Hogy néz ki a kávé?

kávé

Hogy néz ki a kávé?

Mindenki tudja, hogy néz ki a kávé. Amikor a kávé szót halljuk, többnyire az italra gondolunk, amit jóízűen elfogyasztunk. Ha pedig nem a fenséges élénkítő ital jut az eszünkbe, akkor a barna színű kávéőrlemény vagy a kávészemek jelennek meg képzeletünkben.

Ha arra gondolunk, hogy néz ki a kávé, nem biztos, hogy tudatában vagyunk annak, valójában hogy néz ki. Éppen ezért most hoztam néhány képet, amik arra hivatottak, hogy megmutassák a kávé igazi énjét.

A kávé elegáns átváltozása

A kávécserje hosszú hónapok után virágzásnak indul. A fehér virágokból lesz később a kávécseresznyeként ismert termés.

A kávécseresznyék eleinte zöld színűek, mint a legtöbb éretlen termés kezdetben. Ahogy a cseresznyék kezdenek megérni, színük is zöldről szép pirosasra változik. Csak ezután kezdik a cseresznyék belsejéből kinyerni a még nyers kávébabokat.

kávé

Amíg a kávébabokat nem pörkölik meg, addig színük is fakó, világos. A pörkölés különböző fázisaiban a nyers kávébabok egyre sötétebb színűek lesznek.

kávé

A pörkölt kávébabokból pedig a már jól ismert feketét kapjuk, mely nap mint nap a reggeli rituálénk része.

A kávé ezer arca

Tehát, amikor legközelebb a kávéra gondolunk, már azt is fogjuk tudni, milyen a virága, hogy néz ki a kávécseresznye és milyenek a nyers és a pörkölt kávészemek.

Ezt tovább tudjuk fokozni azzal, hogy különbséget teszünk az olyan kávéfajok között, mint az arabica vagy a robusta. Eldönthetjük, hogy klasszikus kávét iszunk, vagy az instant változatot választjuk. De még megemlíthetjük a koffeines és a koffeinmentes változatokat is.

Ha kávéról van szó, nagyon színes a paletta. Ami biztos, hogy a csészénkbe kerülő kávénk mindegyike fehér virágokként kezdik, amik aztán kávécseresznyékké érnek, melyből a kávébabokat nyerik. Elegáns átváltozás egy aromás fekete bűvkörében.

Forrás: https://legjobbkave.hu/

Fotók forrás: www.bigstockphoto.com