LÁNYKÉRÉS NŐNAPON?

LÁNYKÉRÉS NŐNAPON?

Gábor hónapok óta szeretné eljegyezni kedvesét, sőt már a gyűrűt is megvette, arról viszont fogalma sincs, hogyan kivitelezze a lánykérést.
  • Sári annyira romantikus lélek, én meg annyira nem! – fakad ki belőle a valóság.

Gyötrődései sokadik napján eszébe jut, hogy hamarosan itt a Nőnap! Végül is minden lány egy hercegnős esküvőre vágyik, nem? Miután a Valentin-napról ebben az évben szégyen szemre sikerült megfeledkeznie, Gábor elhatározásra jut: ha igazi herceg akar lenni, akkor MOST kell megkérnie Sári kezét! Még egy évet már nem bír várni, ezért a Nőnapot is éppen elég romantikusnak ítéli a lánykéréshez.

A titkos eljegyzés előestéjén gondolatban mindent aprólékosan megszervez. Tudja, hogy barátnője imádja, ha (nagy ritkán) ágyba viszi neki a reggelit, és az e mellé járó kávéjáról sem mondana le soha.

  • Hm… Valahogy a kávéba kellene csempésznem a gyűrűt!- morfondírozik.
  • Vagy dobjam bele a kávéba?
  • Írjam a tejhabra, hogy “Gyere hozzám!”?
Ötletekben bővelkedő de terv nélküli, magabiztos eltökéltséggel fekszik le párja mellé.

Reggel fél 7-kor a konyhában ácsorogva azonban teljesen tanácstalan. Mindegyik ötletét elvetette és hirtelen úgy érzi, még azt is elfelejtette, hogyan kell a kávét lefőzni. Lányos zavarában ezért úgy dönt, előbb gyorsan összeüt valami reggelit. Utána az elkészült kávéra tejszínhabot nyom, majd kicsit reszkető kézzel megpróbál szívecskét szórni rá kakaóból. Izgul. Hiszen ez mégis csak élete egyik legszebb napja! Barátnője ezekről mit sem sejtve forgolódik a hálószobában, amikor párja belép az ajtón. Gábor próbálja felhívni magára a figyelmet, de Sári még nem nyitotta ki a szemét. Leteszi a reggelit az éjjeliszekrényre és kiszalad a kávéért. Talán az illatára felébred! Az egyik kezében a csészét fogja, a másikban a gyűrűt szorongatja. Ahogy közeledik a háló felé észreveszi, hogy a kakaós szívecske szinte teljesen elmosódott a tejszínhabon. Belépve a szobába megbotlik az ajtó mögé fészkelődött házi kedvencükben, a gyűrű kirepül a kezéből, a kávét pedig Sárira borítja. A lány sikítva ébred.

lánykérés

  • Öhhhm, jó reggelt, Drágám! Boldog Nőnapot! – hebegi zavartan Gábor.

Így a reggeli meglepetés-lánykérés elmarad, minek után a jegygyűrű is csak délutánra lett meg. Hogy elfelejtsék ezt a kis kávés incidenst, munka utánra randevút beszélnek meg. Az estébe nyúló találka nagyon hangulatosra és vidámra sikerül: először moziba mennek, majd vacsorázni. Az étteremben Gábor egy kicsit feszült, mert úgy érzi, most újra meg kellene próbálnia kivitelezni a lánykérést. A desszert rendelésénél a srác csak rábök az étlapon az első süteményre amit meglát, míg barátnője alapos megfontolás után egy créme brulée-t rendel. Mielőtt megérkeznek az édességek, a lány kiszalad a mosdóba. Gábor azonnal megragadja az alkalmat, hogy segítséget kérjen a pincértől:

  • Szeretném, ha ezt a gyűrűt belerejtenék a créme brulée-be!

A felszolgáló cinkosan kacsint, majd elsiet a gyűrűvel. Végre a jövendőbeli visszaül az asztalukhoz és a desszertek is megérkeznek. Azonban a créme brulée-n nem karamell van, hanem gyümölcs. Nem, ezt nem szereti Sári, ezért azonnal ki is cseréli a tányérját a párjáéval, amin egy répatorta várakozik az elfogyasztására. Főhősünk szeme azonnal kikerekedik és tiltakozni próbál, hogy márpedig ő a créme brulée-t nem fogja megenni!

  • De válogatós vagy!- jegyzi meg a lány.

Mikor már a gyűrű újra ott lapul Gábor zsebében, hazaindulnak. A fiú búsan sétál párja mellett, majd hirtelen megtorpan és egy gyors mozdulattal lehajol bekötni a cipőfűzőjét. A lány ezt egy kicsit furcsállja, mivel úgy emlékezett, kedvese csizmában érkezett a randira. Odapillant hát a fiúra, aki előtte térdel mosolyogva, gyűrűvel a kezében:

  • Mondd Sári, hozzám jönnél feleségül? – kérdezi mosolyogva Gábor.

A válasz örömteli igen volt és Gábor élete még teljesebbé vált menyasszonyával, és gazdagabb lett egy bölcselettel is, miszerint a lánykérés a boldogság megéléséről és nem a megtervezett mesebeli elképzelésekről szól. Na és persze innentől csak a konyhában szolgálta fel a reggeli kávét Sárinak.

Forrás / Fotó: bigstockphoto.com