Ádám és Éva – avagy a hiszti és a féltékenység születése

féltékenység

Ádám és Éva – avagy a hiszti és a féltékenység születése

A „Mit akarnak a nők” és „Mit akarnak a férfiak” bejegyzések után sokan emeltétek ki a hisztit, és ezzel egy lapon emlegetve a féltékenység témát. Ennek vagy éppen ezeknek a hiánya nem volt véletlen. Azt éreztem, ez a „kettő az egyben” téma megér egy-egy külön misét. Akár csak Tánczos Miska tíz csajozási tippje a közösségi házban vagy a „hogy születik gyerek a diszkóban” előkészületben lévő bejegyzések. A „hiszti” és „féltékenység” között fontos kapocs van. El kell fogadnunk, a féltékenység többnyire hisztibe torkollik. Innen visszafelé is bizonyított, hogy a hisztinek pedig az oka, kiváltója, indítéka, eredete, szinte rendnek megfelelően a zöld szemű szörny, azaz a féltékenység.

 

Tény, a nők és férfiak eléggé sok mindenben különböznek, de az Úr színe előtt mind a ketten egyenlőek. Fontos tudni, hogy ezen túl van egy közös pont. A hisztire és féltékenységre való hajlam.

A féltékenység és hiszti kialakulásának története.

Tény: Ha tetszik, ha nem, ez  a közös tulajdonság létezik és a már évezredekkel ezelőtt világot látott konspirációs elmélet szerint, a bűnbeesésről, hiszti/féltékenység/hisztérikus féltékenység létrejöttéről Éva tehet. Ez köztudott, és ezzel már tényszerűen is foglakozott a „Discoverrrry Csanel”.

Mivel már nagyon unta Éva, hogy évek óta mindig ugyanazt csinálják Ádámmal (a nagy semmit). Nem járnak társaságba, sem szórakozni, és Évának nem volt egyetlen „rohadt” gönce sem!!!!! (itt született meg a hiszti – a szerk.) Sőt az egyetlen szórakozásuk is az csupán, hogy meztelencsigákat versenyeztetnek. Szóval be akart újítani magának egy új életet.  Éva szerint ez tök gáz volt meg minden. Akárcsak az, hogy egész nap anyaszült meztelenül  flangálgatnak a bozótosban, de csakis a csalán és a zsenge fűszál az, ami hozzáér odalent a dolga előtt, közben vagy végeztével. Ádám meg csak bamba pofával vigyorog a semmibe. Nem értve a funkcionalitását lábai között annak a loboncos izének, ami futás közben bizony a hasát csapkodja, vagy éppen a tóban lubickolás közben a partra ránt vele egy-egy snecit.

 

Éva új barátok után nézett,

és össze is haverkodott a szomszédban lévő agglegénnyel, Kígyó Tihamérrel. Aki nem mellesleg Ádám gyermekkori barátja volt, de eltávolodtak egymástól. Ennek oka az volt, hogy Tihi kölcsönkért Ádámtól néhány epret, de sosem  adta vissza (tipikus…). Egyébként a külvilág számára Tihamér nagyon rendes, dolgos, belevaló piton volt. Bár tény, sokat tekergett mindenfelé. Éva egyre jobban megkedvelte Tihamért, aki naphosszat vetített neki az Édenkertben betöltött magasztos és megkerülhetetlen pozíciójáról (pedig valójában egész nap csak lábatlankodott az irodában). Éva Isteni formája láttán, sokszor úgy megkeményedett, mint a mirelit borjúláb. Ádám nem is tulajdonított túl nagy jelentőséget Éva és Tihi – Éva már sokszor bizalmaskodóan, így mesélt a pitonról – egyre elmélyülő barátságuknak. Éva Tihivel való kimaradásai egyre hosszabbak és kacifántosabb történetűek lettek.

Sokak által ismert, hogy a kígyó volt a probléma forrása az almás buliban. Pedig mára már bizonyított tény, hogy a mi Évánk barlangos testrészével elcsábította Tihit, és hagyta, hogy az kedvére élvezkedjen, majd pihegve a keblein melegedjen exe után sírva, akit Anikónak hívtak.

Aztán jött Éva nagy ötlete,

és kihasználta a lelkileg sérült Kígyó Tihamért és rávette, hogy segítsen neki megszabadulni Ádámtól úgy, hogy kisemmizze a férfit minden vagyonából és Isten az egész Édenkertet neki ítélje meg váláskor. Ádámot egyszer fura érzés öntötte el mikor Évával lefekvéshez készülődtek, és meglátta, hogy a nő belső combján fura mód egy piton vastagságú szorítás nyom virított és annyit kérdezett: Mi a sz.r?! ( megjegyzés: innét eredeztethető a féltékenység -a szerk). Éva nem válaszolt semmit, inkább álomra hajtotta a fejét, tudván hamarosan úgyis megszabadul Ádámtól. Hiszen egy-két könnycsepp, hogy neki mennyire rossz Ádámmal, és Isten igazságossága lévén tuti neki kedvez.

De Isten ravaszabb volt ám, mint egy öreg székely. Végig képben volt, hogy mire készül az az álnok spiné, Éva. Egyik nap behívatta magához Tihit és rákérdezett, ugyan már mi ez az entyem-pentyem, meg minden. Ráijesztett Tihire, azt mondta neki: ha hazudik örök életére úgy fog kinézni, mint egy lapos gumibelső, és ha még tovább hergeli, ugrálókötelet csinál belőle. Tihi megijedt a főnöktől és úgy köpte az infót, mint a tudakozó. Isten közölte Tihivel, hogy most már csinálják végig az almás bulit, ahogy Éva kitalálta, mert ő ezekkel a hülyékkel nem tud mit kezdeni. Így legalább nyomós oka lesz arra, hogy kiossza a megérdemelt büntetéseket.

Szaporodjanak, sokasodjanak, legyen ember embernek farkasa és legyen iPhone.Például Ádámnak azért adta ezt büntetésül, mert közel harminc év alatt sem jött rá hogy a farka mire való. Nem csak hangyabolyokba lehetne betuszkolni, hanem Évába is. Éva pedig, szégyellje magát, hogy ilyen álnok hisztérika (neki ez nem jó, az nem jó, stb) és ilyen álnok cselszövő. A kígyó, pedig… kígyó…

Forrás: https://csabaimark.blog.hu/

Fotó: www.bigstockphoto.com