Ettől persze nem kell és nem szabad a mások elvárásai alá helyezned magad, de mégiscsak jobban fogsz teljesíteni, ha látod, hogy másnak is fáj, de te jobban bírod.

5. Nem neked kell kitalálnod

Volt már olyan érzésed az edzőterembe lépve, hogy fogalmad sincs, mivel és hogyan kéne kezdeni, folytatni és befejezni? Lábnap, karnap…gyakran elhangzó kifejezések, de aki csak most ismerkedik az edzőtermi berkekkel, nem sokat tudhat a gyakorlatsorok helyes felépítéséről. De ezzel nincs is semmi baj, senki sem születik személyi edzőnek, a gyakorlati tudást idővel el fogod tudni sajátítani. Addig is nagyon hasznos lehet, ha csoportos órákkal hangolódsz az új életformára, ahol mindig pontosan megmondják, hogy mit kell csinálni. Egy pár óra után már érezni fogod az edzés dinamikáját, ami alapján később már önmagadnak is összeállíthatod az edzést.

6. Előre megtervezed

Mivel fix időpontban vannak, a csoportos órákkal nem teheted meg, hogy „majd odaérsz valamikor”. Ha nincs motivációd, inkább ellötyögnéd az időt, egy ilyen óra remek kiút lehet. Oda kell menni és végig kell csinálni, nincs lehetőséged arra, hogy a folyamatos időhúzás miatt végül el se indulj. Ha nagyon nincs kedved edzeni, olyan edzésidőpontot válassz, ahova munka után egyből tudsz menni, hogy hazaérve még az edzés kihagyásának gondolata se merülhessen fel benned.

A Wake-Up! Day 2017 RENDEZVÉNYRŐL ITT OLVASHATSZ BŐVEBBEN:
WEB: https://corleonis.leadpages.co/wakeupdaybudapest/

Forrás / Fotók : Cover Photo by Martin Barák on Unsplash