COFFEELING, AMIKOR A KÁVÉZÁS SZERELEM

kávézás

COFFEELING, AMIKOR A KÁVÉZÁS SZERELEM

A coffeeling az az érzés, amikor csak Te vagy és az a pillanat, amikor töltöd a lelked. Talán ilyenkor vagy igazán JELEN az egész napod során. Ezt a pillanatot igazán megéled.

Aki szereti a kávét, annak ez nem csak koffeinlöket. Aki szereti a kávét, az kicsit szerelmes is belé. Szerelmes az egész szertartásba. Ahogy előkészíted a bögrét, frissen darálod a kávészemeket, és ahogy főzés közben megcsap az az illat. Manna. Egy bögre ölelés.

 A kávé egy lelki táplálék, amolyan addiktív gondolatforrás.

Mióta leszoktam a dohányzásról (már jó pár éve), átszoktam a kávéra, kellett valami a kezembe a barátnős pletykapartiknál. És ami akkor pótszernek indult, ma már lelki táplálék, amolyan addiktív gondolatforrás. Segít ráhangolódni a napra, átgondolni kicsit a rám váró feladatokat. Előkészít, áthangol, éppen ezért nem is szeretem futtában meginni a reggeli feketém, megvan annak  maga helye és ideje.

A kávé Etapokra osztja a napot

Több típusú kávékedvelő létezik, ami közös bennük az az, hogy ez a szertartás segít felosztani a napot elérhető és látható etapokra. Amihez igazodhatunk. Amik segítenek túlélni vagy inkább szebben mondva átélni a napot. Mézesmadzagként áthúz bennünket rajta.

 

Reggeli kávé: a szemnyitó

Reggel készülődsz és közben lezavarsz egy gyors kávét. Így nyílik csak ki a szemed. Olyan, mint az oxigén, e nélkül nincs reggel.

Melós kávé: a közösségi

Miután beérsz melóba az első időszak azzal telik, hogy elkészíted a kávédat, és megbeszéled a kollégákkal a tegnapot, a mát, a holnapot, begyűjtöd az irodai pletykákat és tovább barterolod a saját infóidat. Amolyan szociális háló karbantartó, közösségi megosztó szellemben történő kávéivás zajlik ilyenkor. Csiripelés a kávézóban, a konyhában vagy az íróasztalnál. Ha egyedül kávézol, akkor pedig a közösségi csatornákról szerzed be az infókat a net előtt ülve.

Ebéd utáni kávé: Az öblítő

Aki közvetlen ebéd után kávézik, annak méltó lezárás ez a koffeines öblítés. Persze, ebéd után a hirtelen megemelkedő és lezuhanó inzulinszintet vissza kell nyomni plusz energiabevitellel, de sokszor nem ez az ok. Hanem mert tovább nyújthatjuk az ebédet. További kényeztetésre vágyunk. Feltölteni a gyomor után a lelket is tartalékokkal a nap további részéhez.

Délutáni kávé: A tartaléktöltő

A délutáni kávé az igazi túlélő kávé, amikor tudod, hogy az ebédszünet után már nem soká elérkezik a délutáni kávészünet, amit várhatsz és utána már hipp hopp vége  a munkaidőnek. Aki más beosztásban dolgozik, annak is egy jó apropó a napi rutinból való kiszakadáshoz. Valaki a munkahelyén issza, valaki otthon, valaki egy kávézóban. A lényeg, hogy feltöltjük a lemerült tartalékokat és ezzel már kihúzzuk estig. Szeretjük a délutáni kávét, mézesmadzagként vezet át az egész napodon.

Esti kávé: a gourmet

Este az igazi fanok és ínyencek még isznak kávét, de általában már csak koffeinmenteset, az íze kedvéért. Vagy a buliba készülők, hogy egy kis feketelökettel előkészítsék az estét.

Mindegyik etapnak más hangulata van, de ami összetartja őket, az a pillanat, amikor először belekortyolsz és kiröppensz a valóságodból egy rövid időre.

…csak Te vagy és az a pillanat, amikor töltöd a lelked.

Talán ilyenkor vagy igazán JELEN az egész napod során. Ezt a pillanatot átéled. Sok ilyen pillanat kellene, kávé nélkül is.

Személy szerint én gőzölt és habos “tejjel” szeretem, olyan macchiatosan és kizárólag fél10 után, hiszen addig még működik a biológiai koffeinszimulátorom, vagyis a kortizol hormon. :) Délután pedig csak akkor kávézom, ha megbeszélésre megyek, vagy tudom, hogy sokáig dolgozom este.

Te hogyan fogyasztod és melyik napszakban élvezed igazán?

Ha Te is kávékedvelő vagy és további coffeeling képekre vagy kíváncsi, látogasd meg a pinterest oldalam kávés szekcióját IDE KATTINTVA.

Forrás: https://365letszikra.hu/kavezas-szerelem-coffeeling/

Képek: www.bigstockphoto.com