Amikor a Nagyúrnak készül a torta

torta

Amikor a Nagyúrnak készül a torta

Jött egy megkeresés, hogy van egy fontos évforduló egy kedves barátom baráti körében, amit emlékezetessé kellene tenni egyedi torta segítségével.

Az adott volt, hogy valamilyen forma torta legyen a dologban. Megvolt már a tapasztalat a Belga Csokoládé mousse torta ízéről, tehát erre esett a választás. OK-OK, de milyen forma legyen? Bár ezt is könnyű volt eldönteni, mert az ünnepelt imádja a BMX kerékpárokat és a bringázást. Készítsünk egy félcsövet… tovább gondoltuk, mert egy egyszerű félcső az nem elég meglepő. Adódott a lehetőség az Úr másik hobbijából, miszerint Ő az aki a magyar Star Wars rendezvényeken Darth Vader nagyúr. Össze is állt a koncepció. Kell egy félcső, rajta egy bringás aki DV. Lássuk hogy készül egy ilyen torta.

Először is kell egy jó piskóta:

Az általam használt legkedveltebb piskóta recept:

Tojás 1db

Kristálycukor 0,03 kg

Liszt 0,03 kg

süthető csokoládé darabok 0,01kg

A lisztet és a csokoládét összekeverjük.

A tojásokat szétválasztjuk, A tojások sárgáját a cukor harmadával habosra keverjük.

A tojások fehérjét a maradék cukorral habosra keverjük.

A sárga részbe belekeverjük óvatosan a fehérjét és a lisztes részt.

Formába helyezzük és 160 – 175 Celsius -on megsütjük.

 

Majd ha kifaragtuk a kívánt félcsövet, jöhet a csokoládé mousse töltelék.

Mousse-hoz:

Jó minőségű csokoládé 0,4 kg

Tojás sárgája 12db

Kristálycukor 0,25 kg

Eszpresszó 100ml

Víz 50ml

Tejszín 0,7l (+)

A kávét a kristálycukor felével felfőzzük. Majd kihűtjük kéz melegre.

Felolvasztjuk a fele csokoládét. Vízgőz felett a legcélszerűbb.

Közben a tejszínt habbá verjük.

A tojássárgát habosra keverjük, beleöntjük a kihűlt cukros kávét.

Ezután jöhet bele a csokoládé, gyorsan keverjük bele, mert hamar megköt. Amint elkeveredett, jöhet bele a tejszínhab.

Az elkészült mousse-t sokféle képen használhatjuk.

Ezután „csak „ össze kell állítani a tortát. Majd hagyjuk pihenni 1 napig.

Következhet a burkolás és a díszítés. Cukortésztával szoktam dolgozni, mert alapból fehér színű, nem úgy mint a sárga marcipán.

Élvezzétek a képeket a folyamatról.


 

Szép napot!

Fotók: saját