5 dolog, amit biztosan nem tudtál Meryl Streepről!

meryl streep

5 dolog, amit biztosan nem tudtál Meryl Streepről!

Le merném fogadni, hogy ha meghallod Meryl Streep nevét, legalább öt filmjét azonnal fel tudod sorolni, s szinte biztos, hogy többeket imádtál is ezek közül. S bár a színésznő nemrégiben betöltötte a 65-dik életévét is, jobban sugárzik, mint valaha! A színésznő elbűvölő természete és kitartó küzdelme miatt olyan sikereket ért már el szakmájában, amit nagyon kevesen tudhatnak csak maguk mögött, s emellett még 4 gyönyörű gyermeket is felnevelt. (És ha még mindig az öt filmen gondolkodsz, íme egy kis segítség a legsikeresebb filmjeiből: Kramer kontra Kramer, Az órák, Az ördög Pradát visel, Mamma Mia!, A Vaslady, és még sorolhatnánk)

S bár azt gondolnád, hogy ismered Meryl Streep színésznőt, most 5 olyan érdekességet mutatunk életéből, amiket el sem tudtál volna képzelni róla!

1. Mindamellett, hogy elképesztően tehetséges, nagy alázattal hódol szakmájának. Éppen ezért diplomát szerzett a Yale egyetemen dráma szakon.

2. Meryl filmes karakterei alakítása alatt megtanult hajót navigálni, hegedülni és ír táncolni alapszinten.

3.  2009-ben a Meryl Streep volt a világon a harmadik legjobban fizetett színésznő, ami a Mamma Mia! hatalmas sikerének volt köszönhető. A legelképesztőbb ebben pedig, hogy ő a 4,6 milliárd forintnak megfelelő összeggel még mindig csak a harmadik helyet szerezte meg, gondoljunk bele, hogy akkor vajon Angelina Jolie a lista élén mennyit zsebelhetett be?!

4. 18 Oscar-díj jelölésével ő a legtöbbször nominált színésznő a filmes díjkiosztó történetében, s ezek közül háromszor haza is vihette a kis szobrocskát.

5. A színésznő annyira megszerette az Ördög Pradát visel forgatása során kellékként szereplő napszemüveget, hogy ragaszkodott hozzá, hogy megtarthassa. Sőt! Az igazán szemfüles rajongók azt is kiszúrhatták, hogy a Mamma Mia! forgatása során a Money, money, money dal során újra viseli Meryl Streep ezt a kedvenc kiegészítőt!

De mindezek mellett természetesen azért is imádjuk őt, mert ő is ugyanolyan megszállott kávéimádó, mint mi!

Forrás/ Fotó: pinterest.com