Menyasszony lettem-5 Tipp a tökéletes lánykéréshez

Menyasszony

Menyasszony lettem-5 Tipp a tökéletes lánykéréshez

Menyasszony lettem-5 Tipp a tökéletes lánykéréshez

Elég közhelyes lenne, ha most azt írnám, minden lány tervezgeti ezt a napot, és mindenki vágyik arra a bizonyos fehér ruhára. Manapság, elég sokan élnek élettársi kapcsolatban. Ha pedig házasságra is kerül a sor, akkor marad az a verzió, melyben ketten állnak az anyakönyveztető előtt. Mellyel természetesen nincs is semmi baj. Hiszen minden ember előtt ott a választási lehetőség.

 A nők 30%-a állítja, hogy a lánykérés mikéntje még fontosabb pillanat, mint maga az esküvő, de abban a maradék 70% is egyetért, hogy legalább olyan lényeges, hogy a Nagy Kérdés is tökéletesen hangozzék el.

 

1.-Tipp: Feltérképezés

Próbáld meg kideríteni, mit is szeretne. Tudom nem könnyű egy nő fejével gondolkodni, de ha igazán ismered, és úgy döntesz, elkötelezed magad mellette, nem árt kicsit a kedvében járni. hiszen ez a nap mindkettőtök életében megatatározó. Egy nő mindig sokkal, fontosabbnak éli meg, mint a férfi, ezért próbálj maximális figyelmet fordítani erre. Kérdezd meg, a barátnőit, családtagjait, biztosan elejtetett egy-két dolgot, mire is vágyna igazán.

2.-Tipp: Időzítés

Az egyik legfontosabb dolog, az időzítés. Mikor, hol, és hogyan? Ezeket jó előre kigondolni, megszervezni, és letisztázni, mire éppen odakerülne a sor. Általában az esküvő előtt egy évvel szokás feltenni a nagy kérdést. Sokan annak a hagyománynak hívei, hogy a lánykérésre, nagyobb ünnepekkor kerüljön sor, mint például Karácsony, Születésnap. Illetve a másik oldal, éppen a spontaneitást, és a felhajtás elkerülését részesíti előnyben.

3.-Tipp: Helyszín

Családi összejövetelen, koncerten vagy akár egy meccsen megkérni párod kezét igazán hatásos lehet, ám csak akkor, ha biztos vagy benne, hogy a leendő menyasszony is értékelné a nagy nyilvánosságot! Ugyanakkor, ha ezt a pillanatot inkább privát emlékként őriznétek meg, a legjobb, ha a klasszikus és “bevált”, gyertyafényes vacsora mellett döntesz. Olyan helyszínekben is célszerű gondolkozni, amelyek nagy jelentőséggel bírnak a pár életében, amelyhez szép emlékek fűződnek, pl. az étterem, ahol az első randevútok volt.

4.-Tipp: Gyűrű

Lánykérés hagyományosan köves, azaz szoliter eljegyzési gyűrűvel történik, míg néhányan eleve a karikagyűrűvel kérik meg a hölgy kezét, ezt ilyenkor jegygyűrűnek nevezzük. Természetesen ízlés dolga, no meg a pénztárcánké. A gyűrűk, eladási ára széles skálán mozog, ezért nem muszáj a legdrágább gyémánt darabot beszereznünk. Olcsóbb árkategóriás ékszerek is gyönyörűek. A legfontosabb, hogy elnyerje párunk tetszését.

5.-Tipp: Hagyomány

A magyar hagyományok szerint a vőlegénynek illik elmenni a menyasszony szüleihez, és az édesapától megkérnie Szerelme kezét. Biztosítania kell a lány szüleit a felől, hogy komolyak a szándékai, és szeretné felségül venni a lányt. Habár a modern kor vőlegényeinek ez a kitétel már nem kötelező, mégis kedves és tiszteletteljes gesztus lehet!

Napokon keresztül a zsebedben hurcolod a gyűrűt a legmegfelelőbb alkalomra várva? Nem a legkifizetődőbb ötlet, ugyanis amellett, hogy könnyen elveszítheted, valószínűleg cseppet sem lesz olyan emlékezetes a nagy pillanat, ha koncepció nélkül történik, mint ha alaposan, előre eltervezed a lánykérést. Szánj rá időt és energiát, hiszen ez egy életre szóló, fontos döntés megalapozása! Tedd a gyűrűt elegáns díszdobozba, és csak akkor vidd magaddal, ha tökéletesen felkészült vagy a nagy feladatra.

Nos, természetesen, ahogy a dal is mondja, mindenki másképp csinálja. Ez pedig nálunk sem volt másképp. A lánykérés, a Festetics-kastélynál történt volna meg, Keszthelyen. Ez lett volna, az eredi terv. Viszont az idő ezt felülírta, illetve az Ausztriai munkakezdés.

A gyűrűt én választottam ki, nálunk ez nem a hagyományok szerint történt. Mivel nem hordok ékszert, még én sem tudtam volna a méretem. Illetve, az arany színt sem kedvelem, de ezt tudta a párom is. Ezt a gyűrűt éveken keresztül fogom viselni, meghatározó számomra, mindenképpen olyat szerettünk volna választani, ami mindkettőnk ízlésének megfelel.

Ragaszkodtam egy régi hagyományhoz, hogy az apukámtól is megkérje előtte a kezem, és áldását adja a házasságunkra. Ez nagyon fontos volt számomra.

A nagy kérdést pedig, a Brunszvik Kastély parkjában tette, fel ahol valószínűleg az esküvőnk is lesz. Gyönyörű hely. Éppen ügyeket intéztünk, az utazás előtt egy nappal. Sétálgattunk, és egyszer csak letérdelt, kettőnkről beszélt, majd megkérdezte, hogy hozzá megyek-e feleségül?

Hát így lettem én menyasszony. A többi kis részletet, pedig megtartom privátban, de remélem így is okoztam néhány öröm percet annak, aki képes értékelni mások boldogságát.

További cikkekért keress meg alábbi elérhetőségeimen

Blog: https://www.jakojudit.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/lifewithjudit/

Instagram: https://www.instagram.com/life_with_judit/

Twitter: https://twitter.com/JakoJudit