9 típus, akik mindig ott ülnek a kávézókban

kávézókban

9 típus, akik mindig ott ülnek a kávézókban

Feltűnt már, hogy akárhányszor kávézókba mész mindig ugyanazok az emberek vesznek körül? Akár egy kis, eldugott kávézókról van szó, akár egy népszerű üzletláncról ha körbenézel, biztos hogy megtalálod a tipikus kávéházi vendégeket. Egy kivételével felismerted az összes típust? Vajon ki lehet akkor az utolsó? 
Lebzselők

Otthon nem tudsz koncentrálni eléggé a feladatra, mert minden más elvonja a figyelmedet? Két óra között csomó időd van a városban? Ülj be egy kávézóba és egy latte mellett tölts el órákat, általában a legkényelmesebb ülőhelyen és nyilván az egyetlen konnektor mellett.

Ismertető jelek: Laptoppal, könyvvel, mobillal összenőtt, és az ülőhelyén kényelmesen berendezkedő személy, aki minimum egy, általában 2-3 órát legrosszabb esetben az egész nyitvatartási idő alatt a kávézóban dekkol.

Nebulók

Magánórák? Hol máshol, mint egy kávézóban. Gyakori kávézásaim alatt elsajátított képességeim: alapfokú olasz, haladó angol, kezdő gazdasági matematika és német anatómia. Akár tanár-egy diák felállásról, akár egy egész tanulócsoportról van szó, szívügyüknek tekintik és elkötelezetten véghez is viszik gonosz tervüket, miszerint az egész kávézót egy edukációs tréning alá vetik.

Ismertető jelek: Az asztal kávé és süti helyett jegyzetfüzetekkel és könyvekkel van tele. Az oktató feltűnően többet beszél, míg a másik személy értetlenül pislog és fejét lehajtva meredten bámulja a füzetet.

Romantikázók

Szempilla-rebeszgetés, összeérő kezek az asztalon, nagy sóhajok és elpiruló arcok? Nem kérdés, hogy a lila köd leszállt a 4-es asztal köré. Ha szerencséd van, még a kapcsolat elejét vagy éppen az egyik első randevút csípheted nyakon, és nem a “figyelj, azt hiszem beszélnünk kellene” szituációt követheted végig.

Várakozók

– Mit hozhatok Uram? – Oh, semmit köszönöm még várok valakit. Veled is biztosan előfordult már, hogy valaki megváratott egy kávézónál, ilyenkor illedelmesen a lehető legjobb helyet lefoglalod, átnézed háromszor a kínálatot  majd ezután csak vársz és vársz.

Ismertető jelek: A várakozók minden eszközt bevetnek annak érdekében, hogy minél feltűnőbben jelezzék Ők nem egyedül jöttek kávézni! Sűrű óranézegetés, hangos sóhajok, tüntetőleges nem rendelés, sőt a legelszántabbak biztos, ami biztos fel is hívják az illetőt, hogy merre jár már.

Pletyiparty

Ha nem Te vagy az egyik tagja a csapatnak, a csacsogó-dumcsizók valószínűleg a legirritálóbbak, amikor egy kávézóban ülsz. Éppen olvasgatnál? Felejtsd el! Most szépen végighallgatod, ahogy fennhangon, visítva mesélik egymásnak a leggázabb/ részeg/ pasizós/ bulizós/ legújabbsorozatrészes/ sminkelős/ vásárlós sztorikat.

Ismerető jelek: Nincs kétség, őket a legegyszerűbb beazonosítani, hiszen ahogy beteszed a lábad a kávézóba és meglátsz 3-6 lány vihogni, kétségtelenül egy pletyiparty közelébe csöppentél.

Osztálytalálkozó

Nem láttál már valakit 10 éve? Itt az ideje, hogy beüljetek egy jó kávéra! Hála a gyakran elhanyagolt kapcsolatoknak, biztos lehetsz benne, hogy akár mikor mész kávézni mindig lesznek ott, akik éppen most találnak újra egymásra.

Ismertető jelek: Hogy vannak a gyerekek? Férjhez mentél? És hol dolgoztál az elmúlt 10 évben? – ha hasonló kérdéseket hallasz biztosra veheted, hogy rég elfeledett ismerősök próbálják másfél óra alatt behozni az évtizedes elmaradásokat.

Az összetevő-specialista

Nagyon sokak sajnos olyan táplálkozási problémákkal küzdenek, amely meghatározza, hogy milyen összetevőket fogyaszthatnak és mik vannak tiltólistásán. Van viszont egy olyan csoport is, akik mániákusan szeretnék az elfogyasztandó kávé alkotóelemeit atomi szinten megérteni, és ők általában mindig pont előtted állnak a sorban. Ilyenkor végignézheted, ahogyan a személyzet együtt tanakodva próbálja megfejteni a vásárló összes felmerülő kérdését, de ha kicsit elengeded magad, jókat mulatozhatsz a válaszaikban megbúvó rejtett agresszión.

A fontosak

Van most az a biznisz you know… Kizárt, hogy ne találkoztál volna Te is már a nagy és komoly üzletemberekkel a kávézókban, akik egy cappuccino mellől irányítják a világot. Ha hozzájuk van szerencséd, akkor a szomszéd asztalnál biztosan megtudod, hogy állnak most a dolgok a piacon és mibe érdemes éppen befektetni.

Ismertető jelek: Szerződések az asztalon, öltönyök és hamiskás mosolyok mögött megbújó slusszkulcs-villogtatások, majd a megbeszélés végén az önelégült arcvonások elárulják: Micsoda üzlet!

Helyváltoztatók

Tapasztalataim alapján a helyváltoztatók a legmókásabbak az összes kávézói vendégtípus közül. Nemrégiben egy Andrássy úti kávézóban lekövethettem azt a jelenetet, amint két fiatalember nem talált helyet, azért egy hosszabb asztal végéhez becsatlakoztak egy másik vendéghez. Ahogy felszabadult egy hely, átültek egy kettes asztalhoz, de ez nem volt elég nekik, megkértek egy ott dolgozót, hogy vigyen nekik ki egy kisasztalt a teraszra, mivel szép idő van. Mire szegény lány kicipelte, szabaddá vált az a nagy asztal, ahonnan indultak (ott azért mégis kényelmesebb a kanapé), ezért visszaültek és megköszönték a hölgynek, hogy kivitte az asztalt, majd más biztos használni is fogja…

Szereted a kávét? Érdekel minden, ami ezzel az itallal kapcsolatos? Akkor olvasd el a többi bejegyzésünket is!

Fotó: Bigstock.com