ÉDES, MÓKÁS, MÉZESKALÁCS

ÉDES, MÓKÁS, MÉZESKALÁCS

MÉZESKALÁCS-AJÁNDÉK

Ötletek tárháza, hogy miket készíthetünk apróságaink kezeinek segítségével. Youtube-ot, Pinterestet nézegetve ti is mindig megbeszélitek gyerekeitekkel, hogy idén melyik ajándékot készítitek el? Előfordult már olyan, hogy mégse lett belőle semmi? Nem volt alapanyag, nem volt idő? Nyugtattad már magad, hogy majd legközelebb, majd jövőre? Én már igen, ezért is döntöttem úgy, hogy 1 valami idén is biztos lesz, ez pedig a mézeskalács sütés. És ha már így szorgoskodunk, kicselezzük Pató Pált, hiszen nem érünk rá arra még, hanem összekötjük ezt a szeretetteli mókázást szépséges ajándékgyártásokkal!

MOST VAN MOST

Tudom, most egy isteni szuper bögrés mézeskalács receptet vártok tőlem. Bocsi, bocsi, bocsi, de tényleg. Időm kevés, teendő sok, úgyhogy úgy jártunk, mint az elment vadászni mondókában: Dr.Oetker megalkotta, én megvettem, hazavittem, megsütöttük…

… BELŐLE PEDIG AZ AJÁNDÉKOKAT JÓL ELKÉSZÍTETTÜK

Ápropó! Ugye nektek sincs soha konfliktusotok abból, hogy kiigazítjátok gyermekeitek munkáit? Gondolom, sose szóltok bele, hogy így vagy úgy csináld?! 🙂  Én ma úgy döntöttem, tényleg nem fogok. A fantáziájukra bíztam, mi fog ebből kisülni. Imádnivaló ujjacskáik kotyvasztásnak is kezdtek. Porzott a liszt, nagyszámban tört a tojás. Igaz, 2 is elég lett volna a recept szerint, de mire megszületett a 2 sárgája, addigra meglett a holnap reggeli rántotta alapja is. 🙂 Nagy kedvenc volt a robotgépes dagasztás helyetti kézzel gyömöszölés, és persze a szaggatás is.

LEGYEN KONCEPCIÓ

Gondolhatjátok, hogy a kóstolgatás címszó alatt bevitt cukormennyiségtől kezdett tetőfokára hágni a hangulat. Majdnem elfelejtettük, hogy még NYERS állapotban kell fogpiszkálóval lyukakat varázsolni azokra a tésztákra, amikből akasztós karácsonyfadíszt akarunk, a gyertyatartónak szánt formába pedig fél decis pohárral nagy karikát szükséges szaggatni, hogy beleférjen majd a mécses. Hogy baj, ha ezek kimaradnak? Szerintem igen, mert akkor már törékeny a süti ahhoz, hogy lyukasztható, formázható legyen.

HA KISÜLT MÁR

Összességében szuper állagú kalácskákat kaptunk 10 perc sütés után, majd elővéve, amink van: színes cukorkák, gyöngyök, mindenféle írókák, fahéj, szárított narancskarika, háncsos keret, nekiláttunk a „csak” mézeskalács alapú meglepetések készítésének. Nagyon szépek lettek a magukban feldíszített formácskák is. Azokból, amiket korábban kilyukasztgattunk, most szalaggal átfűzve karácsonyfadíszt készítettünk. A gyertyatartós szívformába teamécsest raktunk. A megmaradt kalácsokból és a többi nem ehető kellékből pedig egy csodaszép ajtódíszt készítettünk.

LEGYEN NEKED KARÁCSONY!

Őszintén? Tök mást tudtam volna elképzelni, mint amik elkészültek. Rájöttem, hogy hagyva a gyerekeket csoda kedves, maradandó, jókedvű ajándékokat produkáltunk szeretteinknek! Magunknak pedig felhőtlen perceket szereztünk! Persze az elpakolás rám maradt, de ettől tudom, hogy tényleg megcsináltuk, és nem csak álmodtam!!!

Szerző: György-Bodó Beáta

Kedves Olvasó! Ha tetszett a cikk és másokkal is megismertetnéd avagy hozzászólásodat ide kattintva megküldenéd nekem örömmel fogadom! Ha szívesen felhasználnád, kérlek azt jogszerűen tedd, tekintettel arra, hogy cikkeim szerzői jogvédelem alatt állnak, írásbeli hozzájárulásomat szíveskedj kérni az anyagok alkalmazásához. Köszönöm együttműködésed!