Wake-up! Day 2017 – A TÖKÉLETES OUTFIT!

outfit

Wake-up! Day 2017 – A TÖKÉLETES OUTFIT!

Kevés dolog van annál fontosabb – gondolhatjuk cinikusan pajzán fél-mosollyal a szánk szegletében -, mint hogy “MIBEN MENJÜNK EDZENI”? Tegyük a szívünkre a kezünket és valljuk be őszintén: hányszor futott át már a kérdés edzés előtt az üres táska mellett állva: „DE MÉGIS, MIT VEGYEK FEL?”Mint ahogy azt is megválogatjuk, miben lépjünk az utcára, az sem mindegy,  milyen szettben pompázunk az edzés során, hiszen ez is fontos szerepet játszhat motivációnkban.

LEGYEN FUNKCIONÁLIS!

Ez a legfontosabb! Lehet bohóckodni azzal, hogy színárnyalatban egymáshoz passzoló darabokat választva urizál a jónép, és hogy jó dolgunkban már azt sem tudjuk, miben csücsörítsünk a terem óriástükreivel szemben, de lássuk be, ma már hatalmas kínálat áll rendelkezésre, hogy a sportoláshoz használt ruha az edzés vagy sporttevékenység funkcióját tekintve tökéletes legyen, és emellett még jól is nézzünk ki. Legalábbis a textil mindenképp legyen menő!

AHÁNY SPORT, ANNYI GÚNYA

Nem mindegy, melyik sporthoz milyen ruházatot választunk, hiszen mindegyiknek megvan a maga technikai funkciója. A vásárlásnál célszerű szem előtt tartani, hogy kényelmes legyen, sehol se szorítson, többféle sporttevékenység végzésénél egymással jól kombinálhatóak legyenek a darabok, és biztosítsák szükség szerint a réteges öltözködést, ami főként kültéri sportolásnál hasznos. Az aláöltöző igazi jolly-joker, hiszen amit síeléshez vásárolunk, az szintén jól jöhet korcsolyázáskor, lovaglásnál, vagy akár szabadtéri futásnál. Bármelyik sporthoz is keresünk öltözéket, mindenképpen legyen fő szempont, hogy az izzadságot jól vezesse a textília, hiszen ha a ruha azt nem szívja el, visszahűtheti megizzadt testünket és könnyen megfázhatunk!

A TÖKÉLETES NYÚLCIPŐ

Nem csak a ruha, de a lábbeli is legalább annyira fontos tényező, ha nem a legfontosabb mind közül. Hihetetlen áradat jön szembe velünk a boltokban, és valahogy mindig úgy érezzük #AZÖSSZESKELL! Aztán ahogy szépen sorjában feltesszük magunknak a kérdést, persze nekiállunk szelektálni: milyen sporttevékenységhez kell, kültéri vagy beltéri mozgáshoz fogjuk használni, egyféle vagy többféle edzés típust szeretnénk benne végezni (ha például súlyzós edzés után még futnánk kicsit), milyen vastagságú zoknival fogjuk hordani, mennyire szellőzik, kényelmes-e, melyik menő színben passzolna leginkább edző-ruhatárunkhoz, majd jöhet a méretpróba. Érdemes időt és pénzt szánni a cipő (csizma, stb.) kiválasztására, mert a lábunk – ami egész életünk során cipel minket -, megérdemli, hogy sport közben is a legjobbat kapja!

VADIÚJ EDZŐTÁSKA

Ha már mindent beszereztünk a sportoláshoz, de nem tudjuk, mibe lehetne ezt a sok klassz holmit bepasszírozni, érdemes beszerezni egy vagány sporttáskát! Mielőtt beszerző útra indulnánk, érdemes sorra venni a preferenciákat, minek kell majd megfelelnie az új batyunknak. A méret itt is lényeg, hiszen be kell férjen a zárható öltözőszekrénybe adott esetben, illetve ha túl nagy pakkot választunk, félő, hogy telepakoljuk és leszakad a vállunk. Próbáljuk táska-ügyben is megtalálni az arany középutat: férjen el benne kényelmesen az edző cucc, legyen benne külön kialakított hely a cipőnek, egy-két oldalzseb a tisztálkodó szereknek, és külön fakk az innivalónak és/vagy energiaszeletnek, csokinak és rágcsának. Cígölés szempontjából érdemes kis-, és nagy füllel egyaránt rendelkezőt választani, hogy azt akár a kezünkben, akár vállunkon átvetve is kényelmesen tudjuk hordani.

 

Forrás / Fotó: Cover Photo by Christopher Campbell on Unsplash

Szerző: Eat, Move & Smile