KOFFEINES PARFÜM? ILLATOZZ KÁVÉBAN!

kávébab

KOFFEINES PARFÜM? ILLATOZZ KÁVÉBAN!

Parfüm, de miért pont a kávé?

Az illat mindent elárul a viselőjéről. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a parfüm amit használunk, hozzánk karakterjegyeiben leginkább passzoljon. Eltölthetünk ezzel elég hosszú időt is, de néhány hasznos tanács segíthet abban, hogy még hamarabb rátalálhassunk a nagy szerelemre, a MI illatunkra. Na de mi köze ennek a kávéhoz? És valóban létezik már kávés parfüm is?

Kiválasztás

Jó, ha van egy konkrét elképzelésünk arról, hogy milyen típusú illatot szeretnénk, mi az, ami a leginkább passzol a személyiségünkhöz (édes, fanyar, fűszeres, friss). Ha már előre kiszemeltük magunknak az illatokat, akkor soha ne történjen az, hogy olyannal térünk haza esetleg, amit utána már soha többet nem is akarunk használni. Mert mi értelme annak, hogy drágán beszerezzünk egy újabb „porfogót”?

EDT (Eau de Toilette) vagy EDP (Eau de Parfum)? Mit takar ez a három betűcske?

Az EDP magasabb koncentrátumban tartalmaz parfümöt, és az illata is sokkal tartósabb. Csak apránként szaglásszunk bele, hiszen sajnos vagy nem sajnos, az orrunk úgy lett „kitalálva” hogy egy ponton besokallunk, szinte az összes parfüm egyforma illatúvá válik, és nem tudjuk őket megkülönböztetni egymástól. Ilyenkor tesz jót az, ha a kihelyezett üvegben található kávészemekbe beleszippantunk, így semlegesíthetjük az illatokat.

Ugyanakkor hallhattunk már arról is, hogy a kávé éppen ellenkezőleg, „rossz hatással” van a parfümök közti illatsemlegesítésnél, mert a túl intenzív illataroma tulajdonképpen leblokkolja a szaglósejteket és nem tud több ingert befogadni utána, tehát eredménytelen lesz a tesztelés maga. De akkor feltehetjük itt azt a kérdést, hogy a drogériák és parfümboltok polcain miért is figyel ott a kávés üveg? Kávéfőző gép nincsen mellette, szóval valószínűleg nem kávéfőzés céljából. 🙂 Hanem hogy sikeres legyen a parfümeladás a boltban, tehát mégiscsak segítse a vásárlót a döntésben.

Rajongás

Vannak, akik inkább elrejtik a kávé illatát, miután elfogyasztották azt. És vannak a kávé-fanok, akik pedig egyenesen rajonganak a kávé illatú parfümért, már ebből is sok található a piacon. Létezik már női és férfi változata is.

Ha ellenkező nemű személynek tervezünk parfümöt vásárolni, akkor kérjünk meg egy barátot/barátnőt, vagy kérjük az eladó segítségét ahhoz, hogy segítsen nekünk ebben.

Érdemes közben más boltokba is betérni és hagyni időt arra, hogy kiteljesedjenek az illatok, és meggyőződhessünk azok tartósságáról is. Esetleg be is ülhetünk addig egy kávézóba, ahol az illatos fekete és a süti remek társainkká válhatnak. Sőt, ennél fogva a parfümvásárlás akár a bevásárlással is összeköthető.

Forrás / Fotók: saját – Králik Márti