5 tuti tipp egy instant feltöltődéshez

életmód

5 tuti tipp egy instant feltöltődéshez

ÉLJ JOBBAN ÉS OLCSÓBBAN!

A minimalista életmód sokak számára riasztó, pedig érdemes elindulni ezen az úton egy érdekesebb, tartalmasabb és jóval olcsóbb életvitel felé. Ha tudatosan kezeled a szükségleteidet, rájössz, hogy mi és mennyi az, ami tényleg kell Neked. Ha elhagyod a felesleges dolgokat,  több időd, pénzed és örömöd lesz az életben. Nézzünk néhány jó szokást!

Zero day

Tarts hetente egy olyan napot, amikor nem költesz semmire! Elő se vedd a pénztárcádat! Ha előzőleg gondoskodtál a bevásárlásról, a buszjegyről vagy bármiről, amire tudod, hogy szükséged lesz, akkor nem lesz nehéz.

Ne is menj olyan helyekre, ahol vásárlásra csábulhatsz,  lehetőséget se adj a vonzó impulzusoknak!  Online se vásárolj, ne is keresgélj vagy nézelődj! Ezen a napon a vásárlás ne legyen téma számodra.

Ha egy nap már simán megy, akár több ilyen napot is tarthatsz.

Mivel ilyenkor a vásárlás nem köt le, ezért nemcsak pénzed, de rengeteg időd is marad. Használd ki, olvass, tanulj, fess, varj, sétálj, bringázz vagy pénzköltés helyett csinálj bármit, amit szeretsz, és nagyon fogod élvezni!

 

Egyél jól és olcsón!

Sok pénz és idő megy el az étkezésre feleslegesen. Beülünk ide-oda, útközben bekapunk ezt-azt, vagy rendelünk gyorsan valamit, mindenképpen drága és nem is jó.

Főzz otthon, jobb és olcsóbb! Főzni egyszerű, élvezetes és szórakoztató. Az étel pedig nemcsak finom és egészséges lesz, hanem sokkal olcsóbb is.

 

Kozmetikumok

Feleslegesen sok pénzt költünk különféle haj, smink, bőrápolási, kozmetikai és szépségápolási termékekre. Mindig van egy új csodaszer, amit ki kell próbálnunk, pedig a már jól beváltak tökéletesen megteszik.  Nincs értelme össze-vissza vásárolni, csak azért, hogy kipróbáljuk, amit éppen ránk akarnak sózni. Sőt, inkább még a megszokott termékeinket is vegyük górcső alá, hogy tényleg kellenek-e. Valószínűleg kevesebb is elég, inkább azok legyenek minőségi, természetes és környezetkímélő termékek.

 

Előfizetések nélkül

TV nélkül lehet élni, és még jobb is. Bátran mondd le az előfizetést! A gyenge műsorok helyett, valódi élményekre lesz időd. A telefonhasználatot is gondold át, feleslegesen ne tarts fenn előfizetést! Az internetes előfizetéseidet is nézd át! Vigyázz, mert sok olyan online platform van, ahol folyamatosan havonta levonják az előfizetés díját, pedig lehet, hogy már nem is használod, esetleg arra sem emlékszel, hogy valamikor előfizettél. Nézd át az előfizetéseidet, és ne fizess feleslegesen!

 

Használd az ingyenes programokat!

Az interneten szinte minden területen találhatsz kiváló ingyenes programokat. Edzés, torna, jóga és más hasonló tevékenységek tökéletesen végezhetőek otthon és pénzedbe sem kerül. Különféle képzéseket, nyelvtanulási lehetőségeket is bőven találsz. Rengeteg dologért nem kell eljárnod sehova, végezheted otthon, teljesen ingyen, így megmarad a pénzed és az időd. Ne kifogásokat keress, inkább használd ki a lehetőségeidet!