7 mód, ahogy önmagad útjában állsz

önmagad

7 mód, ahogy önmagad útjában állsz

7 mód, ahogy önmagad útjában állsz

A gyávák sosem kezdik el. A gyengék sosem fejezik be. A győztesek pedig sosem adják fel. Más szavakkal a győztes igazából egy vesztes, aki sosem adta fel. Persze ezt könnyű mondani, de mikor már 56. alkalommal buksz el és újra kéne kezdeni, valahogy nem hatnak meg annyira ezek a szavak. De rájöttem valamire.

A vereség sokkal jobban formálja a karaktert, mint a győzelem. És gondolj csak bele. Az álmaidnak nincs lejárati dátumuk. Életed végéig próbálkozhatsz. Képzeld el. Van egy álmod, de nincs merszed megvalósítani, vagy néhány próbálkozás után már nem próbálod meg többször. Hogy élhetnél le egy egész életet úgy, hogy végig azon gondolkodsz mi lett volna, ha? Hol lennél most, kivel és milyen életed lenne, ha tovább próbálkoztál volna a feladás helyett?

Ebben a cikkben összegyűjtöttem 7 módot, ahogy észrevétlenül a saját utadban állsz.

 

Kételkedsz magadban

Ha valamit megpróbálsz és elbuksz, semmi gond. Újra lehet próbálni. De ha meg sem próbálod, mert azt gondolod úgysem lennél képes rá, máris elbuktál. Azzal vagy elfoglalva, hogy kételkedj magadban, miközben mások le vannak nyűgözve a benned rejlő lehetőségektől. Arról nem is beszélve, hogy fele annyi potenciállal rendelkező emberek mint te már rég megvalósították az álmaikat, mert nem azon gondolkodtak, hogy nem képesek rá, hanem mentek és csinálták.
 

Másokhoz hasonlítod magad

A kedvenc idézetem ebben a témában: “Egy virág nem hasonlítja magát a többi virághoz. Egyszerűen csak virágzik.” Hidd el, mindenkinek van elég hely ebben a világban. Nem hasonlíthatod a saját sztorid kezdetét valaki más sztorijának a közepéhez. Nem igaz, hogy nem tudsz újat mutatni. Az biztos, hogy már megcsinálták előtted ezren. De nem TE csináltad meg, és pontosan ez a lényeg.
 

Kapaszkodsz a múltba

Személyes tapasztalatból tudom, hogy milyen görcsös érzést ad, amikor valami fontosat már elbuktál a múltban és most újra kell próbálnod. Megint érzed, amit akkor éreztél, hogy nem vagy elég jó. Hogy akkor sem sikerült, miért sikerülne most. Nagyon fontos elfogadnod, hogy igenis megtörtént, elbuktál, de ez nem határozhatja meg a személyiséged. Ettől merned kell újra próbálni. Nagyon fontos ebben a témában az elengedés, amiről itt írok bővebben, ha érdekel.
 

Nem szereted magad eléggé

Szerintem az egyik kulcs a sikerhez az önszeretet. Sokan elbuknak, és ilyenkor kicsit értéktelenebbnek érzik magukat. Mint mikor egy kapcsolatban hibázik a másik, és ez örök sérelem marad. Ezt sosem szabad megengedni. Mindegy hányszor buksz el, rontod el, egy valamit jegyezz meg. A saját értéked sosem csökken emiatt.
 

Perfekcionizmus

Senki sem szeret kezdő lenni. Nem szeretjük, ha rosszak vagyunk valamiben. De a helyzet az, hogy minden profi egyszer kezdő volt. Ahhoz, hogy jó legyél valamiben, először rossznak kell lenned benne. Sosem szabad úgy nekivágni valaminek, hogy azt hiszed mindent tudsz róla és neked már senki sem tud újat mutatni. Egy bizonyos pontig persze mindenre fel lehet készülni, de valójában csak akkor tudod meg mi fán terem a dolog, mikor már a sűrűjében vagy.
 

Félsz mások véleményétől

Az egyik legnagyobb börtön amiben az emberek élnek a mások véleményétől való félelem. Mindenkinek joga van véleményt formálni, neked meg jogod van ignorálni ezeket. Ha nem tetszik valaki véleménye, vedd el tőle az egyetlen erejét: a figyelmedet. Amúgy meg a vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi rá. Bővebben itt olvashatsz erről.
 

Félsz a bukástól

Ha egy olyan életet próbálsz élni, hogy sose bukj el, akkor sosem fogod megtudni, hogy valójában mire vagy képes. Ha szeretnél sikeres lenni, akkor a szomjad a sikerre nagyobb kell, hogy legyen, mint a félelmed a bukástól. De nem is kell a bukást olyan fatálisan venni. Megtörtént, elestél, legalább kicsit pihensz, nassolsz egyet fekve, utána felkelsz, leporolod magad és újult erővel mész tovább. Ennyi!

Egy cél terv nélkül csak vágy. Még akkor is ha a jó ösvényen vagy, ezren taposnak majd át rajtad, ha csak üldögélsz. Úgyhogy vágj végre bele, bármi is legyen az a dolog amire ez a cikk alatt végig gondoltál, mert nem éjjel fog megtörténni, hanem kemény munkával érheted el, de annál édesebb lesz a siker íze.

További cikkekért keress meg alábbi elérhetőségeimen

Instagram: https://instagram.com/makeupbyviviberenyi?igshid=15taslmhi6vim
Blog: vivienberenyi.com
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCHaeiadrMoHFCj1bUBwCqPA