Milyen szépségápolási trendek várhatóak 2018-ban

szépségápolási

Milyen szépségápolási trendek várhatóak 2018-ban

Évről évre újabb termékek és eljárások lepik el a szépségápolás piacát és ha már azt hinnénk, hogy lehetetlen újat mutatni, akkor is mindig elő tudnak rukkolni valami izgalmassal! Körbepillantottunk egy kicsit a világban és elhoztuk nektek a legtrendibbnek ígérkező újdonságokat! Hát mit mondjunk, némelyiken igencsak meglepődtünk, megint tudtak újat mondani!

 

  1. Maszkot mindenhova!

2018-ban állítólag óriási fellendülés várható a különböző bőrápoló maszkok piacán! Eddig is rengeteg arcmaszkból lehetett választani, mostantól azonban jóval szofisztikáltabbá válik a maszkok választéka. Hogy ez mit jelent? Állítólag külön maszkokat fejlesztenek ki a különböző testrészekre, például a kézfejre, a karra, a dekoltázsra és a mellekre, természetesen mindig az adott testrész igényeinek megfelelően.

 

  1. Bánjunk úgy az egész testünkkel, ahogyan az arcunkkal is bánunk!

Vagyis a test ápolása ugyanakkora hangsúlyt kap, mint az arcunk ápolása. Jóval több különböző tisztító, szérum és hámlasztó termék megjelenése várható, amelyeket kifejezetten a teljes testfelületre fejlesztettek ki. Az eredeti ötlet állítólag Brazíliából származik, ott ugyanis az anti-aging mozgalom nem csak az arcra terjed ki, hanem feltett szándékuk, hogy testünk minden porcikájával vegyük fel a harcot az idő előtti bőröregedés ellen!

 

  1. Környezetbarát termékek és csomagolás

Lássuk be, hogy a szépségipar eddig nem volt éppen környezetbarát, most azonban elmozdulás várható ebben az irányban, elsősorban a termékek csomagolásában, illetve a víz felhasználásában. Egy mozgalom kifejezetten azt szorgalmazza, hogy a kozmetikumok kevesebb vizet tartalmazzanak, még mindig ez ugyanis a kozmetikai ipar legnagyobb mennyiségben használt összetevője.

 

  1. Kannabisz a szépségápolásban

Évről évre felbukkan egy újabb, rég elfelejtett összetevő és úgy tűnik, hogy 2018-ban ez bizony a kannabisz lesz! Amióta Los Angelesben legalizálták a marihuána fogyasztását, számos kutatást végeztek a kannabisz orvosi felhasználásáról és így bukkantak rá, hogy kifejezetten bőrnyugtató és gyulladáscsökkentő, vagyis nagyon jó hatással van a bőrre bizonyos esetekben. Állítólag egy komplett márka fog megjelenni 2018-ban kannabisz alapú kozmetikumokkal, sőt, még kannabisz alapú parfüm is várható!

 

  1. Sminkek és kozmetikumok sportoláshoz

Egy Google felmérésből megállapították, hogy a felmérésben résztvevő emberek 78 százaléka nincs tisztában vele, hogy milyen kozmetikumokat érdemes használni sportolás előtt, közben és után. Úgy tűnik azonban, hogy valóban van rá igény, ugyanis több nagy kozmetikai márka is olyan újabb termékek bevezetésére készül, amelyeket kifejezetten sportoláshoz javasolnak. Lélegző smink, izzadásbiztos szemceruza, szemspirál és atombiztos rúzs is szerepel a kínálatban. Kíváncsian várjuk, hogy valóban tartósnak bizonyulnak -e és tényleg hatékonyan ellenállnak -e majd a sminkek az izzadságnak!

 

Jó kávézást és szépülést kíván a Collagen Cocktail csapata!

www.collagencocktail.hu

Kiemelt kép forrása: pixabay.com