Januári szépségfogadalmak

szépségfogadalmak

Januári szépségfogadalmak

Kitaláltad már az újévi fogadalmaidat? Miért is ne lehetne becsempészni közéjük néhány szépségfogadalmat? A szépségfogadalmakat hihetetlenül könnyű beépíteni a mindennapokba, ráadásul nem csak jobban érzed majd magad, ha betartod őket, de az önbizalmadat is jócskán megdobják!

Íme a mi szépségfogadalmaink!

  1. Mindennapos alapos arctisztítás

Az alapos tisztítás alatt természetesen nem a koreai nők tíz lépéses arcápolási rutinjára gondolunk! Bőven elég, ha betartod a klasszikus hármasfogatot: tisztítás, tonizálás és hidratálás. Ezt azonban minden este végezd el és hetente egyszer-kétszer iktass be egy arcpakolást is a bőröd igényeinek megfelelően.

És persze az örök szabályt se feledjétek: soha nem lehet olyan késő lefekvéskor, hogy ne legyen két perced lemosni a sminkedet!

  1. Tisztogatás a sminkcuccok között

Minden női nesszeszer telis tele van olyan szemhéjpúderekkel, rúzsokkal, körömlakkokkal, amelyeket egykoron ajándékba kaptunk vagy egy adott pillanatban jó ötletnek tűnt megvenni, azonban soha nem használjuk őket. Teljesen felesleges ezeket évekig tárolni, ráadásul nem is higiénikus elővenni egy évek óta beszáradt szempillaspirált például. Egy téli estén nézzétek át a drogériát is megtöltő készleteiteket és amit nem használtok, azt adjátok tovább a barátnőknek vagy dobjátok ki. Sokkal könnyebb átlátni a kedvenc és valóban használatban levő kozmetikumaidat, ha csak azok vannak elől.

    3.  Igyunk több vizet!

Ezt nem is kell ragozni, egyszerűen csak készítsd ki a poharadat vagy ragadj meg reggel egy vizes palackot és igyál!

  1. Lépjünk ki a komfortzónánkból!

Olyan könnyű beleragadni a szokásos sminkelési rutinunkba, hiszen miért is változtatnánk azon, ami olyan jól bevált? Ez persze az élet számos területén valóban így is van, a sminkelés terén azonban kifizetődő időnként elhagyni a komortzónádat. Természetesen nem azt mondjuk, hogy váltsd le a jól bevált alapozódat, de érdemes minden hónapban kipróbálni valami újat, például egy új szemhéjpúdert vagy rúzst!

Jó eséllyel felfedezel majd olyat árnyalatokat és trükköket, amelyeket aztán beéépíthetsz a napi rutinodba!

  1. Ne hanyagoljuk el a lábainkat!

Rendben van, hogy az év nagy részét zárt cipőben töltjük, de attól még nem szabad elfeledkeznünk a lábfejünkről sem! Gondoskodj a lábaidról év közben is és ne csak akkor, amikor előkerülnek a papucsok és a szandálok. Nem kell havonta pedikűröshöz menned, elég ha a lábfejed is rendszeresen leradírozod és hidratálod.

És ki mondta, hogy csak nyáron lehet kifesteni a lábujj körmeidet? A zárt cipős időszak kifejezetten ideális arra, hogy olyan vadabb színeket is kipróbálj, amelyeket nyáron nem mernél!

  1. Alvás, alvás, alvás

Ez a fogadalom talán mindenki listáján megtalálható, a megfelelő mennyiségű alvás azonban a szépségünk szempontjából is rendkívül fontos! A rendszeres kiadós alvással nemcsak a szem alatti karikákat előzhetjük meg, de időt adunk bőrünknek a regenerálódásra is.

 

Nektek már megvannak 2018-ra a szépségfogadalmaitok?

Jó kávézást és szépülést kíván a Collagen Cocktail csapata!

www.collagencocktail.hu

Forrás/ Fotó: shutterstock.com