A tökéletes kávés esküvő titka

A tökéletes kávés esküvő titka

Ha igazán bevállalós és felejthetetlen esküvőre vágytok, akkor keljetek egybe egy őrületes kávés ceremónia keretében! Bátran válogassatok tippjeink közül, hogy tiétek legyen a legmenőbb kávés esküvő.

Az esküvő szervezésének az egyik első és talán legfontosabb lépése a szertartás és a lagzi helyszínének kiválasztása. Minden kávéimádó arról ábrándozik, hogy egyszer majd egy latin-amerikai kávéültetvényen mondhatja ki a boldogító igent tapsikoló pörkölt kávészemek és hetedhét országba szálló kávéillat kíséretében. Ha egy picivel mégis szolidabb szertartásra vágytok, akkor csempésszétek bele a kávét ezerféle módon a nagy napba. Lássuk, milyen lehetőségeitek vannak.

Különleges meghívók

Miért ne küldenétek ki kávés meghívókat? Ha nagyon jellemző rátok a kávé szeretete, mindenki jót fog mosolyogni egy cappuccinobarna vagy tejeskávé színű meghívón, aminek a szövege kellően humoros, frappáns, mégis elegáns. Van kedvenc kávés idézetetek? Bátran illesszétek bele a dizájnba.

Ruha és cipő

A menyasszonyi ruhát feldobhatjátok deréknál egy cappuccino színű szalaggal, ami szépen harmonizál egy egyedi csokorral, vagy akár a vőlegény ingével. Ám ha annyira vagányak vagytok, hogy nemcsak a legtrendibb, hanem a legmerészebb kiegészítőket is bevállaljátok életetek egyik legfontosabb napján, válasszatok egy különleges kávés árnyalatú cipőt. Egy kis csillogással hatalmas népszerűségnek örvend majd.

Desszertek

Mind az esküvői torta, mind pedig a sütemények kaphatnak egy kis kávés ízt, de vigyázzatok, ne essetek túlzásba! Attól, hogy ti legszívesebben már most beleharapnátok a finomságokba, nem biztos, hogy mindenki annyira kedveli a kávét, mint ti. Hagyjatok mindenki számára menekülő utat!

Dekoráció

A dekoráció központi eleme lehet a kávé. Stílusos asztaldíszeket készíthettek, ha hatalmas üvegedényeket teleraktok kávészemekkel, amik egész este illatozhatnak körülöttetek, ehhez pedig már csak egy mécses hiányzik, és kész is van az egyszerű, de egyedi megoldás. Manapság bármilyen virágdekoráció megvalósítható a virágok hatalmas választékának, és a virágkötészeti technikáknak köszönhetően. Kérjetek cappuccino árnyalatú díszeket a padsorokra és a székekre, és bízzátok a dekoratőrre, hogy a legjobbat hozza ki a dologból.

Bízzátok a baristára!

Feltérképeztétek a lagzi helyszínének százméteres körzetében az összes elérhető kávézót, és bemagoltátok a nyitva tartásukat, hogy bármikor meg tudjatok szökni egy adag jó minőségű kávéra a nagy napon? Esetleg már arra is gondoltatok, hogy kellene egy halom kávé kapszula, amit bármikor bekaphattok, ha erősítésre van szükségetek? Ne szaladjatok ilyen messzire! Ha arra vágytok, hogy az esküvőn mindig friss kávéillat terjengjen a levegőben, és ráadásul még különlegességeket is kipróbálnátok, bízzatok meg egy baristát a feladattal.

 

A barista főként espresso és egyéb kávéfajták elkészítésével és felszolgálásával foglalkozik. Tiétek lehet a legtrendibb esküvő, ha a vendégek felfedezik, hogy a már megszokott koktélok helyett most valódi ritkaságokat is kóstolhatnak, egy jó barista pedig elérheti azt, hogy ezáltal örök emlék maradjon mindenki számára.

Szerencsére nagyon sok módja van annak, hogy megvalósíthassátok önmagatokat és becsempészhessétek a saját kávés stílusotokat a nagy napba. Ragadjátok meg az alkalmat és varázsoljátok az esküvőt forró, gőzölgő kávémennyországgá, képzeletbeli latin-amerikai kávéültetvénnyel és tapsikoló pörkölt kávészemekkel.

Szerző: Kristóf Eszter

napikincsek.blogspot.hu

Képek forrása: www.bigstockphoto.com