12 júl 6 kávés koktél, amitől eldobod az agyad!
Gondolkodtál már azon, hogy vendégeidet elkápráztasd a vacsora végén egy igazi kávékülönlegességgel? Ha pedig sikerül ezeket az igazi kávécsodákat elkészíteni, akkor bizony megérdemled, hogy önelégülten hátradőlj a kanapén, készíts róla pár képet, majd pedig add át magad a kávé csodálatos ízvilágának.
Ha pedig mégis meghátrálnánk a profizmust igénylő feladattól, lássuk hát azokat az igazi kávé recepteket, melyeket valódi csodaként emlegethetünk!
Francesco Corona – Olaszország
Gentleman’s Friend
- Kenya Kagumoini kávéfajtából készítve
- Aeropress használatával 20g kávé, 1,5 dl és 95 fokos víz
- 1,5 dl kávé
- 9 g gyömbér szirup
- 1 korty Grand Marnier likőr
- 75 cl Gentleman Jack
Madeleine Solheim Johnsen – Norvégia
An Ode To Norway
- 120 g málna
- 150 g Kalita Wave stílusban elkészített jég
- 24 g őrölt kávé
- 150 g víz a jégre, majd jöhet rá a málna
- 3 cl Gustav Cloud Berry Likőr
- 0.5 cl Grand Marnier Likőr
Matthew Perger – Ausztrália
Christmas Cake
- 30 g Kraken Black Spiced Rum
- 10 g Grand Marnier Likőr
- 20 g Morris of Rutherglen Muscat
- Dupla espresso
George Koustoumpardis – Görögország
Ethiopia Gedeo Yirgacheffe
- 19 g kávé, 2,5 dl 94 fokos vízzel elkészítve
- 2 friss vanília rúd
- 20 ml Rooibos Tea Szirup
- 5 ml Grand Marnier
- 10 ml Chairman’s Reserve fűszeres rum
- 1 szelet grapefruit
Joung Jin Kim – Korea
- 3 g kaszkara
- 30 g cukor,
- 30 ml forró víz
- 30ml Grand Marnier
- Espresso
Martin Hudak – Szlovákia
Spring
Ethiopia Gedeo Yirgacheffe 50-60ml dupla espresso
10ml Grand Marnier
10ml St Germain likőr
15ml narancs szirup
20ml Zlatý Bažant sör
Élményként tekintesz a kávézásra? Szereted a beszámolókat? Akkor ezek a bejegyzések neked íródtak!
Forrás/ Fotó: www.bigstockphoto.com