Virágok Pszichológiája | Így jellemez a kedvenc virágod!

Virágok

Virágok Pszichológiája | Így jellemez a kedvenc virágod!

Fotózzuk, illatozzuk, ajándékba adjuk, vagy éppen kapjuk őket; de vajon tudjuk, hogy milyen hatással vannak ránk a virágok? Bizony, a körülöttünk lévő növényekről, virágokról van szó, hiszen nem is gondolnánk, hogy Ránk is hatást gyakorolhatnak.

 

Az itthon töltött idő közelebb vitt a természethez, nap mint nap jártam – keltem a virágok között, így elgondolkodtam azon, hogy szépségükön kívül, mást is közvetíthetnek felénk. Némi olvasgatás után arra jutottam, hogy ezt az inspirációs témát érdemes Veletek is megosztanom, hiszen jellemünkről, személyiségünkről is árulkodhatnak kedvenceink.

A következőkben tehát megtudhatod, hogy kedvenc virágod, milyen jellemvonásokkal lát el Téged, vagy épp mit szimbolizál!

Virágok

Tulipán

Talán az egyik legkedveltebb növény, ami rengeteg színben, és fajtában megtalálható; szinte minden virágoskertben. A tulipán határozottságról, erős nőiességről és jellemről árulkodik. Az ősi motívumhoz visszanyúlva juthatunk erre a következtetésre, hiszen a legmeghatározóbb, a piros tulipán, ami mindenhol az érzékiség jelképeként jelenik meg.

Jegyeiben ugyanakkor megtalálható a játékosság, és a vidámság is.
A tulipán jelentése, és szimbóluma épp olyan sokrétű, mint fajtáinak, és nemesítésének szerteágazó típusai.

Virágok

Bazsarózsa

Pünkösdkor nyíló bazsarózsa a vidámság jegyeit hordozza magában, élénkséget, és boldogságot jelképez. Így akinek ez a kedvenc virága, Ő valószínűleg egy felettébb pajkos és könnyed jellemmel bír. – Ezen tulajdonságok teljesen a boldog, és teljes életre sarkallnak, ebből kifolyólag meglepő volt számomra, hogy a virág egyben a félénkség és a szégyenlősség jelképe is.

Virágok

Labdarózsa

Évek óta a kedvenc tavaszi virágom, mert a mamám kertjében Májusban tömérdek mennyiségben nyílnak. A jellemvonásain azonban meglepődtem, s kis híján felkaptam a fejemet!:D

Szándékosan került a bazsarózsa alá, hiszen majdnem hogy szöges ellentéte. Bosszúságot hoz a szerelemben, bárhogy is védekezünk, és kapálódzunk elér minket Ámor nyila. Erről árulkodik ez a hatalmas, s terebélyes díszcserje.

Virágok

Százszorszép

Kicsiny, egyszerűségében szépséges, és törékeny virág, amely tömérdek mennyiségben fordul elő a tavaszi kertekben. A fehér színe a tisztaság jelképe, a hűséget és az igaz szerelmet is magában hordozza, így azt hiszem érdemes ezen csöppséget megkedvelnünk.

Cseresznyevirág

A mai modern világ legkedveltebb Instagram -kompatibilis virága, szinte nincs olyan tavasz, mikor ne látnánk róla gyönyörű képeket ezen a platformom. Ez nem véletlen, hiszen ez a virág a tavasz és az első kibontakozó szerelem jelképe, éppen ezért például úgy tartják, hogy esküvőkön jó szerencsét, boldogságot hoz.

Kiegészítésként jegyezném meg, hogy eredete a japán kultúrához nyúlik vissza, náluk ez a kicsiny rózsaszín virág a múlandóságot, és a törékenységet jelképezi, és egyben a kettősséget is. Soraimat ezzel az összetett, különleges darabbal zárnám.

Virágok

Remélem, hogy tetszett Nektek ez az inspirációs, talán szokatlan módon egy kicsit ismeretterjesztő bejegyzés.

Én próbáltam az általam kedvelt, illetve a legnépszerűbb virágokat csokorba gyűjteni a számotokra. Igyekeztem előtérbe helyezni azt, hogy egy – egy növény mit jelent, kedvelése milyen jellemvonásokról árulkodik.

Szerettem volna, ha valamit tanultok Ti is ebből a bejegyzésből, esetleg közelebb kerültök magatokhoz, lelkivilágotokhoz!

Kinek mi a legkedveltebb virága?

🌷

Felhasznált Forrásjegyzék:
– www.viragotegymosolyert.hu 
( N.J, Virágok szimbolikus jelentése, 2017.05.22 – 06.26 )
– www. femina.hu
( P.R, Milyen üzenetet hordoznak a legszebb virágok? , 2019.08.14 )

 

További cikkekért keress meg alábbi elérhetőségeimen

Facebook: https://www.facebook.com/fanniroka99/ 

Instagram:  https://www.instagram.com/_fannysworld_/  

Blog: https://fannysworldblog.blogspot.com/