Wake-up! Day 2017- A jó barát nem látható. Ő mögötted áll.

barát

Wake-up! Day 2017- A jó barát nem látható. Ő mögötted áll.

“Örökké barátok leszünk, ugye Micimackó?” – kérdezte Malacka

– “Még annál is tovább!” – felelte Micimackó.

Ki ne ismerné Micimackó történetét, és azt, hogy milyen sok barátja volt? Ismerősen cseng Róbert Gida, Malacka, Tigris, Füles neve? Vidáman élték életüket, rengeteget nevettek és lököttek voltak; ugyanakkor ha valamelyikük bánkódott, együtt osztoztak a szomorúságban és próbálták megvigasztalni egymást.

 

A valódi életben sincsen ez másképp, az élet olyan helyekre és olyan közösségekbe sodor bennünket, ahol megtaláljuk a sorstársainkat, barátainkat, akiknek hasonló tulajdonságaik vagy hasonló életcéljaik vannak, mint nekünk. Ám akivel nem feltétlenül vagyunk egy hullámhosszon, annak előbb vagy utóbb elszakadás lesz a vége.

Ha viszont olyan emberrel találkozunk, aki megbízható, vidám, pozitív kisugárzású és optimista lélek, mindenképpen becsüljük meg és ápoljuk a kapcsolatunkat.

“A barátom vagy, a lelkiismeretem, a segítségem. Láttad bennem a fényt, amikor én csak sötétséget láttam. Megmentettél a kétségbeeséstől.” ( Vámpírnaplók c. film)

Barátokra igenis szükségünk van, hiszen a társas kapcsolatok és a barátok hozzájárulnak a szép és hosszú élethez. Ha van kivel megosztani az örömünket-bánatunkat, az bizonyítottan stresszcsökkentő hatással bír, növeli az önbizalmat és a szívet is erősíti. Egy-egy találkozás alkalmával új energiákkal tudunk feltöltődni. Hasznos eszmecseréket lehet folytatni, illetve hasznos információkhoz is lehet juttatni egymást. Az igazi barát megvédi a társát, még akkor is, ha tudja, hogy hülyeséget csinál. Nem szégyeníti meg mások előtt, hanem egyenesen a társa szemébe mondja meg azt, ha valami nem tetszik neki.

Aki őszintén szereti a másikat, az nem csak akkor barát, amikor éppen szüksége van valamire. Hanem igenis kiáll a társa mellett a nehezebb, ínségesebb időkben is és minden erejével támogatja őt.

 

A lököttségnek nem kell határt szabni, ugyanis két őszinte barát úgy szeretheti és úgy fogadhatja el egymást, ahogyan vannak. Sőt, előfordulhatnak néha kényes témák vagy bizonyos (csajos vagy épp fiús) dolgokat nem tudsz megbeszélni a pároddal, a szüleiddel vagy a főnököddel.

A fiú-lány barátságnak sem kell feltétlenül okot adnia gyanakvásra, hiszen lehet hogy éppen mindketten a másik nem fejével próbálnak gondolkodni és ehhez tanácsot kérni.

Sokat hallhattuk már, hogy a diétában is nagyobb eséllyel érik el a kívánt formát azok, akiknek van olyan sorstársuk, barátjuk, aki végigkíséri őket ezen az úton.

Ha igaz barátra leltél, becsüld meg, mert felér egy igazi kinccsel! Egy szeretetteli baráti ölelés többet ér, mint bármilyen drága ajándék.

A Wake-Up! Day 2017 RENDEZVÉNYRŐL ITT OLVASHATSZ BŐVEBBEN:
WEB: https://corleonis.leadpages.co/wakeupdaybudapest/

Forrás / Fotók: Cover Photo by Helena Lopes on Unsplash