HLBS COFFEE INSTANT – Kávé taurinnal, guaranaval, inulinnal!

kávé taurinnal

HLBS COFFEE INSTANT – Kávé taurinnal, guaranaval, inulinnal!

Kávé. A víz után a második legkedveltebb termék a világon. Sajnos sok esetben ez a szenvedély kellemetlen hatásokat produkál szervezetünkben. Az egyik ilyen nem várt panasz a gyomorégés. Ha szeretnél gondtalanul hódolni kedvenc tevékenységednek és félelem nélkül kortyolgatni az isteni nedűt, akkor válaszd a HLBS Coffee Instant-ot, mely egy különleges kávé taurinnal, guaranaval és inulinnal! Nézzük meg közelebbről, hogy mi teszi olyan különlegessé ezt a kávét.

 

Taurin hatása a szervezetre

1. Csökkentheti a szívbetegségek kockázatát

A tanulmányok azt mutatják, hogy a taurin hozzájárulhat a szívbetegségek kockázatának csökkentéséhez, köszönhetően annak, hogy csökkenti a vérnyomást és a gyulladást.
A kutatások azt sugallják, hogy a nagyobb bevitel segíthet védeni a szívbetegségek ellen és megakadályozhatja az artériák zsíros lepedékképződését.
Ez csökkentette az atherogenikus indexet is, amelyet az atherosclerosis és a szívbetegség kockázatának előrejelzésére használnak.

2. A taurin csökkentheti a gyulladást

A taurin antioxidáns hatása révén gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik.
A taurin nagyon hatékony akut gyulladás kezelésében (amelyet fertőzés, irritáló hatás, károsodott sejtek vagy rák okoz).
A kevés TauCl-termelés a rheumatoid arthritisben súlyosbíthatja a gyulladásos ízületi károsodásokat.
Kutatások ara is rámutattak, hogy az emberi sejtekben a TauCl magas koncentrációja csökkentette a gyulladásos citokinek ( IL-1B és IL-6 ) termelését.

3. A taurin segíthet a fertőzések leküzdésében

A taurin baktériumok, gombák (élesztő és penészgombák), vírusok és paraziták széles spektrumát képes elpusztítani.
A taurin antioxidáns szerepe az immunrendszerünk sejtjeinek védelme szempontjából is fontos. Ezért a mindennapi folyadékbevitelkor a megszokott kávénkat kiválthatjuk, hisz egy kávé taurinnal, sokkal jobb választás.

4. Növelheti az edzés teljesítményét

A taurinnak számos előnyei lehetnek az atlétikai teljesítmény szempontjából is.
Kutatások során megállapították, hogy a taurin eltávolítja a testmozgás során keletkező “hulladékokat”, amelyek kimerültséghez vezetnek és izomégést okoznak. Ezenkívül megvédi az izmokat a sejtkárosodástól és az oxidatív stressztől.
Sőt, nem mellékesen növeli a zsírégestést edzés közben.
Emberi tanulmányok azt mutatják, hogy a taurin kiegészítést használó képzett sportolóknak javult a teljesítménye. A kerékpárosok és a futók hosszabb távolságokat képesek teljesíteni kevesebb fáradtsággal.
Egy másik tanulmány alátámasztja ennek az aminosavnak az izomkárosodás csökkentésében játszott szerepét. Az izmokat károsító súlyemelő gyakorlatok során, a résztvevők kevesebb sérülési markert és kevesebb izomfájdalmat tapasztaltak meg a taurin szedése mellett.

Próbáljuk ki milyen a különleges kávé taurinnal.

A taurin természetes úton is termelődik szervezetünkben, de terhelésre rendkívül gyorsan kiürül, mivel testünk számtalan folyamathoz is használja.

 • Növekszik koncentrációs képességünk és egyfajta természetes frissességet eredményez a vérnyomás felesleges emelkedése nélkül!
 • Egyben az agyra enyhe nyugtató hatással is van, mivel segít leküzdeni a szorongást is!
  Mindezek mellett még a szívműködésre is pozitívan hat, mivel a szívizomzat támogatásával az jóval hatékonyabban képes dolgozni, ha arra van szükség, pl terhelések alatt!

A taurin egyben rendkívül fontos a zsírok megemésztéséhez és a zsír anyagcseréhez is, illetve a zsírban oldódó vitaminok felszívódásához!
Pontosan ezért lényeges eleme a fogyókúrás diétának is, mivel segít mozgósítani a zsírtartalékokat is úgy, hogy az izmok a mozgáshoz szükséges energiát jórészt a zsírpárnákból nyerik!

5. A taurin védelmet nyújthat a stroke ellen

A stroke során, amely az oxigénhiány miatt az agy csökkentett véráramából származik, a taurin felszabadul az agysejtekből.
A taurinpótlás segíthet visszaállítani az agyban a taurinszintet a stroke alatt és után, és megvédi az agy idegsejtjeit a további károsodásoktól.

…Egyéb egészségügyi előnyök

A taurinnak meglepően sokféle lehetséges egészségügyi előnye van.
Javíthatja a test egyes funkcióit, például a látást és a hallást bizonyos populációkban.
Egy emberi tanulmányban a taurin kiegészítést használó résztvevők 12% -a teljesen kiküszöbölte a fül csengését, ami hallásvesztéssel jár.
A taurin szintén nagy mennyiségben van a szemünkben, a kutatások azt mutatják, hogy szemproblémák fordulhatnak elő, amikor ezek a szintek csökkenni kezdenek. A megnövekedett koncentrációk úgy gondolják, hogy optimalizálják a látást és a szem egészségét. Ezért is jön jól egy kávé taurinnal.
Mivel elősegíti az izom-összehúzódások szabályozását, a taurin csökkentheti a rohamokat és segíthet olyan állapotokon, mint az epilepszia.
Úgy tűnik, a működésekor kötődik az agy GABA receptoraihoz, amelyek kulcsszerepet játszanak a központi idegrendszer ellenőrzésében és megnyugtatásában.
Végül megvédi a májsejteket a szabad gyökök és a toxin károsodásaitól.

Guarana előnyei

 • Fokozza az agy teljesítményét
 • Antioxidánsokban gazdag
 • Enyhíti a fáradtságot
 • Segíti az emésztést
 • Javítja a szív egészségét
 • Megtartja a bőr fényességét
 • Csökkentheti a rák kialakulásának esélyét
 • Fokozza a fogyást

Mi az inulin?

Az inulin egy vízben oldódó rost. A poliszacharidok közé soroljuk, és számos növényfajban megtalálható.
Rengeteg fontos tulajdonsága van mind az egészségmegőrzés, mind a testsúlykontroll szempontjából is.
Utóbbi annak köszönhető, hogy az emberi szervezet számára emészthetetlen, így sem a szájban, sem az emésztőrendszer nagy részében nincs olyan enzim, ami megemészthetné – leghamarabb csak a vastagbélben kezdi lebontani a bélflóra.
A vastagbél pedig a legtöbb toxikus anyagot tartalmazó emberi szerv. És itt kezdődik az inulinok pozitív hatásainak listája.
A kutatások alapján a kalcium felszívódásában is komoly segítséget nyújthat. Emellett a vércukor szabályozásában is jelentős szerepet játszhat. Nem utolsósorban pedig nagyon kevés kalóriát tartalmaznak, ezért a testsúlykontrollban is jelentős segítséget nyújthatnak. És mivel a megfelelő bélflóra hozzájárul a test normál működéséhez, ezért csökkenti a különböző betegségek kialakulásának kockázatát (például a rákét).
Az inulin egy prebiotikum, amely kétségtelenül és bizonyítottan előnyös hatásokkal bír az emberi szervezet számára. Emésztetlenül halad át az emésztőrendszer nagy részén, a vastagbélben pedig táplálékként szolgál a fontos bélbaktériumoknak.