A legújabb divatkellék: a kávé

kávédivat

A legújabb divatkellék: a kávé

Ki milyen kávét fogyaszt? Ezt nagyban meghatározza a kor, életforma, napszak, ízlés és manapság egy új őrület is, mely a fiatalok körében hódít, a kávédivat.

A különböző social média felületeken népszerűvé vált a kávéval való pózolás, melynek elengedhetetlen feltétele, hogy a kávéd passzoljon a stílusodhoz. Miről szól manapság a kávézás és milyen céllal választok kávét? A koffein és íz jelentősége háttérbe szorult a divat kedvéért? Erre keresem a választ, miközben kortyolom a hóemberes bögréből a tasakos löttyöt, hosszú nap lesz kell az energia ez nem lesz fészbuk kép. Távol álljon tőlem az előítélet inkább finom iróniával figyelem az instagrammon terjedő divatkávésok forradalmát. A cél egyértelmű, a kávén keresztül meg akarom mutatni ki vagyok én. A kérdés már csak az, a ruhához választom a kávét, vagy a kávéhoz a ruhát? Íme, néhány példa arra, hogy mit árul el rólad a kávéd, avagy az vagy amit iszol.

Natúr fekete kávé

Az egyszerű, de nagyszerű jellem. Igazi nagyvárosi pörgős jellem vagy, aki nem akar másnak tűnni, mint ami valójában.

 

Instant kávé

Lustáknak áll a világ jelmondatú laza egyének számára. Egy gyorsan összedobható kávé melynek egyik fő előfordulási helye kollégiumok konyhája, a cél az életben-ébrenmaradás, a mennyiség nem számít. Nyáron a fesztiválarcok elengedhetetlen kiegészítője.

 

Kávé díszes mintával a tetején

Sokat adsz a külsőségekre, szeretsz kitűnni a tömegből, inkább a fancy kávézók körébe tartozol.

 

Jeges kávé, frappucinó

Igazi amerikai trendi kávé parkokban kiülős beszélgetésekhez. Barátnőkkel vásárláshoz kézben tartva felfrissít és kiegészít. Figyelem: koffein tartalma alacsony, trendfaktora magas.

 

Tejes kávé sok cukkoral, tejszínhabbal

Az élet napos, habos oldalát nézed. Igazi gyermeki lélek vagy, vagy csak kimaradt a reggeli?

 

Cappucinó

Minden korban megállja a helyét, az abszolút közkedvelt klasszikus. Ha finom elegancia és kifinomultság jellemez, akkor ez a te kávéd.

 

Kávé mézzel

Az ínyencek választása, igazi gourmand vagy, aki szereti feldobni a napját egy jó kávéval. Hangulatos kávéházban fogyasztva igazi élmény a testnek és léleknek.

Ahány ember annyi kávé, bármilyen kávét is iszol az elárul valamit a személyiségedről. Annyira a mindennapi életünk része lett, hogy számtalan céllal választhatjuk, legyen szó koffeinpótlásról, vagy a legújabb cipőnk kiegészítő elemeként az utcán. A social media világa arra késztet minket, hogy minél többet mutassunk meg magunkból, így a kávé egy újfajta divatőrület kelléke lett, fotózzuk, pózolunk vele, mutogatjuk és isszuk, így vagy úgy de szeretjük.

Érdekel minden, ami a kávéval kapcsolatos? Kiváncsi vagy, hogy hogy néz ki egy kávéfüggő táskája? Itt mindent megtudhatsz!

Fotó: www.bigstockphoto.com